Константин Занков: Германците загърбиха българското море

У нас почиват румънци и поляци, каза той
24 сеп 2024 22:00, Анисия Иванова
43
Константин Занков: Германците загърбиха българското море
Снимка: Bulgaria ON AIR

С големи надежди започна лятото на тази година. От една страна хотелиерите и ресторантьорите у нас вложиха много, за да привлекат туристи, от друга обаче огромно количество българи избраха и възможността да пътуват зад граница.

"Бележим положителен туристически сезон, но можем да постигнем и много повече. Някои курорти се представиха много добре и достигнаха нивата от 2019 година, която беше рекордна за българския туризъм, а други не успяха. Говорейки за летния туристически сезон във всичките му форми, определено можем да кажем, че има много добри резултати", каза Константин Занков от Института за анализи и оценки в туризма в студиото на предаването "Директно".

По морето обаче резултатите не са толкова добри, колко са били през лятото на 2019 г.

"Не са само руските туристи. Имаме ръстове на пазари като Румъния, Полша и Великобритания, но все още не можем да си възстановим нивата от германски туристи и изобщо туристи от Западна Европа, поради по-малкото чартърни полети към България, но въпреки това отчитаме ръст тази година', уточни Занков.

Гледайте целия разговор във видеото на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още по темата: моретуризъмBulgaria ON AIR
Още от Страната
Първа класа в БДЖ: Дървеници докараха тежка алергия на жена
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
То българите загърбиха мутро курортите с каналните води в морето без пречистване, с липсата на паркинги, с отвратителното обслужване и лошото качество и т.н. ... Който е дошъл на нашето море се е зарекъл повече да не стъпва тука- така стана с руснаците, с германците и с кой ли не още. Дълго няма да ги има нито поляците нито румънците. Чак като фалират половината хотели и ги съборят, за паркове и градини и когато качеството отговаря на цените, когато има грижа за курортистите ще е курорт
16
0
 
37
 
! Отговори
Чар-тър преди 3 дни
Мутро-БГ-туризмът съсипа крайбрежието, и ще си плати, все по зле ще става !!! Никаква милост и ДДС-то да става 20%
15
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Не бях ходил 2-3 години на нашето море. Тази година слязох към Лозенец, пътя от Бургас до там е просто трагичен. Как очаквате да привличате туристи с тази инфраструктура, по която даже читава маркировка няма и не е правен основе ремонт от години??? Всичко е нацепено, кърпено и на бабуни. Германците са по Албания с кемпери, колелета и каквото се сетите. Който не вярва да отиде лятото към Влора и Саранда и да се убеди сам. Само, че освен германци е пълно с чехи, поляци и много други..
14
3
 
46
 
! Отговори
Какво ти море преди 3 дни
И аз го загърбих. Мръсно, неподържано, претъпкано и все ни мислят за дойни крави. Нищо изискано. Разходака там е като в циганннска махала.
13
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Честно ви казвам, такава *** храна като в България никъде из Европа не съм ял. Има по няколко сносни ресторанта в големите градове, всичко останало е полуфабрикати и заместители плюс кебапчета, навсякъде едно и също.
12
2
 
15
 
! Отговори
10 преди 3 дни
До Алекс11- А, взимам в предвид това. Разбира се Вие сте 100% прав. Единствената причина да го правя е, че после получавам от тур оператора малко от парите си обратно, защото са поизлъгали. И не виждам в това нищо лошо, защото наистина лъжат, че има немско говорящ персонал навсякъде. Иначе аз много отдавна живея и работя в Германия (още откакто си беше истинската Германия), но съм си българин, и не съм забравил българският език. Нямам проблем с комуникацията.
11
30
 
1
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 3 дни
И тук е моментът да се каже. Няма германци,има Дойч-ландци,сиреч Синовете и Дъщерите на Дъщерята на Волжка Велика България. Дойч народът е Български ,а не ТУРкски,че да бъде ТУР(К)ИСТИЧЕСКИ. В България идват еврейски фашистинс немски паспорти,а не ДойчНародът. Така наречените германци не могат да си позволят вече и хляб от съветско-османско еврейско робство,а камо ли да се завърнат в Своята Родина Изконна Майка България.
10
8
 
17
 
! Отговори
Тоти преди 3 дни
За сметка на това богатите украинци са при нас!
9
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Идеята на българския хотелиер/кръчмар за добро обслужване е да хванат клиента за краката и хубаво да изтръскат джобовете му.
8
2
 
25
 
! Отговори
Алекс преди 3 дни
До Анонимен10 Какъв немскоговорящ персонал по хотели и кръчми при това предлагане на работни позиции в кол центровете за хора с немски? Високи заплати,работа в офис или в къщи.Няма заухави с немски,които ще се занимават с туристи за смешни заплати.
7
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Да разбира се. Загърбихме го. Безумни цени, морето мръсно, каналите миришат, персонала нелюбезен... Освен това тук операторите навсякъде пишат, че в хотелите има немско говорящ персонал. Много пъти съм си правил експеримент. Само веднъж успях да поговоря на немски с едно момиче, и то говореше доста лош немски. Аз внимавах да и говоря изключително на книжовен немски, макар, че в нашата бундесрепублика се говори предимно пфелцки, но много трудно се разбрахме. Тия хора там не виждат ли качеството в
6
1
 
21
 
! Отговори
Алекс преди 3 дни
Чартърните полети зависят от търсенето.Няма авиокомпания,която ше разхожда празни самолети за кеф на нашите хотелиери.Бизнесът е динамичен.Спад в Германия,но ръст в Румъния ,Полша и UK.Няма бизнес,който да отчита само увеличение.
5
0
 
21
 
! Отговори
Мариус преди 3 дни
Загърбиха е доста силно казано. То е някъде зад гърба им,значи! Точното е,забравиха го и даже го няма на хоризонта.Отдавна съм го кръстил,Черно море,черна мъка!
4
2
 
35
 
! Отговори
Един Българин преди 3 дни
Германците си правят сметката. Мутрите прекалиха с алчността. Спадът, не се коментира в заглавията, но го има в изказванията е здравословен. Нека да има отлив да се усетят хотелиери и ресторантьори , а водните спортове ърябва да бъдат далече от плажовете. Не може да се плува спокойно от банани и всякакви джетове. Това не е туризъм, а самоизмъчване.
3
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Дали е хубав курорта си личи по гoвнaтa. Като отида в чужбина и гoвнoто ми веднага става лъскаво, меко, светлокафяво. Стича се бавно, гладко и е приятно. Образува се спираловидна навита купчинка. Maзно. А в България гoвнoто ми стои сухо, накъсано. Или е черно, на грапави топчета, или е диapия - светложълто и течно на пръски. Усещането винаги е неприятно. Такава е храната. Мислил съм дали не е само при мен така, но аз правих изследвания. Проверявах навсякъде след другите хора. Все е така!
2
27
 
3
 
! Отговори
Германец преди 3 дни
Аз като дойда в България и плюскам пържоли, кюфтета, пъстърви, с две ръце плюскам, тъпча в устата, вече не мога да дишам, но продължавам да плюскам, греба с шепите и тъпча в устата, то пръска навсякъде, около мене всичко мpъcно с храна, дрехите, косата, всичко е в тлъcто от пържолите, а аз продължавам да се тъпча денонощно без да спирам, бузите ми издути едвам дъвча, но направо гълтам. Ей така правя аз!
1
6
 
33
 
! Отговори
вие си ги избрахте преди 3 дни
пътищата са ужасни, ВСИЧКИТЕ, а бдж не съществува, то е абсурдно бавно и старо...Бългаия е клоака