Путин: Формира се нов световен ред, процесът е необратим

Ще възникват нови икономически центрове
11 окт 2024 11:45, Инна Ангелова
563
Путин: Формира се нов световен ред, процесът е необратим
Снимка: ЕПА/БГНЕС

“Международните отношения навлязоха в ерата на фундаментални промени: сега в света се формира нов ред, отразяващ многообразието на планетата и този процес не може да бъде спрян”, даде оценка руският президент Владимир Путин по време на форума “Връзката на времената и цивилизациите е в основата на мира и развитието“, съобщават руски медии.

Събитието е по повод на 300-годишнината от рождението на великия туркменски поет и мислител Магтумгули Фраги.
Путин отбеляза, че Фраги призовава за справедливост и равенство, хармония и отговорност, толерантност и разбирателство, уважение и солидарност.

“Всичко това е все още близко и разбираемо за разумните хора днес, особено актуално и търсено в настоящата трудна ситуация, когато светът е изправен пред безпрецедентни заплахи, породени от цивилизационни разломи, междуетнически и междурелигиозни конфликти. Когато международните отношения навлязоха в епоха на глобални, фундаментални промени”, каза още Путин.

Руският президент е категоричен, че ще има нов светове ред, отразяващ многообразието на цялата планета и този процес е необратим.

Путин обърна внимание на факта, че сега възникват нови мощни центрове на икономически растеж, финансово и политическо влияние, преди всичко в глобалния Изток и Юг. Тези нови центрове, отбеляза руският лидер, се стремят да запазят и укрепят суверенитета и социокултурната идентичност и търсят пътища за хармонично развитие в съответствие със своите традиции и въз основа на националните интереси.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


563
Още от Русия
Огромните гори на Украйна са опустошени в ада на войната
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
517
0
 
1
 
! Отговори
александр морозов преди 1 седмица
Идва новия ред. В Хага на топло.
516
0
 
6
 
! Отговори
Факт преди 1 седмица
През 1914 г. Дела на Русия в световния БВП е по голям от днес... Толкова за гениалността на Путин и другите съветски вождове.
515
3
 
2
 
! Отговори
Бако преди 1 седмица
Как така Путин сформира нов световен ред,като пак според ваши по стари статии твърдите ,че Путин е умрял
514
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
След като откри топлата вода, че светът се разнива, Путин пропусна да отбележи, че постави Русия на стената, на срама, с всички последствия за него и страната му.
513
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Напънало се да мисли джуджето путята, излязла китайската прадня
512
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
светове ред :D
511
5
 
3
 
! Отговори
ЕврописъкБГ преди 1 седмица
Гледам Путин взе много насериозно заплахите от САЩ и ЕС ...Почти се изтегли от Украйна в посока Киев....
510
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ахахха. Какъв нов ред бе? Руските самолети папа защото ва те н ките даже не могат да сменят болтовете.
509
5
 
9
 
! Отговори
Бах мама му. преди 1 седмица
За новия световен ред Путин вдигна много високо летвата и сега не може да я достигне. Ха,ха..!
508
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Глупости...пълни Лъжи и Лицемерие...ако изобщо путин е казал това. Аааа и ето от къде идва мантрата за нов световен ред...дето я пеят русофилите
507
2
 
2
 
! Отговори
светльо..юлианчу преди 1 седмица
прозрачен, като амеба си.
506
4
 
10
 
! Отговори
82 ОМБр преди 1 седмица
Путин,плешундер спукан,в Хага ще ти дадат думата,и там ще им обясниш за новия световен ред!
505
5
 
3
 
! Отговори
Светльо преди 1 седмица
До Vulgaris Magistralis Проумял си го това а не ти е светнало че тия страичоци дето са "на власт" са там единствено като публични фигури които улесняват трупането на печалби на корпорациите, банките, НПО-та и финансови картели. Вземи например Байдън - слушалчица в ухото, листче с инструкции какво да каже в ръката. МИСЛИШ ли че управлява нещо? А Шолц или друг европейски "лидер" с мека китка? Путин е същия, на него руските олигарси му заповядват. ВИЖ КОИ ПЕЧЕЛИ ПАРИ В СВЕТА. ТАМ СА ГОСПОДАРИТЕ.
504
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Идва да всички Руснаци ще бъдат изтребени какво по хубаво от това
503
6
 
2
 
! Отговори
Vulgaris Magistralis преди 1 седмица
Нов световен ред наистина идва. Ще ви изброя някои от големите и влиятелни държави в света в момента - Китай, САЩ, Русия, Индия, Бразилия, Иран, Саудитска Арабия. Идете и проверете на каква възраст са им лидерите. Това са лидерите на 50% от световното население. Жокер - трима гонят 90, а останалите гонят 80. Ей това е НОВият световен ред. Световна власт на изкуфели старци. За успокоение средностатистическата възраст на световен лидер е само колкото пенсионната в България (за мъже).
502
4
 
3
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 седмица
До Анонимен.502...Търпение,и това ще стане.
501
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Абе не знам какъв съюз ще е Брикс,ама е достъпно да се откажат от долара и запада потъва!
500
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тоя БРИКС лети от уста на уста, колко е велик и никой не може да даде пример, кое му е великото. Абе от както Саудитска Арабия се присъедини да не цялата им армия с десетки милиарди годишен бюджет, оборудвана ОТ - ДО с американско оръжие да мина на Т-90 и Су-27? Вие наясно ли сте, че икономически разпасан съюз не е нито военен, нито политически?
499
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Както е тръгнало,съвсем скоро наглосаксонците и част от европейски подлогаани ще бъдат единствените които не членуват в Брикс.
498
7
 
6
 
! Отговори
До 497 преди 1 седмица
В голяма грешка си,на САЩ беше даден дългогодишен кредит на доверие който те опропастиха,погледни Брикс,имаме 84 държави които чакат на опашката за присъединяване,погледни и как целият близък изток е настръхна срещу Израел и картинката трябва да ти се изясниСамо ограничен мозък като теб може да си мислиш че Запада има насреща само Русия,Етиопия и Северна Корея!