Мъка на корта! Гришо пропиля мачбол срещу Мъри

Британецът би българина в Синсинати с 6:4, 6:7(3) 5:7
21 авг 2015 08:23,
29
Мъка на корта! Гришо пропиля мачбол срещу Мъри
Снимка: Reuters

Григор Димитров пропиля мачбол, преднина от сет и два пробива във втория, както и брейк аванс в решителната част и в крайна сметка напусна турнира в Синсинати от сериите Мастърс след обрат за 6:4, 6:7(3), 5:7 от Анди Мъри.

Гришо се хвърли в двубоя с жажда за победа и си осигури два брейкпойнта още в първия гейм, а бекхенд в аут на Мъри възнагради усилята му. В ударите на британеца липсваше обичайния ритъм, а и Димитров го притискаше неуморимо, което се пренесе и във втория сет, който обаче бе загубен в тайбрека за 3:7 точки.

Повлиян от загубения сет, Григор веднага подаде сервиса си в началото на решителния сет и изостана с 0:2.  После настроението в играта на българина се завърна и скоро той проби още веднъж и продължи серията си до пет поредни гейма от 0:2 до 5:2. За съжаление обаче, Димитров отново не запази концентрация в ключов момент и при 3:5 набързо изостана с 0:40, след което допусна двойна грешка и се самопроби.

Българинът дръпна спусъка и си осигури мачпойнт при 5-4, но го пропиля леко и Анди изравни геймовете.

Сривът за Григор продължи и с още един пробив Мъри приключи обрата си за 4:6, 7:6(3), 7:5.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Честно казано и аз не разбрах как от 5:2 и мачбол, загуби с 5:7. Това са 5 поредни сета. Тия номера само той ги може!
23
7
 
4
 
! Отговори
Ицо преди 8 години
... подкрепете го вместо да го затрупвате с изисквания и очаквания. Най-вече медиите трябва да го подкрепят. Дали е от психиката, дали е от многото очаквания към него, дали има други фактори, оставете Григор да премине през това и покажете малко уважение към него!
22
5
 
7
 
! Отговори
Ицо преди 8 години
Хубав мач се получи! Въпреки загубата, това беше стъпка напред в играта му - много агресивен тенис, с рано взимане на топката, близо до основната линия. Вярвам че през 2016-та година успехите ще дойдат. И разберете хора, Григор не ви е длъжен с нищо. Това не е футбол или волейбол, където нещата зависят от федерации и куп корумпирани палячовци. Григор сам е стигнал дотук. Спрете с това "Не може да продължава така.. трябва да побеждава". Лесно е да се каже....
21
6
 
6
 
! Отговори
A преди 8 години
Талант Гришо никога нямал,само с труд постигнал успех в тениса,сега таланти от Канада и Австралия ще му покажат как се играе тенис.
20
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Григор е класен тенисист и стои много добре на корта. Срещите са му красиви, драматични и оспорвани. Но талантът, славата и парите му явно присядат на платените писачи тук. Всичко положително и добро трябва да бъде окаляно, оцапано, оплюто, защото българинът трябва да бъде мачкан, тъпкан, да няма национално самочувствие и да се постави доброволно в ролята на низша нация. Да, ама не!
19
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 15Ти си хващал "ракетата" на някой през панталона май.Ако резултата не беше важен то нямаше да има "спичането" което е характерно за провинциалистчето от Асково и щяха да плащат на първият от топ 100 и последният еднакви пари за участие ................. ама НЕ!!Дръж на бате "шлегата" и си трай!
18
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 17Какво да продължава бе другарю??То неговата СВЪРШИ вече.За кариерата му на тенисис говоря.А за другата "кариера" на селски коч за разплод все още има доста време.
17
6
 
4
 
! Отговори
ko40 von selo преди 8 години
за нашият герой е ясно, но как може някой да му е треньор като няма надежда за тоя бездарник.
16
4
 
