Зеленски убеден: Близо сме до края на войната

В САЩ президентът представи “план за победа”
Обновена: 24 сеп 2024 09:49 | 24 сеп 2024 09:49, Инна Ангелова
278
Зеленски убеден: Близо сме до края на войната
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски даде интервю за ABC News и сподели, че войната с Русия е “по-близо до завършване”. В интервюто участие взе и първата дама Олена Зеленска.

“Планът за победа е укрепване на Украйна“, каза Зеленски по време на интервю с ко-водещия на “Добро утро, Америка“ Робин Робъртс. "Ето защо ние молим нашите приятели, нашите съюзници, да ни укрепят. Това е много важно."

Зеленски разговаря с Робъртс по време на посещението си в Ню Йорк в понеделник за Общото събрание на ООН тази седмица като част от пътуване до САЩ, където той обеща да представи това, което той нарича своя “План за победа“, на президента Джо Байдън, както и на други ключови американски политически лидери.

Медията отбелязва, че Зеленски многократно е призовавал САЩ и Великобритания да премахнат ограниченията върху използването на ракети с голям обсег, които те предоставиха на Украйна за поразяване на цели дълбоко в Русия.

Междувременно руският президент Владимир Путин предупреди, че използването на западни оръжия за удари по руски цели ще се разглежда като сериозна ескалация на войната и пряко предизвикателство от страните от НАТО.

Пред телевизионния кана Зеленски допълни, че Путин се “страхува“ от операцията Курск. “Вярно е. Той много се страхува“, каза Зеленски. "Защо? Защото хората му видяха, че той не може да ги защити... че не може да защити цялата си територия."

Украинският лидер каза, че само от "силна позиция" Украйна може да "натисне Путин да спре войната".

По-късно тази седмица се очаква Зеленски да пътува до Вашингтон, за да се срещне с Байдън, както и с кандидатите за президент Камала Харис и Доналд Тръмп.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още от Русия
Зеленски: Действията на САЩ сега могат да ускорят края на руската агресия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
259
4
 
1
 
! Отговори
Баба преди 2 дни
Путин не може да вдигне ракетата сармата, Путин не може да превземе Киев за три дена, нито за три години. Путин нападна братска славянска православна държава. Путин губи войната и доверието на народа си.Долу на Путин
258
1
 
5
 
! Отговори
адвокат Тенев преди 2 дни
Точно така казваше и Хитлер още на втората год. от войната с Червената армия и СССР
257
1
 
4
 
! Отговори
Баба преди 2 дни
"ХА ХА , ВЕРОЛОМНА УКРАИНСКА БАБА С ДВА ЗАБА ПРЕД УМИРГАНЕ!"Путин ли нападна Украйна или не? Путин обяви ли война или не? Русия загуби ли Курск или не? Сармата лети ли или не?
256
5
 
2
 
! Отговори
Баба преди 2 дни
"Войната отдавна да е приключила, ако бяха спазени минските или поне истанбулските споразумения,"А ако берлинският трактат беше спазен, България още щеше да е Източна Румелия и Княжество България. Айде стига тъпотии. Русия нападна вероломно, без да обяви война, братска славянска православна държава. Само че монголското джудже подцени великия украински народ, и затова не 3 дни протича военната операция, ами си е война 3 години. И Курск е в Украйна. Смях. Който напада славяни, умира.
255
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
И какво зависи от тоя, че ни споделя убежденията си? Войната отдавна да е приключила, ако бяха спазени минските или поне истанбулските споразумения, но щатите разчитаха това нищожествено създание да разгроми Русия и да им окаже безценна услуга. Но не би. Сега просто укрите се топят като мокри снежинки. Това постигна и планът е-до последния украинец. Иначе никой няма да го пусне.
254
6
 
1
 
! Отговори
Баба преди 2 дни
"о не кажеш колко се изнесоха от Украйна - в Полша, в Германия и т.н. че и в България се довлякоха да живеят на наш гръб. Ще ти помогна - 9 мил. души.'Да, прав си, 9 милиона се изнесоха от Украйна, за да избегнат атаките и бомбардировката на руския агресор. Русия нападна братска славянска православна държава, и принуди 9 милиона да напуснат страната си. Русия ще капитулира, защото в днешно време няма място за такива агресори и атаки в Европа.
253
2
 
