Проф. Кънчев: НАТО превъзхожда многократно Русия

"Това са просто заплахи в духа на руската пропаганда"
9 юли 2024 14:00, Инна Ангелова
207

Между 35 и 50 допълнителни бригади се нуждае НАТО, за да реализира изцяло новите си планове за защита срещу нападение от Русия. Сред водещите приоритети на блока остават противовъздушните системи, противоракетната защита, оръжията с далечен обсег и логистиката.

"По данни на генералния секретар на НАТО ние вече имаме 500 000 войници на висока готовност. Те са разположени по източния фланг. Ако са още 50 бригади, това пък означава още 500 000 войници. Не съм сигурен, че Русия иска да нападне НАТО, не вярвам в това, защото Русия няма капацитет да води война с НАТО", каза експертът по международна сигурност и геополитика проф. Румен Кънчев в студиото на "България сутрин".

Проф. Кънчев е на мнение, че Алиансът превъзхожда многократно Русия.

"На 6 май излезе съобщение за учение на ракетни войски с тактическо назначение, при което тренировката във военна игра е била с цел конвенционалните войни глави на "Искандер" да бъдат заменени с ядрен заряд. Това обучение мина и премина, а Путин преди седмици изказа друга позиция, че това е първи етап на едно дългосрочно учение на руската армия", допълни проф. Кънчев за Bulgaria ON AIR.

Той припомни, че НАТО отговори с ускоряване на снабдяването на украинската армия с ПВО. И допълни, че новият министър на Великобритания ще даде около 4 милиарда помощ. Тя трябва да пристигне в Украйна през следващите 100 дни.

"Става въпрос за високоточни ракети. Британците дават 60 специални машини за копаене на окопи и още 100 машини за разминиране. Темата на срещата на НАТО е Украйна и евроатлантическата сигурност. Най-вероятно сериозно ще бъде дискутиран и въпросът за превъоръжаване с модерни системи на съюзниците", подчерта експертът.

Проф. Кънчев припомни, че след края на Студената война в НАТО е имало период, в който никой не се е въоръжавал.

"В правилника на НАТО е записано, че на тези срещи отиват държавните глави или министър-председатели, друг не може да отиде и да оглавява делегациите. Защо Радев не поиска да отиде - не мога да кажа, но той трябваше да изпълнява тези задължения. България също така е длъжна да спазва решенията, които се взимат на тези срещи", каза още проф. Румен Кънчев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още по темата: войнаНАТОРусияпомощ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
1 лев = 49 рубли?!1 USD = 90 рубли?!1 EUR = 95 рубли?!Щата Калифорния има БВП 2 /два/ пъти по голям от бензиностанцията с ядрено оръжие.
136
2
 
1
 
! Отговори
а преди 2 месеца
До АнонименАма разбира се, че няма да падна до твоето положение. Деразай с въпиющата си неграмотност и некомпетнтност. Само да попитам, ти родители имаш ли? А диагноза да ти е поставяна?
135
0
 
9
 
! Отговори
21 век преди 2 месеца
не е най-доброто време за живеене
134
1
 
6
 
! Отговори
Интересува ме, преди 2 месеца
А какво можеш да си купиш с 2 лева, не те ли интересува?
133
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Професора катондецата в 4-ти клас барса и реал мадрид заедно превъзхождат псж! Че то и ние я превъзхождаме Русия бе професоре! Още малко и ще останем на бои-енергия. Няма да имаме нито една аец. Това си е напредък към зелените технологии. Те къде са? Правят трактори и ракети... Ние и в това ги превъзхождаме. Ако пък четеш форумите на евроатлатическите бг разбирачи, ние, македонците и украинците сме създали щатите, които сега ни пращат в небесата...
132
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Интересува ме, колко стигна долара на черно при колхозниците след дедоларизацията на путинарко?
131
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
изброй ресурси и местонахождения, дай да видим колко и от икономика разбираш - колко е БВП на Венецуела, Русия и САЩ? - Всички тези неща ги има в нета ве, кАпейка. Още не си ми на положението да ме изпитваш.
130
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"аз съм туземец, добре се чувствам там където съм роден." Знам, за това и ти казвам какво е положението с колхозниците в Европа като излязат около 1 процент които могат да си го позволят ако са участвали в някоя корупционна схема и си мислят, че и другите са в 19 век като тях.
129
2
 
4
 
! Отговори
Ади преди 2 месеца
До АнонименЯ, хитроумен да те поизпизаме малко: изброй ресурси и местонахождения, дай да видим колко и от икономика разбираш - колко е БВП на Венецуела, Русия и САЩ? Коя от трите държави е с най-голям външен дълг? Много си умен, личи ти. Ако не те е срам скрий се!
128
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да, никъде не съм излизал. Вие *** си мислите, че всички са като вас. Седят в панелките и щипят от на баба си пенсията. Руската вал...а тоалетна хартия въобще не ме интересува как се казва. Интересува ме, колко стигна долара на черно при колхозниците след дедоларизацията на путинарко?
127
1
 
2
 
! Отговори
В Париж преди 2 месеца
съм ги виждал..Там майордома им се кланя до пети..
126
2
 
6
 
! Отговори
само оправдания преди 2 месеца
Къде видя оправдания бре ***..Тва евродебилите живеете в паралелна вселена..Ти си ходи по Европата, дето много я тачиш, аз съм туземец, добре се чувствам там където съм роден..
125
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
'"ще ме умориш от смях..Навсякъде по Европата са любими туристи," --Направо са най любимите, виждал ли си ги на шведска маса, все едно до преди малко са били на фронта. В Чехия ги изгониха от едно заведение, а в Тунис на жените не даваха да влизат с дамски чанти в ресторанта понеже колхозниците изкрадоха приборите.
124
1
 
4
 
! Отговори
Ади преди 2 месеца
До Анонимен: Ами напиши си името, бе пич, щот си тъй Анонимен. За "физиономията на слаб ученик" - ти защо не напишеш къде какво си завръшил и какво работил??? Ти май от майчиното си бункерче досега не си излизал или само да ти дадат доларчета, че *** не гиразбираш - ами ти дори е знаеш как се се пише руската валута. ***!!!
123
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Спира ме..Безумната политика на евроатлантиците ме спира..Под тяхно ръководство вече загубихме" --Това само трябва да те мотивира да отидеш в рая на земята създаден от бащицата ти путинарко. Вземи и повече *** с тебе. Дърпат ли се? Еми искат си НАТО и ЕС и не мърдат от него. Колхозниците също драпат за ЕС, що така? Ти също само оправдания...
122
1
 
4
 
! Отговори
и този преди 2 месеца
е професор, колкото Наведенков е академик..
121
1
 
6
 
! Отговори
руснаците били бедни преди 2 месеца
ще ме умориш от смях..Навсякъде по Европата са любими туристи, или поне бяха, преди *** санкции..
120
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 117- друго си е викаш 20 г да те бият талибаните и накрая да избягаш със скорост два пъти по-голяма от най-модерната натовска ракета! И то от хора, въоръжени с тояги и прашки!
119
1
 
8
 
! Отговори
някой спира ли те преди 2 месеца
Спира ме..Безумната политика на евроатлантиците ме спира..Под тяхно ръководство вече загубихме над 50% от енергийния, съответно промишлинша си потенциал..За армията и дума няма да отварям...
118
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Те това и е проблема на голташка пРосия, и сега имат ресурси ама хората са по-бедни от нас и за това *** дори и опит не правят да отидат там. Те и Венецуела имат нефт па кво? То и акъл требе малко, не само водка