Русия ще отговори на агресивните действия на САЩ

Съобщението идва в навечерието на срещата на Г-7 в Италия
Обновена: 12 юни 2024 20:16 | 12 юни 2024 20:16, Инна Ангелова
63
Русия ще отговори на агресивните действия на САЩ
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова съобщи, че страната ѝ няма да остави без отговор действията на Съединените щати. Тя коментира пред ТАСС налагането на нови антируски санкции от страна на Вашингтон.

"Както винаги в такива случаи, Русия няма да остави без отговор подобни агресивни действия", заяви говорителката.

ТАСС припомня, че повече от 30 физически лица и над 200 юридически от Русия и Китай бяха добавени в списъка със санкции на САЩ. По-специално министерството на финансите на САЩ наложи санкции срещу "Русгаздобича", "Арктик СПГ-1", "Арктик СПГ-3" и Московската борса.

Ройтерс съобщава, че американското министерство на финансите обяви нови санкции срещу над 300 юридически и физически лица с цел да се прекъсне достъпът на Русия до продукти и услуги, необходими й за поддържане на военното производство за войната в Украйна.

Съобщението, заедно с нови експортни ограничения на министерството на търговията за полупроводници и други технологични стоки, беше направено в навечерието на срещата на върха на лидерите от Г-7 в Италия, където основна тема ще бъдат  усилията за ограничаване на разрастващата се военна икономика на Русия. / БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още по темата: САЩРусиясанкции
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
русия стартиира романа глад
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
путин е обещал да си сложи силикон в одговор то и на маша няма да навреди
43
0
 
3
 
! Отговори
.|. преди 3 месеца
ФAЩ ше си берат лайката!
42
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До ОтличникАлкохолът не прощава
41
3
 
3
 
! Отговори
ароматния пръч преди 3 месеца
Явно друго не могат и отново пакет санкции за пиар,че се прави нещо.Ти да видиш - в резултат пишат анализатори Московската фондова борса преустановила използването на долари и евро?Кога подействаха за секунди тези санкции бря?Не може ли да е ответна мярка,също за пиар?То тази борса я има я не няколко милиона дневен оборот.Вероятно като процент от населението в Русия се интерисуват от акции по-малко и от нас.
40
5
 
6
 
! Отговори
Абе ти бавноразвиващ преди 3 месеца
"И това след като преди седмица Русия изпревари Япония и стана четвърта икономика в света....." ли си?
39
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
При включването на F-16 от страна на НАТО става по-вероятно Русия да употреби тактическо ядрено оръжие. При такава ситуация руските ВКС ще унищожат всички значими обекти на САЩ и НАТО в Европа.
38
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Русия щяла да спре износа на москвичи и лади в САЩ като контрамярка.
37
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Маша, ако премине със севернокорейски балон? Какво правим?
36
11
 
20
 
! Отговори
Обективен преди 3 месеца
Министрите на отбраната на страните членки в НАТО УТРЕ ЩЕ ПОДПИШАТ план за изплащане на 40 МИЛИАРДА долара ГОДИШНО на Украйна ЗА ОРЪЖИЕ !!! Честито,евроатлантици ,които гласувахте на изборите за евроатлантическите партии. Сега работете двойно по-усърдно,защото голяма част от заплатите ви вместо за детски градини,болници,социални придобивки ,ще отива за ОРЪЖИЕ .
35
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Русия ще отговори с голо дyпе на САЩ.
34
2
 
10
 
! Отговори
Дааммм преди 3 месеца
Само изчакват ретрограден Меркурий!
33
10
 
20
 
! Отговори
Отличник преди 3 месеца
Maша много се състари за месец-два, притесненичка ми се види
32
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Забраняват износа на руски компютри и смартфони за САЩ! И на Москвич 3!
31
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ние не разрешаваме, Захарова и през въздуха ни да преминава!
30
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Руснаците са взривили завод за ПВО ракети в полша" - Полският оръжеен завод горя няколко дни. Пиндостан иска да накара Русия да отговори, а Путин и Бацко вече намериха отговора: РФ разположи ТЯО в Белорусия, провежда съвместни продължаващи учения с белорусите на белоруска територия и ако Белорусия бъде нападната, Бацко, а не Путин, ще даде заповед и ще удари отан-агресора с руското ТЯО.
29
14
 
13
 
! Отговори
Факт преди 3 месеца
И тази се сбабичоса. Иначе Путин се закле - щял да прави като вятъра докато докато гушне букета.
28
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Напрактика това в Полша е втория гръмнал военен завод ,след оня в Германия.Ама да обвинявате Руснаците за собствената си немърливост е меко казано тъпотия.А нашия кои го гръмна ...недисциплиниран и впиянчен персонал това са причините.Ти наемаи тарамбуки и пияни поляци на работа и после що гръмнало
27
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
"Големи надежди се възлагат на Санкциите, дето от Две Години "събарят" руската икономика. Наистина трябва да си ке.л.еш - вчерашен пи.кл.ьо, за да се вържешна подобни басни" - Днес чета прогнозите на световната банка за нов ръст на БВП на руската икономика до края на тази година. И това след като преди седмица Русия изпревари Япония и стана четвърта икономика в света.
26
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
САЩ подготват по голяма война в Европа . Руснаците са взривили завод за ПВО ракети в полша . САЩ се опитват да приближат заводите на смърта близо до Русия за да я накарат да отговори . После ще искат и изтребителите за излитат от наша територия . Във войната се опитват да вкарат България Полша Румъния и Прибалтика . Правят това защото те се обезлюдяват и Русия ще вземе тези земи и затова САЩ искат да се лее кръв . Да не ги вземе Русия без война .