Голяма част от българската помощ за Украйна изобщо не е изпратена

Гаджев: Юнският пакет тепърва предстои да заминава
28 фев 2024 18:46, Анисия Иванова
179
Голяма част от българската помощ за Украйна изобщо не е изпратена
Снимка: БГНЕС

"Юнският пакет помощ, който гласува МС към Украйна, тепърва предстои да заминава, ще го товарят надявам се с БТР-те. Ноември месец помощта за Украйна ще се прати февруари, решението за БТР-ите няма да го коментирам", заяви председателят на комисията по отбрана в НС Христо Гаджев.

Комисията изслуша министъра на отбраната Тодор Тагарев.

"Министерството на отбраната отговаря за транспорта и логистиката. От ноември месец обаче чакаме да се прати помощта", каза Гаджев.

Той изрази надежда повече такъв подход, водещ до забавяне, да приключи. "Искаме да видим ясен план и график как ще се случва всичко оттук нататък," изиска председателят на комисията по отбрана.

"Няма да си лягат, докато не се случи, това, което са обещали в управленската програма, да се изпълни, а не да се събират и да пият кафе", отсече Христо Гаджев.

"Украйна няма време да чака. Най-добрият подарък, който украинците винаги са искали, е ПВО, 8-ми декември сме гласували ПВО да бъде предоставена на Украйна, още не е", добави председателят на комисията по отбрана.

На въпроса дали Тагарев трябва да остане след ротацията, Христо Гаджев заяви, че ще се видят оценките и анализите на министрите, но е важно да се прецени и дали изобщо ще се стигне до ротация. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
0
 
2
 
! Отговори
Калпазанин преди 4 месеца
Той Христо само така си приказва колкото да върви лафче. Иначе си се харесват с Тагарчо и са ортаци във властта защото свърши ли войната и правитестмото си отива край на софрата във властта. Няма нищо вятър вее празни приказки театър е всичко.
127
0
 
2
 
! Отговори
Км преди 4 месеца
Този,,гад...жок,, незнам дали е ходил в казарма,но ако го направят министър на войната,ще бъде в пъти по-лош от Тагаренко.Ще бъде Гадженко.
126
0
 
2
 
! Отговори
Хмм преди 4 месеца
Ако са я искали, Тагаренко да им я е изпратил. Все пак е техен служител. На тях им трябват далекобойни оръжия. Тероризъм с транспортно-снабдителни машини не се прави. Биха взели ракетите за по един милиард на комплекс и нищо чудно част от тях да се вече изпратени.
125
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Хахахахахах!!! На xoxлите ще им стигнат за една седмица. Ами после?
124
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Сега карат други неща!
123
1
 
5
 
! Отговори
:) преди 4 месеца
На думи много ни бива.
122
1
 
5
 
! Отговори
Трай Гаджев преди 4 месеца
Нали ако кажат кога и как са изпратени оръжията - Путин ще ги взриви, толкова ли ви е акъла Гаджев и ГЕРБ-ави?
121
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тя войната горе долу свърши .Да не стане така помоща да стигне до Румъния и да ни я върнат .
120
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А нещо за пожара в САЩ на базата за производство на ядрени бомби да кажете?
119
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Искали укритата ПВО. До тука: 4 клипа на свалени самолети с ПВО(единия беше транспортен, пълен с пленени укрита - сами си ги избиха); 6 клипа с ударени системи Пейтриът. Тези клипове с ударени ОСА и БУК даже не ги броим. 17 клипа с ударени С-300. Ние имаме да им дадем 1? Леле, укритата ще обърнат войната с нашата 1 ПВО система. Ама ние ще си купим нова, на петорна цена.
118
1
 
4
 
! Отговори
Да преди 4 месеца
Това е хубаво.
117
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Нищо не финансират даром , всичко е кредит , а МВФ им каза че може още пари , само ако разрешат чужди граждани да купуваат земя . Може би най добрия чернозем в света .Толкоз за помагането
116
0
 
17
 
! Отговори
До 119 преди 4 месеца
Ами съюзниците на Украйна по действията ще ги познаеш- целия свят включително и САЩ финансират войната на Русия срещу Украйна..морала си е морал, но парите нямат цвят и мирис! Само деебилите от ЕС, моралния първенец на света решиха да се самоубият :))
115
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Хората на миротвореца са навсякъде!
114
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 120Каква ООН резолюция бре?? Китай, Индия, Африка, Лат, Америка, Арабския свят и Централна и Югоизточна Азия си търгуват с Русия без санкции! )))ООН не е въвел санкции.И САЩ търгуват с Русия, но едва ли са съюзници.
113
16
 
7
 
! Отговори
АРЕСТУВАЙТЕ ШПИОНИТЕ преди 4 месеца
В Англия арестували още един български еничарин, шпионирал за Путин.
112
6
 
19
 
! Отговори
До 113 преди 4 месеца
Каква ООН резолюция бре?? Китай, Индия, Африка, Лат, Америка, Арабския свят и Централна и Югоизточна Азия си търгуват с Русия без санкции! Колко струва ООН резолюцията ти видяхме наскоро когато 192 от 193 осъдиха Израел да спре клане то в Газа и кво нищо!! ООН е един виц!
111
8
 
20
 
! Отговори
Слава на Русия преди 4 месеца
A някой виждал ли е карта на "държавата" Украйна от преди 1991г?А карта на "държавата" финландия от преди 120 г. БГ кога се появи на картата? Да не би да е след подписването на Санстефанския?
110
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ТоИ Гаджев каза и нешо много важно и не разбирам защо удобно не присъства в статията, а именно - Една от основните задачи, заради които беше сформирано правителството, е помощ за Украйна, коментира Гаджев! Направо щях да строша тв-то. Не съм вярвал че може да стигнем такова дъно. Тези са за съд за държавна измяна до един! Ние тук мизерстваме и държавата се разпада , те продължават за укр да се грижат. Укр ли ви плащат заплатите???
109
2
 
10
 
! Отговори
Слава Урине преди 4 месеца
Украйна мачка укронацистите на фронта като ги праща за пушечно месо