Ползите за здравето от сутрешна гаргара с топла солена вода

Тази гаргара може да въздейства на здравето ви по много начини
12
Ползите за здравето от сутрешна гаргара с топла солена вода
Снимка: iStock

Малките ежедневни процедури често оказват най-голямо влияние върху поддържането на здравето. Всички сме запознати с основите: миене на зъбите, балансирана диета и достатъчно сън. Но какво да кажем за гаргара с топла солена вода всяка сутрин? Може да звучи като бабешки съвет, но много лекари и здравни специалисти препоръчват тази проста практика като част от ежедневието ви.

Гаргарата с топла солена вода е вековна практика, която преживява своето възраждане в популярността си и има защо. Това вековно лекарство, често засенчено от по-модерни медицински интервенции, е пълно с предимства, които вече са признати и оценени от медицинската общност. В свят, в който непрекъснато търсим най-новите здравни тенденции и авангардни терапии, намирането на такава стойност в скромна чаша солена вода е изненадващо и освежаващо.

Но какво точно предлага тази практика и защо лекарите я одобряват? Гаргарата със солена вода не е просто освежаване на дъха ви или алтернатива на водата за уста. Ползите от това просто действие се простират далеч отвъд границите на вашата уста. Причините да помислите за този ежедневен ритуал са убедителни, от подобряване на оралното здраве до успокояване на гърлото и дори подобряване на цялостното ви благосъстояние.

В тази статия ще се потопим в това защо гаргарата с топла солена вода е повече от народен лек. Ще проучим ползите и въздействието му върху здравето на устната кухина и гърлото и ще открием как един прост физиологичен разтвор може да повлияе на цялостното ви здраве. Останете на линия, ако сте любопитни дали да добавите тази практика към сутрешната си рутина. Може да се изненадате какво може да направи малко солена вода за вас.

Цялата статия можете да прочетете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от За да се разбираме
Кои са 10-те причини да стоите в токсична връзка?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
2
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 дни
Солена вода.......вие да ме сте в затвора?Има листерин.
4
5
 
8
 
! Отговори
Гаргарян преди 2 дни
Това си е чиста гаргара със здравето.
3
2
 
10
 
! Отговори
Ползи за здравето преди 2 дни
Много по добре от сутрешната гаргара е сутрешната клизма с подсолена отвара от лайка.
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Доктор Радева ми е забранила да пия вода
1
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Не може напълно да почисти cпepмaтa, но поне намалява миризмата.