4
 
! Отговори
мачбол??? преди 8 години
мачбол ще пишете във вестника на село - терминът е мачпойнт.
15
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ти като си пипал ракета какво разбираш въобще от този спорт бе ***? Радвай се там на подобни драматични загуби на Григор и гледай само след 2-3 години да няма негови изказвания като Пиронкова от рода на ... целта ми е да стигна 2, 3 кръг и толкова.Проблемът на нашия е че го направиха голяма звезда прекалено рано. Спечели там някакви анонимни турнири в Мексико, Швеция и Румъния ала "загорка голд къп" и медиите веднага го обърнаха на голяма работа.
14
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поне от 20г. гледам тенис, но такъв играч като Григор не си спомням. Айде стига вече с тоя късмет, достойна игра и т.н. Първия път ок, втория ок, третия пак ок....но той това го прави през мач и то в най-важните! Не мисля, че оттук нататък има място за оправдания, защото ако продължава така, просто това ще се превърне в стил на игра, удобен на всеки който се изправи срещу него.
13
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Красив и драматичен мач. Гледам спорт заради двубоя, битката, от крайния резултат само се вълнуват не пипалите ракета многознайковци.
12
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Слаба - силна, това е. Понякога е и до късмет. Все пак падна от настоящия олимпийски шампион.
11
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гришо досега можеше да е спечелил поне един турнир от серията Мастърс и редовно да стига 1/4-финалите на тези от големия шлем за тенесист с неговия потенциал. Но за целта трябваше да си позволи да има треньор на топ равнище, който да го шлифова а не да тъпче на едно место и дори да регресира. Пробиват го на бекхенд, форхендът му ок когато влиза, сервизът му същата работа. Има какво още да се желае и при ретурите. И последно не може да изтърваваш вече мачбол с лека ръка пък било то и срещу Мъри.
10
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Психиката му е слаба. В такива случаи и треньор не може да му помогне, не само на него, а и на всеки спортист бил той футболист, лекоатлет, боксьор или плувец примерно. Нямаш ли желязна психика в спорта, оставаш си в златната среда или зад нея. По-напред абсурд. Така е и с Григор.
9
12
 
14
 
! Отговори
Б.Борг преди 8 години
БРАВО , ГРИШО ... СТРАХОТЕН МАЧ .... НИЩО , ЧЕ Е ЗАГУБЕН ДРАМАТИЧНО ... ВАЖНОТО Е ИГРАТА БОРБАТА ЗА ПОБЕДА ... ТАКА ШЕ НАУЧИШ ДРЕБНИТЕ ДЕТАЙЛИ И ХИТРОСТИ , ЗА ДА ТЕ ДОВЕДАТ СЛЕДВАЩИЯТ ПЪТ ДО ПОБЕДАТА ... СЛЕДВАЩИЯТ ПЪТ , МЪРИ ЩЕ ГО ОТНЕСЕ ... ТРЕНИРАЙ , ЯКО , ТВОЕТО ВРЕМЕ ИДВА .... И ДЖОКОВИЧ ПАДАШЕ ДРАМАТИЧНО ОТ НАДАЛ И ФЕДЕРЕР , ДО ЕДИН МОМЕНТ , В КОЙТО ВЕЧЕ ГИ РАЗБИВАШЕ ... СКОРО ЩЕ ДОЙДЕ И ТВОЯТ ...
8
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И к`во? Достатъчно е че е стигнал да мачбол. Това е Мъри, не е баба му. Не може да има двама победители.
7
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Без Маша е тежко....
6
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Още не му е узрял кауня за големия тенис.
5
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да,че със Шарапова спечели големия шлем и нямаше загуба.Я стига глупости,момчето смени и треньор и какво ли още не.Това е Анди Мъри все пак бе хора,момчето има талант,но не е по-добър от Мъри,дори и с късмет няма да го бие него,или Джокович.