Проф. Кънчев: НАТО превъзхожда многократно Русия

"Това са просто заплахи в духа на руската пропаганда"
9 юли 2024 14:00, Инна Ангелова
207

Между 35 и 50 допълнителни бригади се нуждае НАТО, за да реализира изцяло новите си планове за защита срещу нападение от Русия. Сред водещите приоритети на блока остават противовъздушните системи, противоракетната защита, оръжията с далечен обсег и логистиката.

"По данни на генералния секретар на НАТО ние вече имаме 500 000 войници на висока готовност. Те са разположени по източния фланг. Ако са още 50 бригади, това пък означава още 500 000 войници. Не съм сигурен, че Русия иска да нападне НАТО, не вярвам в това, защото Русия няма капацитет да води война с НАТО", каза експертът по международна сигурност и геополитика проф. Румен Кънчев в студиото на "България сутрин".

Проф. Кънчев е на мнение, че Алиансът превъзхожда многократно Русия.

"На 6 май излезе съобщение за учение на ракетни войски с тактическо назначение, при което тренировката във военна игра е била с цел конвенционалните войни глави на "Искандер" да бъдат заменени с ядрен заряд. Това обучение мина и премина, а Путин преди седмици изказа друга позиция, че това е първи етап на едно дългосрочно учение на руската армия", допълни проф. Кънчев за Bulgaria ON AIR.

Той припомни, че НАТО отговори с ускоряване на снабдяването на украинската армия с ПВО. И допълни, че новият министър на Великобритания ще даде около 4 милиарда помощ. Тя трябва да пристигне в Украйна през следващите 100 дни.

"Става въпрос за високоточни ракети. Британците дават 60 специални машини за копаене на окопи и още 100 машини за разминиране. Темата на срещата на НАТО е Украйна и евроатлантическата сигурност. Най-вероятно сериозно ще бъде дискутиран и въпросът за превъоръжаване с модерни системи на съюзниците", подчерта експертът.

Проф. Кънчев припомни, че след края на Студената война в НАТО е имало период, в който никой не се е въоръжавал.

"В правилника на НАТО е записано, че на тези срещи отиват държавните глави или министър-председатели, друг не може да отиде и да оглавява делегациите. Защо Радев не поиска да отиде - не мога да кажа, но той трябваше да изпълнява тези задължения. България също така е длъжна да спазва решенията, които се взимат на тези срещи", каза още проф. Румен Кънчев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още по темата: войнаНАТОРусияпомощ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако НАТО не може да се справи вече 2 г с голташка Русия, за какво иде реч? За какво е НАТО? Освен това, ако разположиш армията си по границите на някоя държава, дали е за да се защитаваш или по-скоро се готвиш за нападение? Не съм чул Русия да обявява някоя страна от НАТО за свой враг, но обратното е факт! И ако се водим от максимата, че най-добрата защита е нападението, тогава да - НАТО е отбранителен съюз, целящ нападение и победа над Русия.
116
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"И аз искам така да затъвам" ми *** и затъвай ве, някой спира ли те? Ама друго си е в западащия ЕС за който и колхозниците драпат, нали?
115
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Оня с физиономията на слаб ученик песков нали щял много да следи кво ше решат на срещата на НАТО. Сега са изтъпнали особено след удара по детската болница. Нали са самая могучия ве, що путинарко не излиза от бункерчето? Аве *** колко стигна долара на черно в пРосията след на путинарко дедоларизацията ве?
114
2
 
5
 
! Отговори
затъвала Русия преди 2 месеца
Голем смех,..те така затъвай ки придоби активи под формата на земя, полезни изкопаеми, които са повече отколкото има в цяла Европа, барабар с най-голямата АЕЦ на континента..И аз искам така да затъвам
113
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ми незнам НАТО кво и от къде ги взимат ама е видно, че срещу ненавременни доставки на старо оръжие и паре само, голташка пРосия вече 2.5 год затъва при урките. Мани ако вкарат и войска
112
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
НАТО е един голям син балон пълен с въздух. Имал армия, ха ха. Каква армия какви бригади бе мушмороци!? От къде ги взимате тия войници, по прайдовете ли ги събирате? Войници с прашки и жартиери. Егати хумора....
111
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Спрат ли парите тия 500 000 ще изчезнат !
110
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А па вие *** забравяте че колхозниците са пияници и са като гьон и не се знае колко от ЯБГ въобще могат да ги изтрелят, колко реално са останали и колко ше се взривят в силозите? ПВО то на НАТО не го мислете, патриота от 80 те се справя със всичко колхозническо а какво остава за по-новите. И като е толкова опасно в НАТО що ни една кАпейка не отиде в голташка пРосия ами висите в ЕС и НАТО?
109
0
 
