Медведев към руснаците: Да превърнем живота на Запада в пълен кошмар

Трябвало да нанесат максимална вреда в отговор на санкциите
13 юни 2024 19:48, Елка Василева
364
Медведев към руснаците: Да превърнем живота на Запада в пълен кошмар
Снимка: архив, БГНЕС

Бившият руски президент Дмитрий Медведев призова руснаците да се мобилизират, за да нанесат "максимална вреда" на западните общества и инфраструктура в отговор на все по-тежките санкции, налагани срещу Москва от САЩ и техните съюзници, съобщи Ройтерс.

"Трябва да отговорим. Не само властите, държавата, но и народът като цяло. Все пак те – САЩ и техните (тук Медведев употребява нецензурен епитет – бел. ред.) съюзничета ни обявиха война без правила", написа Медведев в официалния си канал в социалната мрежа „Телеграм“, който има над 1,3 милиона последователи.

Още по темата
"Всеки ден трябва да се опитваме да нанесем максимална вреда на тези страни, които наложиха тези ограничения. Да навредим на икономиките им, на техните институции и на техните владетели. Да навредим на добруването на техните граждани, на увереността им в бъдещето", допълни Медведев, който сега е заместник-председател на Съвета за сигурност на Руската федерация.

Киев и критиците на Кремъл омаловажават влиянието на Медведев, представяйки го като своеобразно "плашило", чиято задача е да възпира действията на Запада заради Украйна, отбелязва Ройтерс.

В последния си коментар той говори за нуждата да се откриват слабите места на западните енергиен сектор, индустрия, транспорт, банкиране и социални услуги с цел засилване на общественото напрежение.

Западните служители вече са говорили за предполагаеми руски саботажни дейности на Запад, включително палежи, като някои призоваха движенията на руските дипломати да бъдат ограничени. Кремъл, който заяви днес, че обмисля ответни действия срещу САЩ, които биха отговаряли най-добре на собствените интереси на Москва, а също така руското външно министерство отхвърлиха твърденията за саботаж като неверни.

Същевременно Медведев, който оттеглянето от президентския пост заема „ястребови“ позиции, заяви, че трябва да се засили информационната война срещу Запада.

"Пищят ли за това, че използваме фалшиви новини? Нека превърнем живота им в пълен и безумен кошмар, в който да не могат да различат дивата измислица от реалностите на деня, адското зло от ежедневната рутина" написа той.

Допълнително той призова Русия да въведе оръжия в космическото пространство и да въоръжи противниците на Запада, след като новите американски санкции накараха Московската борса да прекрати използването на долара и еврото в търговията.

Други нови мерки на САЩ включват мерки срещу базирани в Китай фирми, продаващи полупроводници на Москва, а също повишаване на „риска от вторични санкции за чуждестранни финансови институции, които се занимават с военната икономика на Русия“, което на практика ги заплашва със загуба на достъп до финансовата система на САЩ.

Междувременно лидерите на Г-7 се събраха на годишната си среща на високо равнище в Италия и вероятно ще обявят, че са се съгласили поне принципно относно плановете за отпускане на заеми на стойност 50 милиарда долара за Украйна, като използват лихвите от замразени руски суверенни активи. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


364
Още от Русия
Как страните от Г-7 планират да противодействат на Русия и Китай
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
286
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Препушил е с махорка. Съчетано със самогон, работата не е добре. За Митя.
285
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Огнените кълбета са под извехтялата ти фуражка. Слушай сказките на Вова как доларът се скокуджва.
284
1
 
5
 
! Отговори
Не му се сърдете преди 3 дни
На всеки се е случвало да говори глупости на един буркан водка.
283
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
До пий хапчета не водкаСамо че мястото на излитане на въпросните дронове не е невидимо а скоро става огнено кълбо.
282
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
До АнонименНай-смешен е клоунът Зеленски.
281
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
А ко спрат всякакъв износ на суровини и хоп запада предлага мир, но са се разбрали да си играят цирка докрай.
280
0
 
6
 
! Отговори
бОклуК преди 3 дни
Този как веднъж не можа да каже нещо хубаво, добро просто нещо човешко !
279
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Понякога се чудя кой клоун е по-смешен, клоунът Медведев, или клоунът Путин. И двамата са палячовци, и двамата са джуджета... Труден избор...
278
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Дами и господа, ето така изглежда безсилието.
277
2
 
10
 
! Отговори
Меддведев преди 3 дни
Да превърнем живота на Запада в кошмар! Те трябва да живеят в мизерията в която ние си живеем от години. Помагаме и на съседите си през мегаломански корупционни проекти като К..Т..Б.., Турски поток, Белене и те да живеят мизерно. Мизерията е майка на Руския мир!
276
0
 
13
 
! Отговори
XXVII съезд кпсс преди 3 дни
Всяко яйце - бомба, всяка кокошка - бомбардировач в сърцето на империализъма! :)
275
2
 
18
 
! Отговори
пий хапчета не водка преди 3 дни
Сглобяемите евтини дронове, произведени от Базираната в Австралия SYPAQ Systems са направени от пресован импрегниран картон за украинските сили. Дроновете Corvo Precision Payload Delivery System (PPDS) се доставят в плоски опаковки, като за пица, сглобяват се за няколко минути и могат да летят до 120 км. Те са невидими за руските радари. Слава на Австралия ! Слава на Украйна ! https://popularmechanics/military/aviation/a43402658/
274
12
 
0
 
! Отговори
битълс преди 3 дни
всички саксонци в утайката на ***
273
0
 
10
 
! Отговори
много пърцуца преди 4 дни
Митя Кошмаренко притежава големи площи земя, едната от тях 80 ха което е 30 пъти размера на Червения площад, вили, дворци, яхти, скъпи апартаменти, винарни и имоти чрез сложни структури на собственост, включващи фиктивни офшорни компании и фондации. Общата им стойност се оценява на около 1,2 милиарда щатски долара. Първоначалният източник на богатствата му са подаръци от руски олигарси... ЗАЩО ЛИ ???... и заеми от държавни банки...???
272
1
 
11
 
! Отговори
Учете история преди 4 дни
"Длъжност свята към милото ни Отечество налага ни да открием простодушному народу какво нещо е тая Русия и нейното мъчителско монголско правителство, и какви вечни мъки ги чакат, ако са тия излъжат и идат да влязат в нейните железни нокти. Но преди да дойдем на този предмет, нужда е да покажем вкратце нашим братям какви неприятелски сношения е имала още от стари времена с наши праотци и как тя сякога старала да ги завладей, какви же злини им нанесла досега за награда и що са тия кръстили и първите начала образования й дали."(Георги Раковски
271
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Писъците над московските блата преминават в протяжен вой!
270
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
На практика, аятолах Медведев самогона издаде фатва, за извършване на тероризъм от руснаците. Ползват челния опит на иранските си дружки.
269
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
руски депотат предложи да изгонят леките жени от русия демек 80% от женското население русия се заформя като гейски оазис ))
268
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Вчера някои банки в Москва обменяха 1 долар за 200 рубли.От ярост Медведев е унищожил две-три Финландии. С много сельодка.
267
1
 
10
 
! Отговори
ДА СТАНЕ ЛЕВЪТ НАШ преди 4 дни
БАЛКАНСКИ, ОТ НЕГО ВЯТЪР ДА ПОВЕЙ, ТА ЛУКОЙЛ РУСИЯНСКИ ПОД ЧЕРЕН ОБЛАК ДА ТЪМНЕЙ