4
 
! Отговори
До баба преди 2 дни
Дърто, хапчетата! А като дрънкаш за (уж) 200 хил. евакуирани от Курска област, що не кажеш колко се изнесоха от Украйна - в Полша, в Германия и т.н. че и в България се довлякоха да живеят на наш гръб. Ще ти помогна - 9 мил. души. А демократична Украйна вече не пуща никого и стрелят при опит някой укр да мине границата. Давят се на р. Тиса като бягат. И Русия няма нито да спре, нито да се откаже - двете чеченски войни траеха 12 години, а тука върви едва три години. Окраина kapitulieren!
252
5
 
1
 
! Отговори
Баба преди 2 дни
"крайно време е да закрият тази измислена държава"Съласен съм, РФ, измислена държава, създадена през 1991, след разпадането на СССР, който се състоеше от 14 републики, трябва да се закрие.
251
4
 
1
 
! Отговори
Баба преди 2 дни
"Каква е тая амбиция на САЩ и ЕС да дават милиарди на бивша съветска част от територията й"Ами не знам, РФ също няма общо със СССР. СССР беше 14 републики. Литва, Латвия и Естония, и те ли са част от РФ (държава, създадена през 1991)? Който напада братска славянска православна държава, сам ще загуби. И факт, Русия загуби Кримска област, за пръв път от втората световна война Русия губи територия, при това без да има война. Хахахахах
250
2
 
2
 
! Отговори
тя преди 2 дни
Тоя прибира посбедните подаяния от милиярди и оръжие , щото са му казали ,че е за последно !
249
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Каква е тая амбиция на САЩ и ЕС да дават милиарди на бивша съветска част от територията й !Страшно се кефат ,насъскаха бандеровския режим ,който създадоха срещу Русия и сега се убиват един друг!
248
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Всички се надямаме края на войната да е близо! - крайно време е да закрият тази измислена държава, населена с нагли, нахални, надменни, мързеливи укропаразити
247
5
 
3
 
! Отговори
Баба преди 2 дни
"Курск не е евакуиран евакуирана е суджа и селата около нея - и това не са 200 хиляди а 20!!!"В Русия 3 дни до Киев станаха 3 години, и 200 000 евакуирани от Курск област, станаха 20. ХАХАХХАХАХ. И сармата успешно излетя и стигна за 1 секунда до Вашингтон. И Путин не е тиранин. И в Русия има свобода на словото (кажи "нет войне", да видиш една свобода). И Русия е богата държава/
246
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Курск не е евакуиран евакуирана е суджа и селата около нея - и това не са 200 хиляди а 20!!!
245
5
 
2
 
! Отговори
Баба преди 2 дни
А евакуираните в Курск 200 000 руснаци върнаха ли се вкъщи? А Киев превзеха ли го руснаците за 3 дни, или 3 години вече нищо не направиха? А дигнаха ли си сармата, или се е самовзривила на тяхна си територия? ХАХАХАХА
244
4
 
2
 
! Отговори
Баба преди 2 дни
". Но поне не пиши глупости. Никакъв Курск не е превзет, укрите плахо пристъпват около границата на руска територия в дълбочина 5-10 км."От плахото настъпване на Украйна в Курск, 200 000 руски граждани трябваше да се изселят оттам. Пардон, евакуират. Кога могат да се върнат вкъщи? 3 дни викаш? Руски 3 дни ли са това (като СВО, която 3 дни трае вече 3 години)?
243
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Вярно казва зелето... Много е близо до края на войната :D
242
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Чакам си очилата, че пиша нелепости. Тия от оптиката цяла седмица ме мотаят.
241
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Слушайте внимателно. Този са му подшушнали той е като грамофон и ,повиключи, но не защото той е таря под диктовка. Войната ще пррешил, а защото като му кажат.
240
8
 
2
 
! Отговори
НАТО да преди 2 дни
Почва да бомби Русия че ми писна от Тирани