Ученици в Гърция отстранени от занятия, използвали телефони

Масово се нарушавате забрана за ползване на устройства
Обновена: 22 окт 2024 10:54 | 22 окт 2024 10:54, Инна Ангелова
14
Ученици в Гърция отстранени от занятия, използвали телефони
Снимка: Pixabay

От началото на учебната година над шест хиляди ученици в Гърция са били отстранени заради нарушаване на забраната за използване на мобилен телефон в училищата, съобщава гръцкият министър на образованието Кириакос Пиеракакис, цитиран от гръцкото издание “Катимерини“.

От началото на учебната година в Гърция учениците, които използват мобилния си телефон в училище се санкционират с отстраняване от учебните занятия за един ден, а тези, които използват устройствата си, за да правят видеозаписи, с които излагат или се подиграват на съучениците си в училище, могат да бъдат изключени, отбелязва "Катимерини". Новият закон задължава учениците да предават мобилните си телефони в училище в началото на часовете.

Пред радио “Скай“ Пиеракакис похвали вчера ефективността на забраната на мобилните телефони и каза, че въпреки 6043-те случая на отстраняване на ученици, резултатът от забраната е “забележително добър“.

Министърът отбеляза още, че са докладвани 213 случая на насилие в училище чрез онлайн платформата за спиране на тормоза от началото на учебната година. Така общият на подадените сигнали вече е 501 от пускането на платформата през април. Онлайн платформата, създадена по инициатива на гръцкото правителство, в която се правят периодични доклади от ученици и родители, свързани с насилието и тормоза в гръцките училища. / БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от Балкани
Мицкоски си смята: Българите в Северна Македония са 800-900 души
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 52 минути
А при нас министри и експерти казват, че училището нямало възпитателна функция.То и не знам каква функция има българското училище изобщо.Учителите в момента получават извънредно големи заплати, мълчат си и не смеят да направт нищо
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 54 минути
А в България парите вървят след ученика и едно училище трудно ще си направи труда да накаже или изключи гамените, от това страдат всички други ученици и родители.Нямаме никаква политика за дисциплината в училище, а когато са включени и пари нещата стават трагични. Не може да си представите каква голяма е разликата в поведението и навиците на българчетата и децата от западни училища, затова и сме на всички последни места. Дикренторите, жертващи учниеците заради бюджета, трбява да бъдат накзвани!
12
0
 
1
 
! Отговори
112578 преди 1 час
Zem 29
11
0
 
3
 
! Отговори
БЪЛГАРИТЕ ЦИГАНИ преди 1 час
НАЙ-УЧЕНИТЕ, БЪЛГАРСКОТО ДЖУДЖЕ НАЙ-ГОЛЕМОТО ДЖУДЖЕ
10
1
 
1
 
! Отговори
Гръцките цигани преди 1 час
Иначе се скъсват от учене!
9
0
 
0
 
! Отговори
СпецОтБлизкотоМинало преди 2 часа
До Анонимен 3 - - - Ама ти не знаеше ли номера с термометъра? Казваш, че не ти е добре, слагат ти под мишницата термометър и трябва да издебнеш момента когато никой не те гледа. Леко търкаш термометъра, за да се вдигне живакът и да покаже около 38 градуса. Обаче не бива да го триеш много силно и ожесточено, защото изведнъж ще покаже 45 градуса и тогава жална ти майка :)))
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
ПУТИНИСТИ ГЕРБ НАПРАВИХА ЕНИЧАРСКИ РЕФОРМИ В ОБРАЗОВАНИЕТО
7
1
 
4
 
! Отговори
Ха ха преди 2 часа
Искам да видя как ще реагира маалата, ако Айшету се прибере у дома нацупено и каже, че днес са я отстранили от училище, защото в час си е слушала песни на Азис чрез телефона? Или ако малкуту Асанчу си дойде вкъщи с плач и каже, че даскало го е изгонил от час, защото е разговаряло по телефона с баба си, която го е инструктирала да остане в училището докато им раздадат безплатното папо, дето им се полага?
6
2
 
2
 
! Отговори
ДКМС преди 2 часа
И моя телефон го взимаха другарките в училище. Въпреки, че не го ползвах в час (не ми стигаше кебела от нас до класната стая) а само в междучасието. Много хубаво дрънчеше като ударя някой по главата с него. Викаше едно ДЗВЪНННН. А беше червен, с шайба. Произведен в Белоградчик.
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Герб опита да раздели децата от семействата им с еничарските си образователни реформи.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
*** УЧИЛИЩЕТО НИКОГА НЯМА ДА СА ЗАПИША ДА УЧА В ГЪРКИЯ
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
от туй по убаво нема, а аз на времето се чудех как да не ходя
2
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Путинистките образователни реформи на герб доведоха до срив в българското образование.
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
УЧЕНИЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ СА ТОВАРЕНИ КАТО МАГАРЕТА С ЧАНТИ ПО 10 КИЛА. ДЕТЕ 30 КИЛА, ЧАНТА 10 КИЛА. ТОВА НЕ Е НОРМАЛНО.