Проф. Кънчев: НАТО превъзхожда многократно Русия

"Това са просто заплахи в духа на руската пропаганда"
9 юли 2024 14:00, Инна Ангелова
207

Между 35 и 50 допълнителни бригади се нуждае НАТО, за да реализира изцяло новите си планове за защита срещу нападение от Русия. Сред водещите приоритети на блока остават противовъздушните системи, противоракетната защита, оръжията с далечен обсег и логистиката.

"По данни на генералния секретар на НАТО ние вече имаме 500 000 войници на висока готовност. Те са разположени по източния фланг. Ако са още 50 бригади, това пък означава още 500 000 войници. Не съм сигурен, че Русия иска да нападне НАТО, не вярвам в това, защото Русия няма капацитет да води война с НАТО", каза експертът по международна сигурност и геополитика проф. Румен Кънчев в студиото на "България сутрин".

Проф. Кънчев е на мнение, че Алиансът превъзхожда многократно Русия.

"На 6 май излезе съобщение за учение на ракетни войски с тактическо назначение, при което тренировката във военна игра е била с цел конвенционалните войни глави на "Искандер" да бъдат заменени с ядрен заряд. Това обучение мина и премина, а Путин преди седмици изказа друга позиция, че това е първи етап на едно дългосрочно учение на руската армия", допълни проф. Кънчев за Bulgaria ON AIR.

Той припомни, че НАТО отговори с ускоряване на снабдяването на украинската армия с ПВО. И допълни, че новият министър на Великобритания ще даде около 4 милиарда помощ. Тя трябва да пристигне в Украйна през следващите 100 дни.

"Става въпрос за високоточни ракети. Британците дават 60 специални машини за копаене на окопи и още 100 машини за разминиране. Темата на срещата на НАТО е Украйна и евроатлантическата сигурност. Най-вероятно сериозно ще бъде дискутиран и въпросът за превъоръжаване с модерни системи на съюзниците", подчерта експертът.

Проф. Кънчев припомни, че след края на Студената война в НАТО е имало период, в който никой не се е въоръжавал.

"В правилника на НАТО е записано, че на тези срещи отиват държавните глави или министър-председатели, друг не може да отиде и да оглавява делегациите. Защо Радев не поиска да отиде - не мога да кажа, но той трябваше да изпълнява тези задължения. България също така е длъжна да спазва решенията, които се взимат на тези срещи", каза още проф. Румен Кънчев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още по темата: войнаНАТОРусияпомощ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
2
 
6
 
! Отговори
Боби преди 2 месеца
До Оптимист Разбираш ли РФ/СССР техника е оптимизирана да воюва на меки почви както в Украйна А в Европа ще се чувства ИДЕАЛНО. Очевадно вече е доказано че Западната техника може да воюва само в Европа с нейните прекрасни пътища. Съответно Проблемите с Логистиката на Войските на КИЕВ са просто цветчета в сравнение с проблемите когато НАТО страни всяка със своя логистика се включи в един бъдещ конфликт...
156
13
 
4
 
! Отговори
Руснак преди 2 месеца
Естествено че НАТО я превъзхожда, русия е в 18век.
155
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Оптимист "я 7.62мм олово" Те щото руснаците искаха разрешение да започнат процедура по отнетата им земя, нарекла се Украйна, та и за *** бомба ще искат разрешение, нали? Американците от кого искаха разрешение през 1945 г.? Ясе залей с една кофа студена вода, че в тези жеги ти е изпушил чипа. Сигурно е от тестовите на Илон Мъск.
154
9
 
3
 
! Отговори
Оптимист преди 2 месеца
До А ве морковКой мислиш ще ти позволи да пуснеш "най-мръсната бомба в центъра на Европа"???? Я си посегнал към бутона, я 7.62мм олово ти е пробило черепа. Вие *** в някаква фентъзи приказка живеете...
153
2
 
10
 
! Отговори
Fena преди 2 месеца
Нека всеки мъж да се замисли - бих ли се бил за Естония? Или за Полша? Или за Италия? Ами това, дето ще ви дойде наум е същото дето си мислят и поляците, италианците и естонците. Като затряскат ракетите, прословутият член 5 ще остане само едно голо обещание. А Турция никога няма да се бие с Русия. 20% от БВП се формира от руснаци. Те не са изтрещели ястреби като нас.
152
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
С такива изказвания и академик ще стане подло..зурко. Ако джендарите са секунда си повярват моментално ще нападнат Русия. Но страх лозе пази и овцете продажни на гибел обрича.
151
4
 
