Путин: Формира се нов световен ред, процесът е необратим

Ще възникват нови икономически центрове
11 окт 2024 11:45, Инна Ангелова
563
Путин: Формира се нов световен ред, процесът е необратим
Снимка: ЕПА/БГНЕС

“Международните отношения навлязоха в ерата на фундаментални промени: сега в света се формира нов ред, отразяващ многообразието на планетата и този процес не може да бъде спрян”, даде оценка руският президент Владимир Путин по време на форума “Връзката на времената и цивилизациите е в основата на мира и развитието“, съобщават руски медии.

Събитието е по повод на 300-годишнината от рождението на великия туркменски поет и мислител Магтумгули Фраги.
Путин отбеляза, че Фраги призовава за справедливост и равенство, хармония и отговорност, толерантност и разбирателство, уважение и солидарност.

“Всичко това е все още близко и разбираемо за разумните хора днес, особено актуално и търсено в настоящата трудна ситуация, когато светът е изправен пред безпрецедентни заплахи, породени от цивилизационни разломи, междуетнически и междурелигиозни конфликти. Когато международните отношения навлязоха в епоха на глобални, фундаментални промени”, каза още Путин.

Руският президент е категоричен, че ще има нов светове ред, отразяващ многообразието на цялата планета и този процес е необратим.

Путин обърна внимание на факта, че сега възникват нови мощни центрове на икономически растеж, финансово и политическо влияние, преди всичко в глобалния Изток и Юг. Тези нови центрове, отбеляза руският лидер, се стремят да запазят и укрепят суверенитета и социокултурната идентичност и търсят пътища за хармонично развитие в съответствие със своите традиции и въз основа на националните интереси.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


563
Още от Русия
Огромните гори на Украйна са опустошени в ада на войната
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
497
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Всяко чудо за три дни. Каквото каже бог Путин е истината и цялата истина. След 3 дни разбира се всички трябва задружно да сме забравили за това, защото руската пропаганда е по-неконсистентна и от мнението на Борисов за АЕЦ Белене. Иначе сега Т-14 Армата щеше да гази в Берлин, а на луната да има руска база населена с роботи като Феодор, които бяха високотехнологичното бъдеще на космическата промишленост. Феодор сега стои в някой склад, а Т-14 изведнъж се оказа "прекалено, чак ненужно добър".
496
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 496 Индия и Китай се гледат на кръв по цялата си граница и особено покрай Бутан. Иран за 2 години се стреляха с талибаните, с Пакистан, водят хибридна война със Саудитска Арабия в Йемен, с Турция в Сирия и с Израел в Ливан. В съюзника на Путин Бразилия и Южна Африка държавата поема разходите по операции по смяна на пола, която по документи е легална и в Китай и Индия също. Можеш да си го провериш. Та май остава новия световен ред само с Етиопия и Северна КОрея да го прави Путин.
495
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
От една страна са Китай,Индия и Русия които вече не са съгласни да бъдат тормозени от наглосаксонците,от друга са Арабите,Турци и Иран които са все по близо до единство което ще сложи край на Израел,всичко това взето заедно ще сложи краят на световният ред такъв какъвто го познаваме!
494
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"Тези нови центрове, отбеляза руският лидер, се стремят да запазят и укрепят суверенитета и социокултурната идентичност и търсят пътища за хармонично развитие в съответствие със своите традиции и въз основа на националните интереси"_________Това щеше да звучи супер актуално, ако Путин беше дошъл да го прочете при откриването на асемблея Знаме на мира през 1980 г в София!
493
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Спомням се преди години, когато следях руски медии и вярвах на Путин, как през 2014та коментираха, че с тези темпове на развитие до 2025та Русия ще е най-големия производител в света на лекарства. Цяла Русия ще бъде на компютри с процесори Байкал и Елбрус, че ще строят самолетоносач Шторм (голям като американски) за Индия. Щяха да са единствените с космическа и ядрена индустрия с ИЗНОС. Ракетата Енергия щеше да засенчи spaceX... Бе срам ме е на какви глупости съм вярвал.
492
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Някой да обясни на този разведен дядо, че неговите чуваши, калмики, буряти, чеченци и други православни славяни са превзели Бахмут, а не Бостън. Нью Йорк, а не New York. Писки, а не Париж. Въгледар, а не Валенсия. Кремина, а не Краков... Русия не е във война с НАТО. Не съм сигурен, че защитникът на християнските ценности, който няма нито един християнски съюзник, го разбира това.
491
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
На фронта двама мобилизирани руснаци си говорят - "Виж докъде сме се докарали,вместо шинели ни раздадоха дамски кожуси? - Те не са за нас,а за нашите бъдещи вдовици! Ще им ги пратят с черните чували.."
490
1
 
7
 
! Отговори
Умрех от смех преди 1 седмица
Путин е предложен за рекордите на Гинес! Като човек ,обитаващ 3-те най-дълбоки бункера в света! И то едновременно???
489
2
 
10
 
! Отговори
Мужик преди 1 седмица
Ха ха ха, "Путин отбеляза, че Фраги призовава за справедливост и равенство, хармония и отговорност, толерантност и разбирателство, уважение и солидарност." - все неща които злото лицемерно джудже ненавижда.
488
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Путин е шефа. Нема друг.
487
3
 
15
 
! Отговори
Реалист преди 1 седмица
Путин е лъжец...Ние никога няма да нападнем Украйна. Ние не искаме украински територии. Кирилицата идва от македонските земи..
486
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Белите човечета требва да се подкрепяме :)))
485
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Голям !
484
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Жужето е най- долният предател на християните и славяните и освен местна диктатура нищо не е формирал
483
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
РазПутин си мисли, че като се е обединил с Иран и Северна Корея формира си нещо си....??? А на останалите 7 милиарда им през ояяя неговия ред! Даже и Китай не мисли така - продава си 90% от стоките в САЩ и ЕС! Факти баце Факти
482
0
 
16
 
! Отговори
Другар капиталист Си преди 1 седмица
Китайците скоро също ще почнат да си връщат от блатарите изконните земи принадлежали им хилядолетия със специална асвабадителна апираця,като до последно ще отричат за намеренията си и ще създават впечатление на първи приятели...дипломати хитреци са от много векове
481
0
 
12
 
! Отговори
Раша техно нюZzz преди 1 седмица
Чух че блатните с нов продукт са допринесли за технологичното развитие на цивилизацията: измислили са нов модел телефони и таблети които СТРЕЛЯТ:Казват се БЛАТФОН.Новия БЛАТФОН версия 2 има вече и добавен експлозив за да Може да се мята и като граната
480
0
 
9
 
! Отговори
Сърдит к00пейко преди 1 седмица
Димата сега ще ни взриви всички НО първо ще изстреля стратегически залп от водка към устата си
479
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Всичко опитаха само и само да им се случат бързо нещата..защото никой не иска да се проточва и да zaтъва в многогодишен конфликт..Славата идва от бърза и/или зрелищна победа! Следователно спокойно може да се каже че Украйна вече е победител!
478
0
 
11
 
! Отговори
Наци географик преди 1 седмица
В едно ростовско село има само една асфалтирана улица.. правена е от германците 1941