Борисов: Щяхме да сме в еврозоната, ако не бяха протестите срещу ГЕРБ

Предупреждавах, че България ще влезе в изборни спирали, посочи той
Обновена: 27 юни 2024 10:11 | 27 юни 2024 10:10, Красимир Ангелов
449
Борисов: Щяхме да сме в еврозоната, ако не бяха протестите срещу ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

"По време на ГЕРБ България влезе в Европейския банков съюз - това е техническо приемане на еврото. Заедно с Хърватия щяхме да влезем и ние, но тогава започнаха протестите срещу нас, и затова няма евро", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

"Няма институции, няма единна политика, дори не можем да приемем нещо да сработи - това всичко е наследено, и виновниците са тези, които го започнаха - това са ПП-ДБ, Божков и Радев, всички, които са протестирали", смята Борисов.

Лидерът на ГЕРБ определи резултата като "сриване на всичко" и "нито една положителна новина за България".

"Предупреждавах, че България ще влезе в изборни спирали, няма да има нищо стабилно, ще се отклоним от всички пътища“, допълни още лидерът на ГЕРБ.

"Дори комисии в парламента не можем да направим, дори не можем да приемем едно нещо да сработи", допълни Борисов.

“Темата за експертен кабинет е глупост. При нас всички са експерти. За да заработи държавата имаме партия с над 11% преднина и нека всички да излязат и да кажат условията си да подкрепят първия мандат”, каза лидерът на ГЕРБ.

Според Борисов, в момента сме в митинг на предизборна кампания и на всички им е изгодно в Народното събрание да има малки партии.

“Ако имахме над 80 депутати, разговор за сглобка нямаше да има. Никой обаче не говори за избирателната система понеже на всички им е изгодно да има малки партии”, смята Борисов.

Според него сега разпределението на силите не отговаря на това в предходното НС.

“Точно както казах на колегите от ПП-ДБ. Трябва да преформатираме правителството, защото вече вашата тежест е 22 депутати към нашите 68 народни представители и не е логично с 22 депутати да искате цялата власт плюс регулатори и служби”, категоричен е лидерът на ГЕРБ.

Според него най-стабилното е кабинет между първата, втората и третата сила. “Всички останали партии могат да помогнат с експерти да бъдат вкарани в правителството”, заяви още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


449
Още от Избори 2024
Екзотично е да говорим за правителство на малцинството
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
307
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
заради тия крадци не сме в еврозоната и шенген, тоя човек определено има нужда от психиатрична помощ
306
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
много шават ръцете на еднокнижниците, да седим и да гледаме как използват ресурсите си за тяхна угода. Погледни си групата, повечето при работеща правосъдна система щяха да са при Брендо.
305
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
И магистралите щеше да са готови и тиквените тигри щяха да са шампиони.
304
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Този да не усвоил изкуството на английското чувство за хумор!? Хората с камъни искат да те пребият, той все космоса му крив. За какво са ти гавазите пред къщата в Банкя, като си толкова ербап? Такова мазно к0пеле не сме имали по-рано. Егати вечните! Удари Тато в земята и тук, освен по пр0ст0тия!
303
1
 
15
 
! Отговори
Kuncho преди 6 дни
Нека си спомним как в началото на управлението на Вожда Слънце Бойко, искахме да се отделим от Румънците, че ни спираха развитието! Сега не можем да ги видим изостаналите Румънци, къде са стигнали! Някой от тях стигнаха Европа, а Някой бивши техни министър председатели стигнаха до затвора! Затова при нас си имаме Вожда Слънце и предлаганата от него стабилност, разпределена под формата на порции или по точно на бизнеси!
302
2
 
2
 
! Отговори
...! преди 6 дни
Не са наивни "драскачите", а копеечки надо накапливать!
301
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До 297 а аз помня как лъжеха и се търкаляха едни по паветата и тичаха да се бият с мирни граждани 297 спри вече не си само ти 297 лъжеш ГЕРБ е тук и сега Борисов е тук и сега божковите разрушиха държавата
300
2
 
10
 
! Отговори
ДАСКАЛ ГЕНЧО преди 6 дни
ГЛУПОСТИ, ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ, ФАНТАЗИИ, МЕРАЦИ, И ВСЯКАКВИ ИНТЕРПРЕТАЦИИ БЕЗ СМИСЪЛ НА ТЕМА ЕВРОЗОНА.ПАК СЕ ИЗКАЗА НЕПОДГОТВЕН.ТОВА Е СЪЩОТО КАТО ЛЕВЧЕТО ОТ БЕНЗИНА.
299
3
 
4
 
! Отговори
Колкото преди 6 дни
...до това, протестите дали са пратени, Божков сам се похвали,че са негово дело..."Няма лево ,няма дясно, казваш им отивай нататък, и 10 хиляди отиват нататък"!
298
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Как си позволява да е толкова нагъл този лоен сандък?
297
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
А сега 4 години след като управляват шарлотаните накъде сме отвъд нищото ли хахахаха наивници сте драскачи
296
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Жълтопатната пасмина наистина ни върна назад. При това добре платена за да види кат прани *** по площада
295
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Да, полицаите на ГЕРБ пребивава мирно протестиращи млади хора по време на протестите 2020 г и издевателстваха над жени....аз помня как влачеха една жена по земята, защото не искаше да стане от пейката в парка, с плакат срещу Герб. Човек трябва да е от друга планета, за да твърди че на протестите е нямало полицейско насилие!
294
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Да бе не били платени протестите! Оня с дебелите пури сам се хвалеше колко дълбоки джобове има!!!!!
293
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Факт. Жълтопаветните *** ни върнаха години назад
292
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Хахаха,То и в Шенген щяхме да сме след като измажете една сграда но 10г нищо. Добре че бяха ПП-ДБ, поне частично да влезнем.Лъжите на този индивид край нямат, само оправдания и плюене
291
6
 
5
 
! Отговори
Сани тарка преди 6 дни
За ква еурозона тоя пак дрънка глупости. Германия, например, е зависима окупирана страна: американският контингент не е изтеглен оттам от края на Втората световна война. САЩ разширяват войските си в други страни. Франция се чувства малко независима, предвид наличието на ядрени оръжия, но общата картина е, че Европа е водена към клане. Европа служи като хранителна база за доставки на САЩ и Великобритания. А пожарникаря все продолжала блеене кат козел - еев-вр-рооз-зоонааа...
290
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Лъжец! Протестите бяха именно защото при управлението на Герб България беше "В средата на нищото", deadlock. И досега същото положение продължава, защото старите мутри не искат да пуснат хранилката си.
289
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Подготвяха те Боко отдавна за премиер, улучи времето когато тъкмо влязохме в ЕС, да точиш еврофондове и ремонта на ремонта, сега пак ревеш за нещо си :)))
288
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Божков употребява такива като вас за безплатна биричка му свършихте работата наивници