Зеленски убеден: Близо сме до края на войната

В САЩ президентът представи “план за победа”
Обновена: 24 сеп 2024 09:49 | 24 сеп 2024 09:49, Инна Ангелова
278
Зеленски убеден: Близо сме до края на войната
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски даде интервю за ABC News и сподели, че войната с Русия е “по-близо до завършване”. В интервюто участие взе и първата дама Олена Зеленска.

“Планът за победа е укрепване на Украйна“, каза Зеленски по време на интервю с ко-водещия на “Добро утро, Америка“ Робин Робъртс. "Ето защо ние молим нашите приятели, нашите съюзници, да ни укрепят. Това е много важно."

Зеленски разговаря с Робъртс по време на посещението си в Ню Йорк в понеделник за Общото събрание на ООН тази седмица като част от пътуване до САЩ, където той обеща да представи това, което той нарича своя “План за победа“, на президента Джо Байдън, както и на други ключови американски политически лидери.

Медията отбелязва, че Зеленски многократно е призовавал САЩ и Великобритания да премахнат ограниченията върху използването на ракети с голям обсег, които те предоставиха на Украйна за поразяване на цели дълбоко в Русия.

Междувременно руският президент Владимир Путин предупреди, че използването на западни оръжия за удари по руски цели ще се разглежда като сериозна ескалация на войната и пряко предизвикателство от страните от НАТО.

Пред телевизионния кана Зеленски допълни, че Путин се “страхува“ от операцията Курск. “Вярно е. Той много се страхува“, каза Зеленски. "Защо? Защото хората му видяха, че той не може да ги защити... че не може да защити цялата си територия."

Украинският лидер каза, че само от "силна позиция" Украйна може да "натисне Путин да спре войната".

По-късно тази седмица се очаква Зеленски да пътува до Вашингтон, за да се срещне с Байдън, както и с кандидатите за президент Камала Харис и Доналд Тръмп.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Още от Русия
Зеленски: Действията на САЩ сега могат да ускорят края на руската агресия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
239
3
 
1
 
! Отговори
Абе Копейка преди 2 дни
Ти си кат смачкана латерна бе момче. Повтаряш тезите на СССР милиони пъти . Омотан си в Работническо Дело до ушите
238
3
 
13
 
! Отговори
До Баба преди 2 дни
Дърто, много си се активизирала с коментарите, значи заплащането е добро. Но поне не пиши глупости. Никакъв Курск не е превзет, укрите плахо пристъпват около границата на руска територия в дълбочина 5-10 км. За Курск не могат и да мечтаят. Блокирани са и понасят тежки загуби всеки ден. А на източния фронт, Угледар е обкръжен и днес го штурмуват, Торецк е превзет вече до центъра, настъплението върви и е стигнало до покрайнините на Покровск, Мирноград и Селидово
237
0
 
14
 
! Отговори
Батман преди 3 дни
Инфраструктура нема, хората избегаха, добитъка и той, то ко остана да укрепва тоз паяк ве? Надей с фуре на пияни жени са казали ората :)))
236
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Вярно че сте близо,след като бъдат изтрепани още стотина хиляди украинци и се изнесат още няколко милиона съвсем ще я "доближите"победата!
235
1
 
9
 
! Отговори
Who Cares преди 3 дни
Истината и дрога в големи дози не може да я скрие!
234
1
 
2
 
! Отговори
Червената СЕЛЯНИЯ преди 3 дни
КРАЯТ НА СВЕТА И КРАЯТ НА ВОЙНАТА според МАРКС селянина философ от Веселиново,Шуменско да не е?...............Тройната АВРААМ ЛЕА КОЕН има и древно изказване цитирам по смисъл:"НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА ЗАЩО ФИЛОСОФА АДОЛФ ХИТЛЕР ИМА СЪЩОТО МИСЛЕНЕ КАТО МАРКСИСТА ФИЛОСОФ ЖЕЛЬО МИТЕВ ЖЕЛЕВ от село Веселиново, Шуменско "!Демек ФИЛОСОФ КЛАСИКА АДОЛФ ХИТЛЕР издал мъдрата заповед цитирам:"АБСОЛЮТНО ВСИЧКИТЕ КОМУНИСТИ,МАРКСИСТИ СА ЮДЕОЕВРЕИТЕ" според документите и архивите прочетени от ЛЕА КОЕН
233
2
 
14
 
! Отговори
Смях преди 3 дни
Прав е , след изборите в Америка , като го няма бай Дрън .
232
3
 
9
 
! Отговори
Баба преди 3 дни
"Дааааа приближава края, има няма още 4-5 годинки е го дей, хахахахаха ама ша има ли укри дотогава, хахахаха."В последните 3 години, укрите си стоят, че и Украйна се разрастна с Курск. Ако се продължава още 4-5 години, Украйна ще удвои площта си.
231
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Дааааа приближава края, има няма още 4-5 годинки е го дей, хахахахаха ама ша има ли укри дотогава, хахахаха.
230
2
 
8
 
! Отговори
vale_karo преди 3 дни
До Баба Едно си знае баба , едно си бае.Поне внучетата да не слушат.
229
7
 
6
 
! Отговори
Баба преди 3 дни
"Значи мирния план на фалшивия президент е още оръжия и още смърт ? Какъв стратег само-до последния украинец нали !"Не, до последният руски окупатор не се махне. Като гледам как смешниците руснаци се самовзривяват, скоро няма да останат.
228
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Значи мирния план на фалшивия президент е още оръжия и още смърт ? Какъв стратег само-до последния украинец нали !
227
18
 
5
 
! Отговори
Баба преди 3 дни
"До няколко дни войната ще свърши за Угледар и за 2000 украинци обкръжени там."Ние чакаме руснаците да вземат Киев за 3 дена, ама чакаме 3 години. Вече месец чакаме да се появи жив руснак в Курск. Колко трябва да чакаме? Може би превъзнесената силна руска армия всъщност не съществува? Или е толкова ефективни като ракетите сармат, дето се взривяват на своя територия. Русия е жалка страна, братоубийка.
226
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
До няколко дни войната ще свърши за Угледар и за 2000 украинци обкръжени там.
225
5
 
20
 
! Отговори
Зевзек преди 3 дни
Като прекалиш с пица с кристали така става...говориш неадекватно
224
5
 
23
 
! Отговори
Руя преди 3 дни
Тоя съвсем е откачил.Тя дрогата на никого не прощава.
223
5
 
16
 
! Отговори
Ти да видиш преди 3 дни
Зеленски смята Украйна да капитулира?
222
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Зеленски отново не си е пил хапчетата.
221
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Зелка веднъж и аз са се съглася с теб, скоро ще ядете дървото и войната ще приключи.
220
22
 
7
 
! Отговори
Баба преди 3 дни
"До Баба, Играта е много по-голяма от Украйна."Да, ама Русия няма шанс срещу Украйна, къде е тръгнала да играе по-големи игри. НАТО е 32-членно. Русия един член я разкъсва, представи си 32 члена заедно как и влизат. Затова заплашват с атомни бомби, защото друго не могат. Малка Украйна 3 години ги РАЗЦЕПВА. Защо в Москва горят складове? Защо Курск бе превзет без битка? 3 ГОДИНИ не може да победи малка Украйна, значи Русия е жалка работа.