Асен Василев: За първи път ДПС се разцепи

Имам силни съмнения за третия мандат, заяви той
102
Асен Василев: За първи път ДПС се разцепи
Снимка: БГНЕС

"Това, което трябва да се отчете е, че видяхме за първи път разцепление в групата на ДПС, които не гласуваха единодушно за първия мандат", заяви съпредседателят на ПП-ДБ Асен Василев след неприетия кабинет с първия мандат.

"Нищо няма да бъде както е било. За съжаление, България през последните три години е заложник на ината на двама души - на един със зависимостите си и на друг с амбициите си. Видяхме, че на човека с амбициите започнаха да не му се получават нещата", добави Василев.

Според него Делян Пеевски държи съдебната власт, а Борисов политическата такава.

"Причината да сме отишли на шести и сега на предстоящи седми избори е, че цялата политическа система е затапена. Съдебната система е затапена от Пеевски, а политическата от Борисов, който е зависим от Пеевски, който държи прокуратурата”, добави съпредседателят на ПП-ДБ.

Той изрази силни съмнения за възможен трети мандат.

"Не може трета, четвърта, пета и шеста сила с 30 депутати да се опитва да прави кабинет в такава силно фрагментирана ситуация”, смята Асен Василев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още по темата: Асен Василев
Още от Политика
Популизмът е един от големите рискове пред бизнеса у нас
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
0
 
! Отговори
новотоИде преди 1 ден
Значи като видя, че евтина продажна еднодневка говори нещо ВЕДНАГА РАЗБИРАМ, че става въпрос за ПРОТИВНОТО, а именно: Ахмед Доган като проект на Държавна Сигурност, съответно владее всички гнусни подли хватки. Сега създават впечатление за разделение, за да заложат капани и къртици за в бъдеще. Искат да оцелеят на всяка цена- просто за тях няма друга алтернатива. Да не забравяме, че политическия им израстък е ПРОТИВОКОНСТИТУЦИОНЕН. Появи ли се работещ проект в държавата тия изчезват завинаги.
62
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Нещастен харвардския гей - шарлатанин
61
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Нема начин буля Асандрелиндаа да не са я цепвали на разцеп за ашлидьос с млад калемДелСорандоДиярБакир Ата, майнъ Фебибино
60
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Предлагам на изборите на есента всички ние които не гласуваме да отидем на изборите и да гласуваме с бюлетина не подкрепяме никого да влезем в парламента това ще е урок и един голям звучен шамар за всички български политици без изключение в България
59
0
 
0
 
! Отговори
Гледна точка преди 2 дни
До 63. И като направиха ПП двете правителства колко изкараха? И какво свършиха? Въпросът не е да направиш НЯКАКВО си правителство, само за да го има, да произвежда скандал след скандал и да падне след няколко месеца. ГЕРБ също можеха да спазарят такова правителство, но не са толкова алчни и нагли като променкаджиите.
58
4
 
2
 
! Отговори
Нина преди 2 дни
Като променят избирателния закон,наложат глоби на всеки не гласувал ,много бързо ще влезете в час.А не да не гласувате ,но да висите по сайтовете и да плямпате небивалици и да се правите на ,,голямата'' работа.Безхаберници,плямпачи с огромни претенции Айдеее съсипахте България и само политиците са в виновни,като ,чели някой друг ви ги праща да ни управляват нито знаете какво правите,нито знаете какво искате .
57
2
 
0
 
! Отговори
Ангелина преди 2 дни
На самозабравилите се индивиди ,им е дошло времето да "ожънат това ,което са посели".Първият ще е "въглена " ,до всичко , до което се докосне. Ще разбере ,че не става само с власт и ресурси от зависими убийци в институциите , а трябва и акъл,който му преписват ,без да го има .Той е просто информират от зависимите от службите ,а не умен.Същите тези погубват бъдещето на децата си ,не осъзнавайки , че в тях е силата да променят всичко ,за добруването "утре" на техните деца и другите свестни деца
56
2
 
0
 
! Отговори
До 62 преди 2 дни
Не бъди толкова сигурен за Възраждане. Като нищо напук на ГЕРБ, ще ги подкрепят и тогава жална ни майка! Костадинов има много зловещо излъчване и не мисля, че ще ни се случи нещо хубаво!
55
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До 50 хахахахахаха това което пишеш е невероятно измислица до измислица къде живееш 50 грозно е това което плават шайката шарлатани на есен ще са с чалгарите
54
1
 
3
 
! Отговори
Костадинов преди 2 дни
Там зад яркия фотографски образ на василев прозира нещо бледо и неконтрастно . Като призрак в огледало. Като молец на тюлено перде в пенсионерска квартира от хисаря . Као мильо в мивка с три мухи отгоре.
53
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Разцепи се, но продължава да съществува и да трови политиката, защото ДПС са непредсказуеми и опасни за България. Освен това съдебната власт е концентрирана при тях. Това означава гигантска корупция и несправедливост при решаване на граждански дела. (Знам го от личен опит). Печелят онези които имат пари да платят на съдиите.
52
2
 
4
 
! Отговори
ферштеен?Я одер найн преди 2 дни
До сегашния момент сте загубили милиони евро от Еврофондовете. Които никога вече няма да получите. Без правителство и с нови избори, ще загубите още милиони евро! Щото сте много богати, нъл тъй? Какво значат за вас стотиците милиони евро? Едно голямо нищо! Вие не си знаете парите и богатствата, за какво са ви няколкостотин милиона евро?
51
1
 
3
 
! Отговори
хм преди 2 дни
Не ме интерсува какво става в ДПС. Аз само питам! Защо във Великобритания примерно в момента не управлява Лейбъристката партия, а Консервативната? Коя партия трябва да управлява? Тази получила най-много гласове от избирателите? Или партия получила най-малко гласове? Тоест тази партия, която мнозинството от народа смята, че трябва да управлява държавата? Или трябва да управлява партията, която има подкрепа на една съвсем малка част от българския народ?
50
3
 
2
 
! Отговори
Qweqwe преди 2 дни
Борисов и Доган надиграха Пеевски. Ако Борисов знаеше, че правителството ще мине нямаше да го предложи. Въпроса е сега, кой ще плати с физическото си съществуване или най добрия вариант е с присъда и лишаване от свобода. ПП-ДБ сега имат идеалната почва да започнат да изтъкват аргумента, че 45-тото народно събрание насам само два пъти се е съставяло правителство, и то с техния мандат.
49
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Все ми е тая. Важното е, че Възраждане никога няма да са на власт. Толкоз.
48
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
ДПС се разцепи и ППДБ стана почти втора политическа сила до изборите. Тогава ще бъдат шести с 6%
47
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Хаосът с избора на правшчинелство става заради ината, егоизма и некадърността на Асен Василев международният измамник, Кирил Петков похотливият лъжец, летящият д-р Ливайн, Денков и фалшификаторката на чужди подписи в фициален документ, Лена от парапета Бориславова. ПП,ДБ няма да видят скоро власт.
46
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
ДПС са от Болшой театър. Нещо друго кроят.
45
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Ман Юнайтед се разцепи, та ДПС ли няма?
44
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Не е точно така . Имаше поне 2 политически формации, сформирани на базата на отцепили се знакови лица на ДПС. Последнта - от неин председател. Тъй че - трябва да сме много внимателни. Там едва ли някой знае какви процеси текат на ниво паша и на ниво масовка. Има и друго. В нашия район доста знакови депесари се присламчиха към други формации, които са на гребена на вълната. Което не значи , че са си дали душата на новата партия. Може просто да е въпрос на временен келепир.