Борисов: Щяхме да сме в еврозоната, ако не бяха протестите срещу ГЕРБ

Предупреждавах, че България ще влезе в изборни спирали, посочи той
Обновена: 27 юни 2024 10:11 | 27 юни 2024 10:10, Красимир Ангелов
449
Борисов: Щяхме да сме в еврозоната, ако не бяха протестите срещу ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

"По време на ГЕРБ България влезе в Европейския банков съюз - това е техническо приемане на еврото. Заедно с Хърватия щяхме да влезем и ние, но тогава започнаха протестите срещу нас, и затова няма евро", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

"Няма институции, няма единна политика, дори не можем да приемем нещо да сработи - това всичко е наследено, и виновниците са тези, които го започнаха - това са ПП-ДБ, Божков и Радев, всички, които са протестирали", смята Борисов.

Лидерът на ГЕРБ определи резултата като "сриване на всичко" и "нито една положителна новина за България".

"Предупреждавах, че България ще влезе в изборни спирали, няма да има нищо стабилно, ще се отклоним от всички пътища“, допълни още лидерът на ГЕРБ.

"Дори комисии в парламента не можем да направим, дори не можем да приемем едно нещо да сработи", допълни Борисов.

“Темата за експертен кабинет е глупост. При нас всички са експерти. За да заработи държавата имаме партия с над 11% преднина и нека всички да излязат и да кажат условията си да подкрепят първия мандат”, каза лидерът на ГЕРБ.

Според Борисов, в момента сме в митинг на предизборна кампания и на всички им е изгодно в Народното събрание да има малки партии.

“Ако имахме над 80 депутати, разговор за сглобка нямаше да има. Никой обаче не говори за избирателната система понеже на всички им е изгодно да има малки партии”, смята Борисов.

Според него сега разпределението на силите не отговаря на това в предходното НС.

“Точно както казах на колегите от ПП-ДБ. Трябва да преформатираме правителството, защото вече вашата тежест е 22 депутати към нашите 68 народни представители и не е логично с 22 депутати да искате цялата власт плюс регулатори и служби”, категоричен е лидерът на ГЕРБ.

Според него най-стабилното е кабинет между първата, втората и третата сила. “Всички останали партии могат да помогнат с експерти да бъдат вкарани в правителството”, заяви още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


449
Още от Избори 2024
Екзотично е да говорим за правителство на малцинството
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
327
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До "академик". Преди 4 години, значи през юни 2020 година. Вярно ли или лъжеш...
326
1
 
10
 
! Отговори
... преди 4 дни
Ех буци буци, от 2007 сме в ЕС и какво постигна ве крадец нагъл? До сега трябваше България да е европейска страна със висок стандарт на живот,икономически добре с качествено здравеопазване, сигурност и в тази наистина красива страна, да си живеем добре. А ти, какво постигна? Унищожи икономиката ни, изби домашните животни по селата ,изгони децата ни от родината ни , а сега искаш още власт и пари? Жалко за български жители.
325
6
 
4
 
! Отговори
АКАДЕМИК ШАРЛАТАНОВ преди 4 дни
ПРЕДИ ЧЕТИРИ ГОДИНИ, В УДОБНО ВРЕМЕ НА КОВИД 19, С ВДИГНЕТИЯ ЮМРУК И ТЪЛПА ХВЪРЛЯЩА ЯЙЦА ДОЙДЕ ПРОМЯНАТА НА ХАРВАРЦИТЕ. И СЕГА СМЕ ПРЕЗИДЕНТСКО-ШАРЛАТАНСКА-ВЕЛИЧАЙША-ВЪЗРОЖДЕНСКА-ДЕПЕСАРО-ЧАЛГАРСКА ПРОМЕНЕНА ОТ ПРОМЯНАТА И ИЗБРОЕНИТЕ ДЪРЖАВА!?
324
2
 
16
 
! Отговори
иво8 преди 4 дни
А ако бяхме нормална държава Боко Тиквата отдавна щеше да е в затвора.Същото важи и за свинята Пеевски.
323
4
 
4
 
! Отговори
Рендето преди 4 дни
Надявам се на нови Избори през Есента, които ще ни спасят от Евро Ямата!!!!
322
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Затова ли за ГЕРБ-СДС гласуваха само 8% от имащите право на глас?
321
2
 
15
 
! Отговори
Жълтопаветник преди 4 дни
Ако не беше лъжлива, крадлива мутра, нямаше да има протести срещу теб.
320
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Не само изборни спирали, ами и банкрути очакваме, държавата да банкрутира и да абдикира от задълженията си. Диктатура балканска
319
6
 
5
 
! Отговори
ГРОБОКОПАЧИ НА БГ. преди 4 дни
ПАК НА ИЗБОРИ? ИСКАМ ДА СЪМ ШАРЛАТАНИН В НОВАТА ПАРТИЯ НА РАДЕВ.
318
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Бай Буци , славен *** , броди из еврозоната , Боливууд прадакшънс .
317
2
 
16
 
! Отговори
днъкоплатец преди 4 дни
За ГЕРБ са гласували под 9% от избирателите имащи право на глас. А той иска да управлява. За 12 години управление, това ли ти е подкрепата с която се лигитимираш и исакш да управляваш?
316
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Зеления чорап ,заедно с мутрите саботира влизането в еврозоната
315
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Ох,какъв рев за ПП.Направо е паднал в краката им.И не са 22ма депутати,а 39.Опитва се да раздели ПП и ДБ и като не му се получава ги хули.
314
2
 
12
 
! Отговори
карибско питие преди 4 дни
С гетата, разпада на селата и малките градчета, които сътвори, сме зад Африка, а той нали живее в Банкя се мисли за европеец? Превзе всичко работещо, а което не му дадоха го съсипа, а сега критикува хората нашият вожд от дивият запад? Бих казал, че ти, Пеевски, Плевнелиев и Прокопиев ако върнете откраднатото ще сме като Швейцария с гета по ваш модел и без да сме в Еврозоната
313
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Не харесвам Борисов,но в случая е абсолютно прав.*** и мутрите около Черепа организираха протестите,после си назначиха Киро-простото и така върнаха страната 10 години назад.За мутрите е добре да не влизма в еврозоната и предполагам че още ще пречат
312
5
 
6
 
! Отговори
АКАДЕМИК ШАРЛАТАНОВ преди 4 дни
ДА АМА ПУДЕЛИ, ПАЧКИ, ПАРАПЕТИ, ФАЛШИВИ ПОДПИСИ И ХАРВАРДСКИ ДИПЛОМИ, КЕШ, САПУНИ, ВЕЛОАЛЕИ, ДЖЕИМКОРП, ЛУКОЙЛ, ИНФЛАЦИЯ, КАК ЩЯХМЕ ДА Я КАРАМЕ БЕЗ ВСИЧКО ТОВА?
311
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Кой пък те харесва в Европа, бе македонско мекотело?
310
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Тиквата пак излъга, също както малката тиква. Лъжата за нищо я има! Преди 10-12 г. не се ли беше изцепил , че "боядисваме една ограда и сме приети в Шенген"? Може ли да се има доверие на такъв човек?
309
2
 
9
 
! Отговори
истината преди 4 дни
Щяхте да сте на Луната,ако населението не беше толкова фросто.Ти си го каза-и аз съм...и вие сте....
308
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Ако не бяха платените протестерчета и дайбългарските не много умни млади , България щеше да е много напред благодарение на Борисов