Медведев към руснаците: Да превърнем живота на Запада в пълен кошмар

Трябвало да нанесат максимална вреда в отговор на санкциите
13 юни 2024 19:48, Елка Василева
364
Медведев към руснаците: Да превърнем живота на Запада в пълен кошмар
Снимка: архив, БГНЕС

Бившият руски президент Дмитрий Медведев призова руснаците да се мобилизират, за да нанесат "максимална вреда" на западните общества и инфраструктура в отговор на все по-тежките санкции, налагани срещу Москва от САЩ и техните съюзници, съобщи Ройтерс.

"Трябва да отговорим. Не само властите, държавата, но и народът като цяло. Все пак те – САЩ и техните (тук Медведев употребява нецензурен епитет – бел. ред.) съюзничета ни обявиха война без правила", написа Медведев в официалния си канал в социалната мрежа „Телеграм“, който има над 1,3 милиона последователи.

Още по темата
"Всеки ден трябва да се опитваме да нанесем максимална вреда на тези страни, които наложиха тези ограничения. Да навредим на икономиките им, на техните институции и на техните владетели. Да навредим на добруването на техните граждани, на увереността им в бъдещето", допълни Медведев, който сега е заместник-председател на Съвета за сигурност на Руската федерация.

Киев и критиците на Кремъл омаловажават влиянието на Медведев, представяйки го като своеобразно "плашило", чиято задача е да възпира действията на Запада заради Украйна, отбелязва Ройтерс.

В последния си коментар той говори за нуждата да се откриват слабите места на западните енергиен сектор, индустрия, транспорт, банкиране и социални услуги с цел засилване на общественото напрежение.

Западните служители вече са говорили за предполагаеми руски саботажни дейности на Запад, включително палежи, като някои призоваха движенията на руските дипломати да бъдат ограничени. Кремъл, който заяви днес, че обмисля ответни действия срещу САЩ, които биха отговаряли най-добре на собствените интереси на Москва, а също така руското външно министерство отхвърлиха твърденията за саботаж като неверни.

Същевременно Медведев, който оттеглянето от президентския пост заема „ястребови“ позиции, заяви, че трябва да се засили информационната война срещу Запада.

"Пищят ли за това, че използваме фалшиви новини? Нека превърнем живота им в пълен и безумен кошмар, в който да не могат да различат дивата измислица от реалностите на деня, адското зло от ежедневната рутина" написа той.

Допълнително той призова Русия да въведе оръжия в космическото пространство и да въоръжи противниците на Запада, след като новите американски санкции накараха Московската борса да прекрати използването на долара и еврото в търговията.

Други нови мерки на САЩ включват мерки срещу базирани в Китай фирми, продаващи полупроводници на Москва, а също повишаване на „риска от вторични санкции за чуждестранни финансови институции, които се занимават с военната икономика на Русия“, което на практика ги заплашва със загуба на достъп до финансовата система на САЩ.

Междувременно лидерите на Г-7 се събраха на годишната си среща на високо равнище в Италия и вероятно ще обявят, че са се съгласили поне принципно относно плановете за отпускане на заеми на стойност 50 милиарда долара за Украйна, като използват лихвите от замразени руски суверенни активи. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


364
Още от Русия
Как страните от Г-7 планират да противодействат на Русия и Китай
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
205
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Всичките руснаци в рашата, да пътуват само рускините. Те могат да допринесат за кошмарния живот на запада.
204
4
 
31
 
! Отговори
Учуден преди 2 седмици
Е,бати и,зродите?!Да живееш за да правиш мизерии и мръсотии на околните и да се биеш в гърдите,че без теб няма да съмне?Не само,че ще съмне,но ще бъде много по светло,чисто и мирно без тая бл,атна п,аплач!!Да се благодарят на янките,че все пак са цивилизована нация с твърди закони,а то ако бяха като р,ашистите,да ги бяха нападнали и очистили сто пъти до сега!!И помен нямаше да има от тая рузка и,змет!!
203
6
 