14
 
! Отговори
А ве морков преди 2 месеца
Русия нямали капацитет да нападне НАТО. Господине, май живееш в цветна приказка. Една бомба от най-мръсните в ценръта на Европа, три от същите по различни локации на САЩ и филмът приключи. Събудете се и не си мислете половите органи за Голиати! Не сте деца. Спрете да подкрепяте провокациите на НАТО. Русия защитава териториите си, а не ги продава, както ги продават българските политици.
150
7
 
1
 
! Отговори
Оптимист преди 2 месеца
Само тотален *** може да отрича превъзходството на НАТО. Та това са не пет, не десет, а тридесет и две държави, обединени срещу световното зло! Що се касае до русия - само в Източна Европа има три армии, които могат да смажат *** за 48 часа. Това са Финландия, Полша и Турция.
149
1
 
3
 
! Отговори
Боби преди 2 месеца
До Анонимен 141 ЕТО ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ БВП В ДОЛАРИ СЕ ОТНАСЯ САМО И ЕДИНСТВЕНО ЗА САЩ!!!!! Няма човек и дори компютър в света който правилно да сметне БВП на коя да е друга страна и да я трансформира в БВП в ДОЛАРИ. НЯМА! Разберете го това нещо. Ето само един пример Колко Локомотиви и колко вагони всяка година закупува РФ и колко Калифорния? А кораби? а Оръжие? Колко храни произвежда Калифорния? Колко космически ракети?(Мъск е на източното крайбрежие) Да по БВП ей така на коленце сметнато 2:1
148
2
 
14
 
! Отговори
Ще им се преди 2 месеца
НАТО превъзхождало...кого превъзхожда? Индианците с лъковете ли? А НАТО забрави ли Китай? Ами Иран и Северна Корея? НАТО превъзхождат Русия по производство на памперси, че то с такъв "президент"...
147
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не е много вярно.. Поредното платено изказване
146
2
 
14
 
! Отговори
Яяяя преди 2 месеца
Ако това беше вярно отдавна НАТО да е нападнала и приключила с Русия. А по точки в кое по-точно е многократно? В танкове! В самолети? В ракети? В боен опит? и т.н... Истината е ,че даже НАТО да има превес, може да си счупи всички зъби в Русия още в конвенционален кофликт. А на всички е ясно, че той няма да остане такъв даже броени часове! И какво прави НАТО, когато до Русия застане Китай? Или мислите, че Китай ще чака реда си докато разкъсват съюзника му? Я по-добре си стойте мирно на ***!!
145
3
 
13
 
! Отговори
До Кънчо професора преди 2 месеца
Еми щом е толкова силно твоето НАТО.. Защо не нападне директно Русия ? А се крие зад Украйна.
144
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"НАТО превъзхожда многократно Русия" - в какво ги превъзхожда, производство на памперси?
143
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ти за хляба кажи..Боба е американска манджа
142
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
САЩ и Канада по площ са 19,8 мил.кв км.По население около 500 мил и още и още желаещи от централна Америка и света идват в тези две страни за да живеят.Да оставим Австралия,Европа Също високо технологично развити.Русия 17,1 мил кв. км и население около 140 мил.От тях две трети живеят на Север,Кавказ,Средна Азия не повече от 60-80 милиона бели иновативно мислещи определящи живота на страната.Русия има площ земя но от царско време човешкия потенциал е крайно недостатъчен и става все по малко.
141
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 144 Килограм боб е 400 рубли, а за яйцата се прави списък. Получаващите минимална заплата работят за 43 кг. боб на месец. Пазят ги с автомати, за да не избягат... Като Ви е толкова мила тая Оркия - Чемодан, вокзал - Масква.
140
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Хе,голям смех тоя дедо кви говори,!!НАТО била по силно от Русия кви вицове ,то ако е така що сащ геьовете само говорят а. нападат русия ))
139
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
влез в магазина по места и виж колко хляба можеш да си купиш с 1 долара , 2 лева и 100 рубли и пак заповядай
138
4
 
5
 
! Отговори
а преди 2 месеца
До Анонимен"Интересува ме, колко стигна долара на черно при колхозниците след дедоларизацията на путинарко?"А къде стигна петродолара, умнико неземен? Ти кога си роден, та за колхозници пишеш? Надали знаеш значението на думата. От всичко дотук прочетено си ного далеч дори от средната интелигентност. Марш обратно във 2 клас!