7
 
! Отговори
vs преди 2 месеца
Абсолютно съм съгласен! Малко хора си спомнят Турция и Кипър. И двете в НАТО, ама конфликта между тях продължи доста време! Иначе казано, като навсякъде, имаш ли пари и власт - правиш си каквото искаш!
108
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До IBCMСамо, че забравяш за един малък проблем на НАТО ските 6000 бомби, че не са хиперзвукови и, че са уязвими от ПВО системи. При всички положения руските ракети ще пристигнат 2 пъти по бързо включително и във малка НАТО всеки България!
107
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Голташка пРосия и *** дори не проумяват, че това, че гладните чебурашки имат като бройка повече ядрени ракети това не им дава предимство. НАТО има достатъчно да ги занули колхозниците и те за това все НАТО им е в главите. Ся дърват се но НАТО си се разшири и колхозниците само скимтят и нищо друго. НАТО даде оръжие на урките и пак нищо. Занулиха им черноморския флот и нищо
106
7
 
4
 
! Отговори
IBCM преди 2 месеца
До Пропагандатор НАТО също има 6000 ЯБГ. Дали има толкова цели за тях в рашка?? Май ще останат за китай и северна корея достатъчно.
105
2
 
7
 
! Отговори
Кънчо Руменов преди 2 месеца
Тоя *** пък какво разбира?
104
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За 75 години никой не си е позволил да нападне НАТО т.е. НАТО гарантира мир в държавите чле_нки. Който иска да воюва на страната на Русия, да отива при Путин, да му се поклони и да го пращат на фронта. Аз такива мераци нямам. Искам мир в България и за да го имаме трябва да сме си в НАТО. Излезем ли, дори макетата ще могат да превземат България и няма кой да ги спре. Русофилите мразят България и искат да изчезнем от картата, заради което искат да излезем от НАТО, но мен ме интересуват българите!!
103
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До българинаТи си по-малко българин от г*за ми.
102
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не ве главния Копекин и Цончо с евровите сметки като ни изкарат от НАТО те ше дадат пари и ше въоражим армия ни с най новите оръжия и ше сме независими хахха важното е референдум обаче да направят и да съберат на *** личните данни хахххаа
101
2
 
15
 
! Отговори
Пропагандатор преди 2 месеца
НАТО в което участват 32 страни 90% от които не разполагат със собствен ядрен арсенал и са държави гъсто населени на малка площ. Разделяме 6000 официално потвърдени ядрени бомби със еквивалент над 100 килотона от които 2000 са на постоянно бойно дежурство което означаваше, че за всяка натовска "превъзхождаща" в пъти Русия държава има приготвени около 188 атомни бомби поне 5 пъти по мощни от тези в Хирошима и Нагасаки! Нека по добре не слушаме такива пропагандатори и погледнем истината в очите !
100
6
 
20
 
! Отговори
българина преди 2 месеца
Русия няма да се церемони да изстреля всичкото 10000 ядрени глави при заплаха, те нека си превъзхождат. Никой няма да ходи до берлин, те вече са били, няма какво да му гледат
99
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"Излизане от НАТО/ОТАН! ВЕДНАГА! Мръсни ***... съсипахте държавата!" - Хайде и теб да попитам, понеже си поредният "сложен" коментатор. Излизаме от НАТО и ни напада примерно най-слабия ни съсед - Македония. Те са в НАТО. Кой ще ги спре да превземат ЦЯЛА България? Ти ли? Русия ли? Русия една Украйна не може да превземе, която е на границата й, та ще тръгне нас да пази. Китай ли? Китай не смеят да нападнат Тайван, та нас ще пазят. Когато го измислиш заповядай пак с призивите да излизаме от НАТО!!!
98
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
То за *** и голташка ПРосия всичко е скоро. Те и СВО започнаха и вече скоро след 2.5 год са пред Киев хахха. То скоро и голям град превзеха хаахх