Модернизацията и превъоръжаването на Българската армия е много важен процес

На нас ни трябват качествено подготвени хора
21 окт 2024 22:42, Гергана Попова
13
Модернизацията и превъоръжаването на Българската армия е много важен процес
Снимка: БГНЕС

Модернизацията и превъоръжаването на Българската армия е много важен процес. Дълго време това беше основен приоритет в нашата отбранителна политика. Разбира се, той остава като приоритет, но трябва да дефинираме като приоритет номер едно личният състав, необходимостта от попълване на вакантните длъжности във въоръжените сили. Това заяви министърът на отбраната Атанас Запрянов за Военния телевизионен канал.

Още по темата

„На нас ни трябват качествено подготвени хора, които да оперират с модерните оръжейни системи, които са много сложни“, категоричен беше министър Запрянов.

Той коментира, че обвързването на основното възнаграждение на военнослужещите към средната за страната заплата дава своите положителни резултати.

"В конкурсите за попълване на вакантните длъжности в Сухопътните войски и Националната гвардейска част броят на кандидатите е увеличен. Остава предизвикателството да се повиши интересът на младите хора към военната служба и тя да стане така атрактивна за тях, както е привлекателна работата във високотехнологичните индустриални предприятия. Освен увеличението на заплатите, ние се опитваме да решим и други социални въпроси и придобивки на военнослужещите, за да може военната служба да стане по-атрактивна за младите хора като успешна кариера и успешно развитие, защото конкуренцията на пазара на труда е огромна, бизнесът се развива, заплащането расте“, заяви Запрянов.

„Вече се оформя консенсус в Алианса, че 2% от БВП са недостатъчни предвид нарастващите заплахи и късите срокове, в които трябва да се създадат нови способности“, посочи още Запрянов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от Общество
ПП-ДБ няма как да работят заедно с "Възраждане" и ДПС
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Тоя плямпа глупости, само и само да оправдае покупката на Ф16, Страйкъри, ИрисТ, и други западни "чудо оръжия", които така "хубаво" се представиха в украйната, че сега само *** като нас, под натиск на лобитата ще купуваме. Потготвя ни, че ще даваме пари за нищо, само и само да си вземат комисионните.
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Пак ще крадат пари
11
1
 
1
 
! Отговори
Подготвен фатмак преди 3 часа
Запрянов ахамаак
10
1
 
4
 
! Отговори
00-11 преди 3 часа
Ба си Вица!!!! Де е тази Бг Армия, бе??? Да не сте я изгубили из планините и деретата??? Виж, да "усвоите" едни Милиарди за нещо дето го нема е идеалната далаверка!!!!
9
1
 
5
 
! Отговори
Баба Гицка преди 3 часа
Ха-ха-ха!
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Защо ни е тази армия? Нали сме в НАТО? Да останат само Тагаренко, Паси и още няколко от великите ни евроатлантици да представляват България пред НАТО и да съветват нещастните американци и украинци как да бият руснаците! Армия... Разходи, вместо това парите могат да се усвоят от някоя фондация за защита на украинците!
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Kva armia ve, ot starcheskite domove li?
6
1
 
2
 
! Отговори
РСМ МИЦКОСКИ преди 3 часа
Ква армия ве паляци нещастни,само ссигганската махала в Сливен е 4 пъти колкото жалката ви армийка.ЖАЛКИ ссигганиски булгари
5
1
 
0
 
! Отговори
98765432 преди 3 часа
Със Супер модерни лгбт членове ще се заменят поостарелите такива ?
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
До нас 68 спец корпуса все още карат уаз-ки от 1970г а самото поделение е с изгнили входни врати, стени пред разпадане а вътре не е пипано от 80-те. Пълна трагедия.
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Стига лъгахте, запада иска от всяка държава повече пари от 2% защото точно те продават оръжията. Замислете се, но нали ви е трудно
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Спор няма. Както и подаряването на Украйна.
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 часа
Fake news. To nema armia. Edin veht stadion. I edin veht ujkim glavnokomandvast... nikoi ne go brasne za djanka.