Първан Симеонов: Доган не е вечен, но не е казал последната си дума

Прогнозира избори през октомври
144
Първан Симеонов: Доган не е вечен, но не е казал последната си дума
Снимка: БГНЕС

Всичко, което се случва в България, е като покана Румен Радев да излезе на терен. Радев е в сравнително удобна позиция, дава му се възможност за равна отдалеченост от ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС, заяви пред БНР Първан Симеонов, доктор по политология и политически мениджмънт.

"При всяко положение Румен Радев е в най-удобната позиция и ако Конституционният съд върне конституционните промени, той може да се окаже в изключително важна роля, тогава може и да му е неудобно, защото погледите ще бъдат насочени към него", каза Симеонов.

Според него нови парламентарни избори ще има есента, вероятно в началото на октомври.

Той смята, че има много сценарии за политическата картина у нас, но "вътрешните проблеми в ДПС замъгляват този въпрос с изборите".

"Виждате, че планът на Пеевски не се изпълнява, правителство няма, изпълнява се на Борисов - да няма правителство. Това е толкова партиен кабинет, че стига чак до ММС. Този кабинет е онази игра кой да излезе най-малко виновен", каза Симеонов.

Дебатите в парламента той оцени като "предизборно заседание".

"Вероятно изборите в САЩ са рубежът, който се чака. Смятам, че Доган не е вечен в ДПС, но още не си е казал последната дума и засега е спорно кой е надделял – Пеевски или Доган. Но и двамата не са проекция на Анкара. ГЕРБ е компактна, монолитна и се стяга, но проблемът им е този вътрешнопартиен поглед, който си позволяват, и не съм сигурен, че имат план. Интересно е в ДПС, защото има геополитически проекции, надявам се там да има разум. Все пак Пеевски е продукт на Доган".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Още от Политика
Популизмът е един от големите рискове пред бизнеса у нас
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
5
 
! Отговори
1 преди 2 дни
А къде е Доган, защо се крие.
92
3
 
4
 
! Отговори
На Боко Чекмеджето преди 2 дни
Тормози ме един въпрос: Доган яде ли свинско? Някой знае ли?
91
9
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 2 дни
Едва ли ГЕРБ е приключила?! Всички се нацепиха: БСП, новоизлюпената Величие, още преди да поеме глътка въздух и невероятно монолитната от създаването си ДПС! Единствено ГЕРБ стои добре, прилично и непоклатимо, въпреки опитите да я изчегъртат вече 4 години! Къде са те сега, изчегътващите: Мая аут, Слави с мижавото си ИТН, Киртака, Кокорчо и *** са свити в парламента, но на следващите избори, и те са аут! Инатът на партиите да направят правителство, ще им изяде главата! Народът няма им прости!
90
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Пеевски ходи в турското посолство, явно натам ще бяга когато Доган го подпука, като един друг председател на ДПС, който след това уби пеленаче в автомобилна катастрофа, малко ми заприлича на Кирчо. Но както каза Цончо Ганев - този път дали ще има достатъчно място за всички евроатлантици от парламентарната им група?
89
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Няма нищо за казване! Просто и ДПС резнаха главата на МутроКомуниста!!-:) ГЕРБ ПРИКЛЮЧИ с " голямата политика"!!
88
1
 
10
 
! Отговори
питащ преди 2 дни
Битката между хидроинжинера и квик-квик, влиза в последна фаза.Дръндарския е зависим от прасчо заради парите,които са му предоставяни от дебелака.Но това за мюсюлманския манталитет,не е проблем.Дебелия разбойник разчита на това,но за дръндарския,това не е порок.До петък целия турско-мюсюлмански отбор ще загърби дебелия,и ще се строи зад фъфльото.Дебелака се опита атака чрез прокуратурата и службите,но няма да успее.Доброто е,че двамата ще се унищожат един друг.
87
1
 
12
 
! Отговори
Не можеш преди 2 дни
да сравняваш Доган с Пеевски. Първият има БЕЗСПОРНИ заслуги към България. Вторият - дали ? Можем да дъвчем теми като корупция, обвързаности, зависимости и т.н. колкото си искаме, но нещата са прости. И двамата са до ушите в екскременти, по - старият обаче не маже околността... Не съм вярвал, че ще го кажа, но истински се надявам турчин да заколи прасето!
86
3
 
8
 
! Отговори
Аахмед Доан Ага преди 2 дни
Делян Дебелян,днес в 10.00 те чакам в сараите...без дрехи и изкъпан прилежно...вазелин имам достатъчно::))
85
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Зависи, кой има повече пари!
84
0
 
0
 
! Отговори
FMC преди 2 дни
А за кого трябва да свирим?
83
8
 
2
 
! Отговори
Жопарде преди 2 дни
Доган Това е Путин само че Доган
82
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
В ДПС, както във всяка мафиотска организация сериозните проблеми се решават с куршуми, както стана с Ахмет Емин. Аз отварям пуканките и ще гледам кой ще напои паркинга на Сараите с кръвта си, Пеевски или Доган?!? Аз залагам на Доган 3/1 защото от парламентарната им група волята на проскубания сокол изпълниха само 1/3 от депутатите. Според мен вече лидерите ще удвоят охраната си.
81
0
 
11
 
! Отговори
. преди 2 дни
мдааааааа , Доган не е вечен за разлика от андрей и кънчо - социолозите на повикване ;) нали така първане ?!?!?!
80
8
 
1
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 2 дни
Доган е един средностатистически евтин турчин-евреин,който никога не е бил в кондиция да има разум. Просто имаше шанса да бъде изгоден на съветските престъпници и сефарадските евреи около внукът на Фердинанд Тодор Живков. Вкараха го нарочно за кратко в затвора,където живееше като бей и му осигуриха бъдеще на предавател-каквото му кажат от Москва и Анкара,ала и "Шалом" той изпълняваше и изпълнява. Доган отдавна не върши работа на върхушката. Затова се зави с парите си и избяга като мишка от котка
79
0
 
19
 
! Отговори
Истина преди 2 дни
Шопарът от където е минал, след него нищо не вирее. И Доган е противен, но прасчо е по!
78
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Тоест ядене и пиене на вересия ... на гол тумбак... Та като стана дума за практика потърсете в търсачката на Google finsrud engine .... Това може да ви помогне да погледнете по-широко на света... но и ето Ви Форумци какво казва търсачката: ........ youtube/watch?v=E9GucVwc36Q
77
2
 
5
 
! Отговори
Що питате преди 2 дни
Содомита Първан а не питате експерта Осман Октай?!
76
1
 
2
 
! Отговори
ДомусГиби преди 2 дни
79 Какво се опитваш да кажеш?
75
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Но след като Майкелсон и Морли правят опит да измерят скоростта на светлината и откриват парадoкса, че тя е постоянна величина, се е стигнало до Лоренц и Айнщаин и представата, че пространството е четириизмерно и тази аксиома не е вeрна. Та така е в кeнeфa. Седнеш на цукaлoто, помръдвaш и мислите ти гадaят как става така, че сepa и лaйнoтo пада надолу. Та едно твърдение е вярно докато открием, че не е вярно, ама е вярно, че лaйнaтa винаги кат ги сepeм падат надолу, а не фъpчaт кат наще мисли!
74
0
 
1
 
! Отговори
TheGreatest преди 2 дни
73 Да ама не Грух му изгони хората и постави негови хора.