Голяма част от българската помощ за Украйна изобщо не е изпратена

Гаджев: Юнският пакет тепърва предстои да заминава
28 фев 2024 18:46, Анисия Иванова
179
Голяма част от българската помощ за Украйна изобщо не е изпратена
Снимка: БГНЕС

"Юнският пакет помощ, който гласува МС към Украйна, тепърва предстои да заминава, ще го товарят надявам се с БТР-те. Ноември месец помощта за Украйна ще се прати февруари, решението за БТР-ите няма да го коментирам", заяви председателят на комисията по отбрана в НС Христо Гаджев.

Комисията изслуша министъра на отбраната Тодор Тагарев.

"Министерството на отбраната отговаря за транспорта и логистиката. От ноември месец обаче чакаме да се прати помощта", каза Гаджев.

Той изрази надежда повече такъв подход, водещ до забавяне, да приключи. "Искаме да видим ясен план и график как ще се случва всичко оттук нататък," изиска председателят на комисията по отбрана.

"Няма да си лягат, докато не се случи, това, което са обещали в управленската програма, да се изпълни, а не да се събират и да пият кафе", отсече Христо Гаджев.

"Украйна няма време да чака. Най-добрият подарък, който украинците винаги са искали, е ПВО, 8-ми декември сме гласували ПВО да бъде предоставена на Украйна, още не е", добави председателят на комисията по отбрана.

На въпроса дали Тагарев трябва да остане след ротацията, Христо Гаджев заяви, че ще се видят оценките и анализите на министрите, но е важно да се прецени и дали изобщо ще се стигне до ротация. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Какво стана с Абрамса? Нали са най-модерните танкове? Вече 2 са унищожени едини е трал машина на шаси Абрамс, другото си е танк
87
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 88Зад Путин е целия руски народ и 3/4 от света)))КНДР, Иран, Сирия и Еритрея са 3/4 от света?!
86
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Докато се натутат и войната ще свърши :)
85
2
 
11
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 6 месеца
След толкова много войни, в които България е участвала, не сме си взели грам поука от тези войни и пак се натискаме да воюваме и пак вземаме страна. Ако имахме поне пет грама мозък в главите си трябваше да заемем неутралитет в този конфликт, както това направи Велика Унгария!
84
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 78Америка какво е победила бе? И Мексико и Испания си ги има и са независими..Какво са победили? Това победа ли е?)))Хи,хи,хи, а какво е загуба ли, че е взела 25% от територията на Мексико и е изритала испанците от Куба, Хаити, Пуерто Рико и Филипините.Ако не знаеш, САЩ владееха Филипините до 1920г.изнесоха се сами от там.
83
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Видяхте ли как хората срещат Путин? Кой лидер го срещат така? Зад Путин е целия руски народ и 3/4 от света, каквото и да си фантазирате. Кой ръководител до сега е потушавал военен метеж за 24 часа, без капка кръв? На Шльоца, Макарона и оня английския mаn-гал и тях народа ги "обича".На Макарона му палят Парижа, а той на концерт на Елтън Джон или пие бира с местните в колонията Конго. Сегашните западни диктатори са пълен позор за цяла геiропа!!! Вън!
82
11
 
1
 
! Отговори
ВИСОКИ РУСИ СИНИ ОЧИ преди 6 месеца
Руснаците са високи, руси, със сини очи. Българите са с черни коси и черни очи - като украинците. Българите и украинците са братя. Руснаците са братя на финландците, не на българите. ИСТИНАТА. САМО ФАКТИ.
81
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 80Като слушам руски език все едно слушам български, всичко се разбира)))То и на арктическите мъкедони и на сърбежите всичко им се разбира, ама нещо не са ни братя.
80
0
 
6
 
! Отговори
Даже талибаните преди 6 месеца
Джихадисти и комунистите не са толкова идеологически индоктринирани колкото евроатлантиците!!
79
2
 
9
 
! Отговори
Търсим русофоби преди 6 месеца
Русофоби какво правите още тука, а не ходите да помагате на вашите приятели укронацягите в Донбас?
78
2
 
6
 
! Отговори
Слава Беларуси! преди 6 месеца
Слава на Лукашенко, единственият който не си затвори населението по време на пландемията. Беларусь е с най-ниската смъртност и най-високата раждаемост в Европа. Беларусь е с най-големия икономически ръст в Eвропа, над 6%.Беларусь е центъра и сърцето на европа. Беларусь процъфтява в съюз с Русия, Да живее Евразийския съюз.
77
1
 
6
 
! Отговори
ЕС иска преди 6 месеца
Да минава на военна икономика и да праща войски в Украйна! Ще взимат еврозаеми евробондове и ще вдигнат евроданък за война! Откачили са от безпомощност без САЩ!
76
2
 
3
 
! Отговори
СПРЕТЕ ВЕДНАГА преди 6 месеца
ДА ПОДАРЯВАТЕ ОРЪЖИЕТО НИ НА УКРАЙНА > ТУРЦИЯ ТОЧНО ТОВА ЧАКА
75
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Като слушам руски език все едно слушам български, всичко се разбира. Когато слушам английски, френски и немски, ама нищо не разбирам. Русия са наши кръвни братя, ние сме една кръв, една вера и имаме един език - славянския, на които славяните се разбираме. Ако не обичаш Русия значи не обичаш БГ - напусни БГ моментално, цръвул!
74
0
 
5
 
! Отговори
Евроатлантизма преди 6 месеца
Е секта! Тея са религиозни фанатици на тема враг Русия!
73
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Америка какво е победила бе? И Мексико и Испания си ги има и са независими..Какво са победили? Това победа ли е?
72
4
 
3
 
! Отговори
Кирчо ви го каза преди 6 месеца
ГЕРБ-унегите искат да пратим оръжията с фанфари и балони - за да може Путин да ги вижда по-лесно и да ги бомбардира. ГЕРБ - отново пращят от интелект.
71
0
 
6
 
! Отговори
До 67 преди 6 месеца
Инвестирани са идеологически в победата над Русия! Това са религиозни фанатици!
70
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 62Америка няма спечелена война от гражданската им война, в която севера побеждава юга((Слаб 2 по история.Побеждава Мексикопрез 1846 г.Побеждава Испания през 1898г.и слага край на Испанската Империя.В тази война е освободена Куба. ПСВ, ВСВ също са победоносни.От Виетнам се изтегля, заради общественото недоволство.
69
0
 
5
 
! Отговори
До 67 преди 6 месеца
Защото вече са инвестирали 10000000000000 евро и цялата си политическа екзистенция и немогат да спрат и признаят че са сгрешили!!