Путин: Формира се нов световен ред, процесът е необратим

Ще възникват нови икономически центрове
11 окт 2024 11:45, Инна Ангелова
563
Путин: Формира се нов световен ред, процесът е необратим
Снимка: ЕПА/БГНЕС

“Международните отношения навлязоха в ерата на фундаментални промени: сега в света се формира нов ред, отразяващ многообразието на планетата и този процес не може да бъде спрян”, даде оценка руският президент Владимир Путин по време на форума “Връзката на времената и цивилизациите е в основата на мира и развитието“, съобщават руски медии.

Събитието е по повод на 300-годишнината от рождението на великия туркменски поет и мислител Магтумгули Фраги.
Путин отбеляза, че Фраги призовава за справедливост и равенство, хармония и отговорност, толерантност и разбирателство, уважение и солидарност.

“Всичко това е все още близко и разбираемо за разумните хора днес, особено актуално и търсено в настоящата трудна ситуация, когато светът е изправен пред безпрецедентни заплахи, породени от цивилизационни разломи, междуетнически и междурелигиозни конфликти. Когато международните отношения навлязоха в епоха на глобални, фундаментални промени”, каза още Путин.

Руският президент е категоричен, че ще има нов светове ред, отразяващ многообразието на цялата планета и този процес е необратим.

Путин обърна внимание на факта, че сега възникват нови мощни центрове на икономически растеж, финансово и политическо влияние, преди всичко в глобалния Изток и Юг. Тези нови центрове, отбеляза руският лидер, се стремят да запазят и укрепят суверенитета и социокултурната идентичност и търсят пътища за хармонично развитие в съответствие със своите традиции и въз основа на националните интереси.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


563
Още от Русия
Огромните гори на Украйна са опустошени в ада на войната
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
477
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Поне една нация да се беше застъпила за тях че ги изритаха от олимпиадата като мръсни кучета... ама не и защо им е ... нали така всички ще взимат повече медали 😀
476
0
 
11
 
! Отговори
Пуратино преди 1 седмица
Всеки път като излъже нещо и му порастват токчетата
475
0
 
7
 
! Отговори
гРамоФон преди 1 седмица
За сега само приказки и нищо конкретно
474
0
 
8
 
! Отговори
рашка Феодалия преди 1 седмица
Крепостните блатници много държави са асвабадили само своята НЕ
473
0
 
8
 
! Отговори
Истории от блат00т00 преди 1 седмица
Преди блатните територии ги владееше златната орда сега ги владее Zлата орда НО идва ВСУ и НАТО да асвабадят крепостните
472
1
 
10
 
! Отговори
Куку преди 1 седмица
До innocenteАз също мисля,че втората световна война започна с нахлуването на СССР и Германия в Полша. Фактите са такива,Западът подкрепи СССР срещу нацизма и след войната СССР стана супер сила,на практика половин Европа стана комунистическа,стана ядрена сила и ги допуснаха на масата при големите играчи.След събитията в Украйна,Путин разруши този ред и сега ще седне на скамейката при Иран,С.Корея,Сирия и Буркина Фасо.Истината е,че нито една кървава империя не съществува дълго време.Т
471
5
 
0
 
! Отговори
Пак яко включване преди 1 седмица
на грантаджии. Те си печелят, керванът си върви. Докато няма да има кой да им плаща. Понеже са си грантаджии по душа, ще се молят на Путин за нови.
470
8
 
3
 
! Отговори
хе хе хе преди 1 седмица
Ако зависеше от коментиращите атланти, Русия отдавна нямаше да я има. Обаче нищо не зависи от атлантите, а вече и от началниците им:)))
469
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
путин още като млад и не особено образован гей във фсб си бе глупав сега е и стар и изкуфял в добавка
468
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
100% подкрепям Путин
467
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
НО свят в който русия не съществува
466
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нов световен ред в който просия робува на китай, индия и турция
465
2
 
15
 
! Отговори
Съвет преди 1 седмица
Путин да помисли как ще измъкне Русия ат блатото в което я вкара , а за новия световен ред да мисли СИ. На и Китай няма шанс .
464
3
 
14
 
! Отговори
Нов световен ред! преди 1 седмица
Новият световен ред не е нищо друго освен един Нов свят без примитивния феодализъм и непрекъснатите му войни. Космическа Америка е тази, която ще установи този Нов световен ред без войни и това е въпрос на време...
463
4
 
11
 
! Отговори
Крундел преди 1 седмица
интересно, какво ли ще говори бункерният молец след изборите, остана му само оранжевият тръмпанар за единствена опора...ако загуби бункерният ще се окаже в доста кофти позиция, продава вече злато за да поддръжа тридневното тригодишно сво, а при 1 тон на ден за колко ли време ще му стигне?
462
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Фашист
461
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Той и Хитлер искаше нов световен ред ама умря
460
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Путин е прав. Формира се нов световен ред без Русия. Процесът е необратим.
459
1
 
9
 
! Отговори
Този освен войни -- преди 1 седмица
Чуди се как да предаде властта на децата си някаква ,,КОнституционна диктатура,, да създаде --те във Русия са свикнали да ги репресират !
458
1
 
10
 
! Отговори
Този освен войни -- преди 1 седмица
--нищо няма да направи ! За няколкото африкански държави потънали във войни инсценирани и подпомагани от Вагнер какво да говорим ? Нека да го направи този БРИКС --да му докара окончателния облик --само дрънканици и ще,ще .ще бъде .... Утре ще хвърли топа и за нула време недомислицата му ще замине по каналния ред ! Колкото повече диктаторски ,,центрове,, със ядрено оръжие имаме толкова по опасен ще става живота --очаквам че и ИРАН скоро ще има със помоща естествено на ,,диктаторите,,