Константин Занков: Германците загърбиха българското море

У нас почиват румънци и поляци, каза той
24 сеп 2024 22:00, Анисия Иванова
43
Константин Занков: Германците загърбиха българското море
Снимка: Bulgaria ON AIR

С големи надежди започна лятото на тази година. От една страна хотелиерите и ресторантьорите у нас вложиха много, за да привлекат туристи, от друга обаче огромно количество българи избраха и възможността да пътуват зад граница.

"Бележим положителен туристически сезон, но можем да постигнем и много повече. Някои курорти се представиха много добре и достигнаха нивата от 2019 година, която беше рекордна за българския туризъм, а други не успяха. Говорейки за летния туристически сезон във всичките му форми, определено можем да кажем, че има много добри резултати", каза Константин Занков от Института за анализи и оценки в туризма в студиото на предаването "Директно".

По морето обаче резултатите не са толкова добри, колко са били през лятото на 2019 г.

"Не са само руските туристи. Имаме ръстове на пазари като Румъния, Полша и Великобритания, но все още не можем да си възстановим нивата от германски туристи и изобщо туристи от Западна Европа, поради по-малкото чартърни полети към България, но въпреки това отчитаме ръст тази година', уточни Занков.

Гледайте целия разговор във видеото на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още по темата: моретуризъмBulgaria ON AIR
Още от Страната
Първа класа в БДЖ: Дървеници докараха тежка алергия на жена
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
До Сашето: С узурпатор като Главчев не само туристите, а всички ще заобикалят тази кална дупка България! Не знам как на никой не му прави впечатление, че всичко е оставено на самотек и разруха, докато той още не е подал оставка от Сметната палата (където, явно, също цари разруха). То да беше проблем само в туризма, ама не е.
36
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Докато мафията в бг туризъм действа под мотото "Ден година храни", ще закрие отрасъла. И без това обикновеният българин почива покрай реки и язовири. Току-виж обложили с данък и такива "почивки". Как ли не са се сетили и по този начин да ни доизцедят?
35
0
 
10
 
! Отговори
Сашето преди 2 дни
Браво! Голям майсторлък се иска за да отблъснеш и пиянките на Европа, но явно нашите пишман бизнесмени се справят!
34
1
 
10
 
! Отговори
И защо? преди 2 дни
В Гърция нямат повече от 3 етажа около плажовете, пътищата им са много по-добри, не се забелязва полиция, нямат "легнали полицаи", обслужването е на ниво, в магазините храната е качествена, а в повечето случаи и по-евтина. Супер кашкавал, наподобяващ пармиджано, за 9-12 е., свинско за 5-6 е., краставици за 0.9 е., бисквити за 1.60 е. и т.н. Имат и местни фермерски пазари с цени по-ниски от магазините. Направете си сметка защо да предпочетем българското?!? Не че не сме патриоти, де...
33
1
 
11
 
! Отговори
Този Който преди 2 дни
От април до септември тази година прекарахме общо 20 дни на гръцкото море. Прясна и вкусна риба и морски дарове, 100 различни вида маслини, зехтин и свежи салати. Кристално чисти и безкрайно дълги плажове, много се гмуркахме с децата да гоним октоподите по скалите. За мен нашето море е тотално зачеркнато от списъка за поне още 10 години напред. И не на последно място - цената на удоволствието вече е на практика същата.
32
0
 
14
 
! Отговори
да бе преди 2 дни
чартърните полети ще да са виновни,хахаха
31
0
 
19
 
! Отговори
червен боклук преди 2 дни
ще видите,като го загърбим и ние българите откъде ще смучат мафиотите.не си мислете,че българина е *** и не знае кои държи хотелите в бг,
30
0
 
16
 
! Отговори
Британски учЕн преди 2 дни
Англичаните също се отдръпват, за втора година не виждам България в листите на туроператорите, един англичанин ми каза че било скъпо при нас, може и да е така, високи цени комбинирани с ниско качество на стоки и услуги би отблъснал и най-големите мизерници, чудя се на румънци и поляци какво дирят при нас, ама те са нации с ниско IQ и е нормално да карат по инерция още дълги години.
29
0
 
21
 
! Отговори
Иван Анисий преди 2 дни
Че кой нормален човек би искал да плажува на ЛаЕноморието?
28
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Ами че то по магазините има вносна храна но не мисля че е по добра от българската. Мисля че българската е добра. Пълно е с чужденци в провинцията. Заведенията са пълни хора. Какви да тия негативни мнения тука. Трролове ли са.
27
3
 
20
 
! Отговори
Чужденец преди 2 дни
Скъпо и ниско качество на обстановката и обслужването. Отиваме в Турция, там е добре.
26
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Нашето "море" е превърнато в Ко Чи На. Само най-бедните почиват на него.
25
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Немците са в криза, освен това са досадни и стиснати и не са топ желани туристи!
24
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
ходят в Албания, защото не е близо до войната в украйна и морето е топло дори в края на октомври
23
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
да бе, няма чартъри, през юли като пътувахме за Скандинавия три чартъра имаше за Бургас от Осло, а на връщане един чартърен полет от Копенхаген, там Слънчев бряг е познат, едно норвежко момче ми каза България из намбър уан!
22
28
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Критичните мнения са писани от трролове по еднотипни опорки. Просто българите мразят България. Това е разбираемо но е жалко. Хора без трудови доходи седнали да критикуват и то по опорки. Жалки хора.
21
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Няма чартъри щото няма интерес уеее!! Толкова ли сте тъъъпи та не го разбрахте?! А няма интерес защото продукта ви е с ниско качество но пък безумно скъп.В Бг и 100 лв за пет звезди хотел са мноооого.
20
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Значи за всичко си има причини,германците нямат море,околните им дестинации са в пъти по скъпи ,водата им е ....за да ги отблъснете или нямате добра стратегия,едва ли става дума за пари или продукта ви е не=добър/Тоест вината е у вас
19
14
 
9
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 дни
Ми бедни са кат църковни м'шки. Идваха у нас само защото Борисов им даваше по 25 евро субсидия на полета
18
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Швабите морето, а Бг еврото.:))