Русия твърди, че е превзела две села в източната част на Украйна

Официалните украински отчети обаче "мълчат"
9 окт 2024 16:52, Гергана Попова
38
Русия твърди, че е превзела две села в източната част на Украйна
Снимка: БГНЕС/ EPA

Руското министерство на отбраната съобщи, че неговите сили са поели контрола над две селища в Източна Украйна, което е последното постижение в стремежа им да осигурят сигурността на района на Донбас, пише Ройтерс.

Още по темата

В доклад на министерството се казва, че селата Золота Нива и Зоряне Перше са били поставени под руски контрол. Общностите имат приблизително население от няколкостотин жители всяка. Двете села се намират на север и на юг от град Курахове, един от центровете на военни действия на източния фронт.

Официалните украински отчети за боевете не споменават контрола над нито едно от селата, което е загубено. Но украинският генерален щаб признава, че секторът Курахово е арена на най-тежките битки на източния фронт. За последен път Генералният щаб посочи Золота Нива в неделя като едно от двете села, подложени на поредица от руски нападения.

Миналата седмица украинските сили изоставиха разположения на хълм град Въгледар, по-на юг, след две години на успешна защита срещу последователни опити на Русия да го превземат.

Говорителка на украинската армия каза в понеделник, че руските сили са навлезли в покрайнините на източния украински фронтов град Торецк, североизточно от Курахово.

Руските медии цитират съветник на установената от Русия администрация на Донецка област Игор Кимаковски, който казва, че руските войски са навлезли в центъра на града от различни посоки.

"Сега те контролираха всички високи жилищни сгради."

Украински военни блогъри казаха, че руските войски са поели контрола над центъра на града и срещат съпротива, докато се опитват да превземат североизточните райони.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: войнаУкрайнаРусия
Още от Русия
Русия: Спешните горещи линии със САЩ и НАТО остават, ядреният риск нараства
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Русия освобождава по две села на час ,а журна.л..я..та си почесват м..ъ.....д...ята
31
1
 
1
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 седмица
Това не е новина, а история от преди три дни. То и НАТО не признава за потопените корабчета с оръжие до Одеса, но цял свят знае за това от онзи ден.
30
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не вярвам на руската пропаганда. Положението е трудно, но победите на Украйна са все по-близо до Киев.
29
3
 
3
 
! Отговори
Парцуцин преди 1 седмица
2села и 3 казана!Герап!
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 5-6 села може би, но няма и един град превзет Зелето :) Всичко е фалш!
27
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
От Киев се бълват само брутални лъжи. Дори евроатлантиците не им вярват.
26
11
 
3
 
! Отговори
Някой преди 1 седмица
За да превземат нещо азиатските талибани, значи от него не е останало нищо! Когато няма вече какво да пазят, украинците пазят единствено хората си! За разлика от пушечното месо от другата страна!
25
8
 
4
 
! Отговори
НА РУСИЯ С ЛЮБОВ преди 1 седмица
много повече! завзети са две села и един обор! Плюс четири перални , сидим тоалетни чинии , няколко телевизора .Въобще грандиозна победа очаквайте парад на победата в масКВАКВАКВА!
24
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А защо таите за двете в Курск. Това ли е опорката Украйна губи Донбас но превзема Курска хахахахаРуското министерство на отбраната пое контрол над Покровски и село Нова Сорочина в Курска област
23
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Наближава касапите на Зеленски да висят по колесниците на излитащите самолети.
22
2
 
7
 
! Отговори
Фед Красивия преди 1 седмица
Средно на ден превземат по толкова.
21
1
 
5
 
! Отговори
Войводата преди 1 седмица
1. Вярно ли е че 3 страни наши съюзници от нато имат изчерпателен списък с домашни адреси на наши хора2. От службите армията и полицията3. Правех наскоро лицеви опори с един техен агент. По негово настояване го галих с камш. И се фалеше. Викаше и се фалеше, че ги имат. Успя да изсъска, че могат да дойдат за мен 50 000 партизани от Румъния
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Какво търсят в източната част на Украйна?
19
5
 
9
 
! Отговори
До ушшанки преди 1 седмица
Така е, смешни станаха руснаците с тези "селца". И така в " смях и закачки " си върнаха едни 120 000 кв. км от това което Ленин беше дал на уssраинците. Едно е вярно, че още много работа имат руснаците докато стигнат до Лвов. Там вече ще мислят, ще признаят ли Лвов за "остатъчна Украйна", или ще пуснат тези които се наричат украинци да живеят там ... под наем...
18
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 15 то отдавана има въстание в Украйна ,и два генерала са пожелали да убият зелето но в последния момент се е скрил в бункера на полската граница
17
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Охо Зеленски е привзел ,5..6 села и 3 града )
16
12
 
5
 
! Отговори
Ушшанки преди 1 седмица
Тези вече станаха смешни с техните селца. Ако карат така някъде към 2100 година може и да доближат Харков.
15
4
 
12
 
! Отговори
Bai Dun преди 1 седмица
В укрия скоро ще има възстание против зеления наркоман и ще го пратят там където му е мястото в Ада !!!
14
2
 
9
 
! Отговори
090 преди 1 седмица
До Анонимен 2 - Уважаеми, не сте прав. Гледам видео и се вижда как групи от по 20 мотоциклетиста със страшна скорост се носи към укрите. Това не е ВСВ когато Жуков хвърляше наистина на смърт много войници с думите "Матеры снова родят"..Относно ВВП мисля, че той иска да завземе Николаев, Одеса и Харков и ще спре.
13
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Укро-фашистите ядат як пердах и си мълчат като кокошки! Бой да им се разхвърчат перушините на тез фашистки 0трепки. Трябва да почнем да внасяме масово руски стоки!