Нож в гърба: Русия забрани приложение, помагащо на войските ѝ на фронта

Руските служители са далеч от реалността, народа и армията
9 окт 2024 22:39, Анисия Иванова
26
Нож в гърба: Русия забрани приложение, помагащо на войските ѝ на фронта
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Ходът на Русия да забрани Discord, платформа за незабавни съобщения, популярна сред геймърите и програмистите, предизвика ответна реакция от военни блогъри, които твърдят, че тя се използва от оператори на дронове на фронта във войната срещу Украйна.

Във вторник руският интернет регулатор добави приложението към нарастващ списък от социални медийни услуги, които са ограничени, позовавайки се на опасения, че е използвано за набиране на хора за извършване на терористични атаки и продажба на наркотици.

Телеграм каналът Fighterbomber, който е посветен на военната авиация и има над 530 000 абонати, го нарече „нож в гърба“. Руските служители са далеч от "реалността, народа и, за съжаление, армията", се казва в блога в сряда.

Забраната за Discord означава, че някои командни центрове може да останат без информация за разположението на дронове, според канала Rybar, който има връзки с армията и повече от 1,3 милиона абонати. „Министерството на отбраната не се стреми да предостави на войските никаква алтернатива“, се казва в съобщение на канала.

Военните блогъри се превърнаха във влиятелна сила в руските медии от началото на нахлуването в Украйна през февруари 2022 г. По-рано тази година протест в Telegram принуди парламента да отмени законопроект, който забраняваше на войниците и офицерите да носят джаджи с достъп до интернет на фронтовата линия.

Discord, който твърди, че има повече от 200 милиона активни потребители месечно, е изправен пред все по-внимателен контрол по света, докато регулаторите търсят повече контрол върху цифровите платформи. Турция също забрани приложението тази седмица поради опасения относно използването му от групи, участващи в насилие над деца.

Други социални медийни платформи, включително YouTube, Facebook, X и Instagram, вече са блокирани от руските власти от началото на войната, припомня Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от Русия
Русия: Спешните горещи линии със САЩ и НАТО остават, ядреният риск нараства
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
4
 
! Отговори
Защо РФ е ТЕРОРИСТ ? преди 1 седмица
Когато Русия удря военни цели в Украйна, изнасят ранени цивилни, трупове на деца и старци, а когато Украйна удря военни цели в Русия, тези съоръжения гръмват като фойерверки! Понятието военни обекти очевидно е много различно между двете страни!
20
1
 
6
 
! Отговори
Тръмп обеща 24 неща: преди 1 седмица
НАЙ ВАЖНОТО Е : САЩ МНОГОКРАТНО УВЕЛИЧАВА ДОБИВА НА ПЕТРОЛ, ЗА ДА ПАДНЕ ЦЕНАТА ДО 40 долара за барел ! ТОВА СЪКРАЩАВА ДВОЙНО ДОХОДИТЕ НА РУСИЯ !
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Приложението е американско... Нема нужда от повече инфо.
18
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Какъв нож и на кого в гърба?
17
0
 
3
 
! Отговори
Боби преди 1 седмица
До Донки Хот Телеграм не пази информация за разговора на централния сървър. Както старото Скайп. Микро меките го купиха до тук няма проблем. Но промениха концепцията и разговорите се записават на сървъра. Някой да е чувал нещо сериозно за тази платформа наскоро освен че губи клиенти?
16
0
 
3
 
! Отговори
Донки Хот преди 1 седмица
До Анонимен 1 Затова ли ползват това приложение, Телеграм и т.н.?
15
2
 
13
 
! Отговори
Бигот преди 1 седмица
Тия дето ползват западни канали за комуникация свършват като Насрала
14
8
 
9
 
! Отговори
Москва потъна преди 1 седмица
Путлерчето фашиш ли е?
13
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
След тази война ще има много да се работи върху Русия.Тя рябва да излезе от тази средновековна стигма дърпала е и е дърпаща към дъното.Толкова много катастрофи и нищо не се е променило.Един прагматичен бивш шеф на страшното КГБ и в последствие Генерален секретар на КПСС се опита да прави реформи които потънаха.Русия е пак в онзи дълбок сън който я тегли надолу.Отдавна не е водеща икономика,технологична сила а положението с фронта показва и военна.Трябва коренна промяна в съзнанието на руснаците.
12
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Един руснак вчера написа, че от всички държави до момента Русия е наложила най-много санкции срещу обикновените руски граждани.
11
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Важно е да имат водка или поне самогон, а може и боярщик или нещо за миене на вани. Тя е най-доброто решение на ежедневните проблеми. Напиват се и поне за няколко часа забравят в каква страна живеят и , че ще умрат за славата и наличието на царя-батюшка.
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тази платформа е добре позната у нас. Освен геймъри я използваха и някои учителите за обучение по време на епидемията от ковид-19, защото бе добре усвоена от учениците покрай забавленията им.
9
6
 
3
 
! Отговори
забранили били преди 1 седмица
платформата Discord, популярна сред геймърите и програмистите. Забранили са нещо, което са имали и ползвали. В Аржентина, в Латинска Америка тази платформата се нарича Дискорджио. Ние в България чували ли сме за платформата Discord?
8
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Б.е кремъл направо да забрани съществуването на русия и да се свършва.
7
3
 
15
 
! Отговори
П.Утин преди 1 седмица
Три дена са момчета , ще изтраете !
6
15
 
20
 
! Отговори
Хаха преди 1 седмица
Леко полеко, руснакът ще го превърнат в северно кореец!
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"Забраната за Discord означава, че някои командни центрове може да останат без информация за разположението на дронове, според канала Rybar" - както и редица вражески агенции.
4
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Discord сканира всички процеси в компютъра или телефона, праща криптирани доклади на сървъри на всяка секунда и шефовете им се кълнат, че не продават информация, въпреки че фирмата им е поела инвестиции за милиарди и продъжлава да оперира на минимлани печалби ... Нали знаете, какво значи това - че цялта информация се предава и има терминал с компютъра на всеки втори в NSA, където може да се видят раздоворите на всеки в псоелдните 10 години.
3
6
 
15
 
! Отговори
Фитока преди 1 седмица
Ако не бяха тези приложения Русия нямаше да е първата държава в Космоса!Ха,хаха!С тези статии мечешкият масаж явно се усеща вече от дистанция както конникът на Апокалипса.
2
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Точно така, ребята! По-добре самоунищожение отколкото срамно поражение.