Проф. Кънчев: НАТО превъзхожда многократно Русия

"Това са просто заплахи в духа на руската пропаганда"
9 юли 2024 14:00, Инна Ангелова
207

Между 35 и 50 допълнителни бригади се нуждае НАТО, за да реализира изцяло новите си планове за защита срещу нападение от Русия. Сред водещите приоритети на блока остават противовъздушните системи, противоракетната защита, оръжията с далечен обсег и логистиката.

"По данни на генералния секретар на НАТО ние вече имаме 500 000 войници на висока готовност. Те са разположени по източния фланг. Ако са още 50 бригади, това пък означава още 500 000 войници. Не съм сигурен, че Русия иска да нападне НАТО, не вярвам в това, защото Русия няма капацитет да води война с НАТО", каза експертът по международна сигурност и геополитика проф. Румен Кънчев в студиото на "България сутрин".

Проф. Кънчев е на мнение, че Алиансът превъзхожда многократно Русия.

"На 6 май излезе съобщение за учение на ракетни войски с тактическо назначение, при което тренировката във военна игра е била с цел конвенционалните войни глави на "Искандер" да бъдат заменени с ядрен заряд. Това обучение мина и премина, а Путин преди седмици изказа друга позиция, че това е първи етап на едно дългосрочно учение на руската армия", допълни проф. Кънчев за Bulgaria ON AIR.

Той припомни, че НАТО отговори с ускоряване на снабдяването на украинската армия с ПВО. И допълни, че новият министър на Великобритания ще даде около 4 милиарда помощ. Тя трябва да пристигне в Украйна през следващите 100 дни.

"Става въпрос за високоточни ракети. Британците дават 60 специални машини за копаене на окопи и още 100 машини за разминиране. Темата на срещата на НАТО е Украйна и евроатлантическата сигурност. Най-вероятно сериозно ще бъде дискутиран и въпросът за превъоръжаване с модерни системи на съюзниците", подчерта експертът.

Проф. Кънчев припомни, че след края на Студената война в НАТО е имало период, в който никой не се е въоръжавал.

"В правилника на НАТО е записано, че на тези срещи отиват държавните глави или министър-председатели, друг не може да отиде и да оглавява делегациите. Защо Радев не поиска да отиде - не мога да кажа, но той трябваше да изпълнява тези задължения. България също така е длъжна да спазва решенията, които се взимат на тези срещи", каза още проф. Румен Кънчев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още по темата: войнанаторусияпомощ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
198
0
 
1
 
! Отговори
ПЕНКО преди 1 месец
БЪЛГАРИЯ Е НА ПЪРВО МЯСТО ПО " *** ФЕСЪРИ" НА ГЛАВА ОТ НАСЕЛЕНИЕТО !?
197
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
NATO e в мозъчна смърт!!
196
1
 
6
 
! Отговори
Христо преди 1 месец
Мокри сънища
195
1
 
7
 
! Отговори
Още един преди 1 месец
Пинокио! Нямат умора от зори до мрак. Опорки, опорки и фалшиви новини!
194
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В ерата на ядреното оръжие никой не превъзхожда никой. Една бомба да падне в бг и сме до там, файда кой печели на хартия.
193
2
 
8
 
! Отговори
до общия работник преди 1 месец
Много им тррябва на руснаците твоята разплута майка, изкурвена гъбясала дъщеря или смърделата ти панелка.
192
14
 
6
 
! Отговори
Общ работник преди 1 месец
Чета коментарите и се чудя, има ли по-долни сервилни лакеи от нашите ***? Видиш ли, щото Русия имала незнам какви ракети и оръжия и трябвало Украйна да се предаде. Ами ако се предаде и утре оркоподобните дойдат при нас да ни освобождават и поискат къщата му, жена му майка му и дъщеря му, нашата копейка, какво ли ще направи?
191
5
 
12
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 1 месец
Те и укрите превъзхождаха многократно руснаците в началото на анти-терористичната операция, която Русия започна срещу укро-на-цис-тите в Донбас преди две години, но са на път да загубят.
190
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В приоритетите на НАТО не влиза да унищожава държави. Няма нужда от това. Путин нарочно го предизвиква. Иска да бъде нападнат, мечтае за това, защото е мазохист. Но няма да му се получи. НАТО се бъзика с Джуджо и му гледа сеира. А онзи г.з пикае, че не може да докаже пред крепостните как САЩ ги нападнал. Това човече с всеки изминал ден пада все по-ниско с некадърността си. Кон с капаци . Даже някои нашенски *** са по-широко скроени от него. Какво стана, туристът Орбан донесе ли сувенири?
189
13
 
16
 
! Отговори
Курдоколенко преди 1 месец
Русия ще победи, защото само Русия знае какво прави. НАТО си няма понятие какво прави, янма си понятие от това, как се води истинска война, няма си понятие, как хората водят война не заради олигарсите си, а заради самите тях! Ето затова Русия ще спечели, ако ще нато да стане +100 държави.
188
4
 
8
 
! Отговори
Курдоколенко преди 1 месец
Хахаха, с колко Сарамта НАТО превъзхожда Русия?
187
6
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 месец
Ефективността и мотивацията не се измерват в пари. Това коя държава колко от БВП отделя за въоръжаване има значение само за военнопромишленоя комплекс на САЩ. Засега НАТО губи прокси войната срещу Русия и то катастрофално. НАТО няма човешки ресурс за война, освен източноевропейци. Факт неоспорим.
186
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега е момента да бъде унищожена Русия! Утре ще бъде късно! Това не е народ в Русия, а зомбирани от пропагандата хора! Има ги и в България, но там ги почват от детската ясла! Сега зомбираните напълно са на 16-17 години, всички по-малки от тях са по-зле! Ако сега не бъде унищожена Русия, всяка година ще е по-зле! Зомбираните от пропагандата са по-зле от роботите!
185
6
 
6
 
! Отговори
нн преди 1 месец
Светът гледа. НАТО и Русия се сблъскаха. Европа пак е бурето с барут.
184
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ето за това България е зле , била е и ще бъде. Защото я управляват некадърници , нямащи нищо общо с реалността. Как точно НАТО превъзхожда Русия , ако нямат хиперзвукови ракети. Нали Русия ще им потопи всички самолетоносачи и ще разруши летищата им. Ами Русия и лудия Ким заедно как са спрямо НАТО ? Веднага да се спре тази война в Украйна, да се даде на Русия квото е взела и да се спира. Продължи ли войната ще загинат още украинци и ще загубят още. Това ще стане. Да събираш хора насила?????!!
183
5
 
14
 
! Отговори
Периметър преди 1 месец
Дано на този ***-т не се наложи да разбере на какво е способна Русия.
182
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Атома не пита - ако са повече, това значи повече жертви...
181
4
 
17
 
! Отговори
Решително преди 1 месец
Мммм... да. По брой епилирани и лакирани войници НАТюту превъзхожда решително.
180
4
 
17
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 1 месец
Русия има повече ядрени заряди от САЩ, Великобритания и Франция взети заедно. Русия има тактически хиперзвукови ракети които дори САЩ още нямат.И затова НАТО не започва война с Русия. Знаят че не могат да я спечелят. Виж да дават оръжие за да умират украинците - това могат
179
5
 
20
 
! Отговори
Хи хи преди 1 месец
Много слабо е натото. Преди мнооого години поръчахме едни ф-ки, и ги платихме на 100%. Е, още ги няма. А ние сме стратегически съюзник. Няма ф-ки, няма дявол. И парите ни ги няма. Те тва е натото, " голямата сила "