Проф. Кънчев: НАТО превъзхожда многократно Русия

"Това са просто заплахи в духа на руската пропаганда"
9 юли 2024 14:00, Инна Ангелова
207

Между 35 и 50 допълнителни бригади се нуждае НАТО, за да реализира изцяло новите си планове за защита срещу нападение от Русия. Сред водещите приоритети на блока остават противовъздушните системи, противоракетната защита, оръжията с далечен обсег и логистиката.

"По данни на генералния секретар на НАТО ние вече имаме 500 000 войници на висока готовност. Те са разположени по източния фланг. Ако са още 50 бригади, това пък означава още 500 000 войници. Не съм сигурен, че Русия иска да нападне НАТО, не вярвам в това, защото Русия няма капацитет да води война с НАТО", каза експертът по международна сигурност и геополитика проф. Румен Кънчев в студиото на "България сутрин".

Проф. Кънчев е на мнение, че Алиансът превъзхожда многократно Русия.

"На 6 май излезе съобщение за учение на ракетни войски с тактическо назначение, при което тренировката във военна игра е била с цел конвенционалните войни глави на "Искандер" да бъдат заменени с ядрен заряд. Това обучение мина и премина, а Путин преди седмици изказа друга позиция, че това е първи етап на едно дългосрочно учение на руската армия", допълни проф. Кънчев за Bulgaria ON AIR.

Той припомни, че НАТО отговори с ускоряване на снабдяването на украинската армия с ПВО. И допълни, че новият министър на Великобритания ще даде около 4 милиарда помощ. Тя трябва да пристигне в Украйна през следващите 100 дни.

"Става въпрос за високоточни ракети. Британците дават 60 специални машини за копаене на окопи и още 100 машини за разминиране. Темата на срещата на НАТО е Украйна и евроатлантическата сигурност. Най-вероятно сериозно ще бъде дискутиран и въпросът за превъоръжаване с модерни системи на съюзниците", подчерта експертът.

Проф. Кънчев припомни, че след края на Студената война в НАТО е имало период, в който никой не се е въоръжавал.

"В правилника на НАТО е записано, че на тези срещи отиват държавните глави или министър-председатели, друг не може да отиде и да оглавява делегациите. Защо Радев не поиска да отиде - не мога да кажа, но той трябваше да изпълнява тези задължения. България също така е длъжна да спазва решенията, които се взимат на тези срещи", каза още проф. Румен Кънчев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още по темата: войнаНАТОРусияпомощ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ЦЯЛИЯТ СВЯТ ЗНАЕ ЧЕ ВОЙНАТА НА ТЕРИТОРИЯТА НА УС-РАЙНА Е МЕЖДУ НАТО И РУСИЯ САМО НАШИЯТ ИЗБУТАН ПРОФЕСОР КОЙТО СЕ ПОДХРАНВА ОТ ДЪРЖАВНИЯТ ФУРАЖ НА КОЗЯК 16 НЕГО Е РАЗБРАЛ . АБЕ АЛАНКООУЛУ КЪВ ПРОФЕСОР СИ ТИ Е НЕЩАСТЕН ГНУСЕН ЗАД-НИКО-***
176
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ега ти *** наря български
175
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
какъв е този *ш*и*б*а*н* професор ? за 500 000 войници стига една ядрена бомба. Русия я има. за територия колкото франция е достатъчна една ракета.
174
10
 
3
 
! Отговори
Русняшката липса преди 2 месеца
На мисъл издига всяка амеба като мъдро същество.
173
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
какъв е този *** професор ? за 500 000 войници стига една ядрена бомба. Русия я има. За територия колкото франция е достатъчна една ракета.
172
1
 
9
 
! Отговори
До НАТО преди 2 месеца
Но може и да не може...50 на 50 !? Ако не им стиска да пробват. Ама трябва да имат топки
171
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
НАТО превъзхожда многократно Русия, но не смее да я нападне, а само я заплашва разполагайки 500000 армия на границите на Русия. Май това са просто заплахи в духа на американската пропаганда.
170
10
 
4
 
! Отговори
НАТО преди 2 месеца
Може да спечели война срещу Русия
169
1
 
5
 
! Отговори
Само като видя преди 2 месеца
Боби и всичко ми става ясно
168
5
 
12
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 2 месеца
НАТО не може да спечели война срещу Русия. Ако можеха, щяха да я започнат. Такава война няма да има защото ще е война на взаимно унищожение, и никой няма интерес да я започне.
167
1
 
11
 
! Отговори
Нищо ново преди 2 месеца
За тази година ЕС обещаваше на Украйна един милион снаряди до м. март, а успя да произведе само половината. От САЩ вече пишат, че запасите им от снаряди са на санитарният минимум. А Русия за миналата година е произвела 3.5 милиона снаряди, и е внесла поне един милион. На евроатлантиците само приказките им са големи.
166
1
 
18
 
! Отговори
да,така е преди 2 месеца
Превъзхожда я многократно в ...педофилията,наркомания и полуидитството,както и онождането на натовските булки от :бежанците:
165
2
 
17
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 2 месеца
И защо тогава не приеме ***. Крие се зад гърба на Укрите и не смее да нападне? Как мислиш ,Кънчо и кой ти даде професорското звание.
164
1
 
13
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 2 месеца
***! Марш на фронта, такива платени гъзоблизци.
163
1
 
12
 
! Отговори
да те е и у експет преди 2 месеца
а захлупен. нато е балон пълен с хелий, като главата ти, и двете за нито не стават.
162
3
 
8
 
! Отговори
Боби преди 2 месеца
До Оптимист ЗА ДА УНИЩОЖИШ ЦЕЛИЯ КАЛИНИГРАДСКИ РАЙОН ЗАЕДНО С ИСКАНДЕРИТЕ ТРЯБВА ДА ХВЪРЛИШ ТОЛКОВА ЯДРЕНИ БОМБИ ЧЕ ЧЕРНОБИЛ ЩЕ Е ПРОЛЕТЕН ЦВЕТЕН БРИЗ!!! НАЛИ СЕ СЕЩАШ ГАРАЖИТЕ НА ИСКАНДЕРИТЕ СА ФОРТИФИЦИРАНИ И ЩЕ ИЗДЪРЖАТ УДАРИ НА ВСЯКАКВИ КОНВЕНЦИОНАЛНИ ОРЪЖИЯ.
161
13
 
3
 
! Отговори
Оптимист преди 2 месеца
До БобиХаха :) Калининград е първото место, което ще занулим от остров Готланд; по-малко от 15 сек. време и отново ще стане Kьонигсберг.
160
14
 
5
 
! Отговори
Фифи преди 2 месеца
Само един *** русофил може да величае клоаката русия
159
2
 
11
 
! Отговори
Боби преди 2 месеца
До Оптимист Само Искандерите с ядрени БЧ базирани в Калининград практически покриват 70% от цяла Европа включително всички големи столици. А има Искандери в Белорус и ОЩЕ МНОГО ДРУГИ РАКЕТИ В РФ.
158
13
 
4
 
! Отговори
Путин преди 2 месеца
СЛАВА УКРАЙНА