20
 
! Отговори
Русия загуби войната преди 2 седмици
ПРЕДИ ДА Я ЗАПОЧНЕ. ПУТИН ЗАТВОРИ 23 000 ЗАВОДА, ВМЕСТО ДА ОГРАНИЧИ КОРУПЦИЯТА, ДА ДЕМОКРАТИЗИРА РУСИЯ И ДА ИЗПОЛЗВА УЧЕНИТЕ ЗА РАЗВИТИЕ НА МОДЕРНИ ПРОИЗВОДСТВА. ПУТИН СЕ ВПУСНА В СТРОЕНЕ НА ДВОРЦИ, ПРАНЕ НА ПАРИ И ИЗНАСЯНЕ НА КАПИТАЛИ В ОФШОРНИ СМЕТКИ. НАЙ МОДЕРНИТЕ ЕНЕРГИЙНИ ИЗТОЧНИЦИ, ЗАСЕГА ДЪРЖАНИ В ТАЙНА ОТ НАТО, СЛЕД КРАЯ НА ВОЙНАТА ЩЕ НАВЛЕЗЯТ И В ЦИВИЛНИТЕ ПРОИЗВОДСТВА. ТОВА Е КРАЯТ НА ДЪРЖАВИТЕ РАЗЧИТАЩИ НА ПРОДАЖБА НА НЕФТ И ГАЗ.
202
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Забранете всички пътуванията на руснаци в ЕС! Този прави открит призив към тероризъм.
201
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Според вас, нормални ли са тия в Кремъл? Ха-ха-ха! Русия се управлява от типичниКретени..
200
5
 
32
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 седмици
Това е директен призив към извършване на диверси. Не че досега руските туристи не палеха горски пожари лятно време, но сега имат директна команда от Кремъл. Трябва да се спре всякакво влизане на руски гаддове в ЕС.
199
5
 
22
 
! Отговори
Малкият жужак преди 2 седмици
Медведката е по-къс от ЖужаКъсий кремльовский , но затова пък е по-зъл и по елементарен - типична съветска ва-тен-ка.
198
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Христо Христов - Ицко пак ли " одра" от Четвърти километър .
197
17
 
5
 
! Отговори
На друг език преди 2 седмици
До анонименПогледни външния дълг на държавите в ЕС. Всички са *** и са реално фалирали. Някой има интерес от това. Русия не е фалирала държава и това я прави интересна за ***.
196
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
На руснаците не са им казали още че Александър II в 1861 г отмени крепостничеството в Руската империя за това тези бандити така правят с тях .
195
21
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 седмици
До 193 "Как не се усещат, че изглеждат не само смешни, но и жалки. " - а как е в ЕС? ТИ усещаш ли се колко си жалък, че даже не е смешно?!
194
28
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 седмици
Прав е. Трябва да има реципрочност.
193
22
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Крайно време е
192
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
В Русия има две понятия ,които обясняват поведението на Медведев! "Психушка" и "дурдом"! И двете са синоним на лудница,каквато в момента е руската държава.
191
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А яйца по магазините пуснахте ли, товарищ Медведев? Има ли, има ли яйчица?
190
4
 
23
 
! Отговори
в пРОСИЯТА си имат преди 2 седмици
АЛКОХОЛИЦИ КАКТО У НАС СИ ИМАМЕ КУЧЕТА. ЕДИНИЯТ КАТО ДЖАФНЕ И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ДЖАФКАТ. НА ТОВА МУ КАЗВАТ РУСКИ МИР.
189
35
 
7
 
! Отговори
Българин преди 2 седмици
Напред с братска Русия!
188
3
 
28
 
! Отговори
анонимен преди 2 седмици
Дима, днес в Москва защо е имало големи опашки пред обменните бюра? Да не би хората нещо усещат и се запасяват с валута (долари основно, но не и юани)? Или така своеобразно, по-руски, превръщат живота на западняците в кошмар?
187
4
 
15
 
! Отговори
45 преди 2 седмици
с една дума,-терористи!!!
186
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Мда, Медведев явно има цел в живота - да е противен човек. Не е по-различен от Путин.