Голяма част от българската помощ за Украйна изобщо не е изпратена

Гаджев: Юнският пакет тепърва предстои да заминава
28 фев 2024 18:46, Анисия Иванова
179
Голяма част от българската помощ за Украйна изобщо не е изпратена
Снимка: БГНЕС

"Юнският пакет помощ, който гласува МС към Украйна, тепърва предстои да заминава, ще го товарят надявам се с БТР-те. Ноември месец помощта за Украйна ще се прати февруари, решението за БТР-ите няма да го коментирам", заяви председателят на комисията по отбрана в НС Христо Гаджев.

Комисията изслуша министъра на отбраната Тодор Тагарев.

"Министерството на отбраната отговаря за транспорта и логистиката. От ноември месец обаче чакаме да се прати помощта", каза Гаджев.

Той изрази надежда повече такъв подход, водещ до забавяне, да приключи. "Искаме да видим ясен план и график как ще се случва всичко оттук нататък," изиска председателят на комисията по отбрана.

"Няма да си лягат, докато не се случи, това, което са обещали в управленската програма, да се изпълни, а не да се събират и да пият кафе", отсече Христо Гаджев.

"Украйна няма време да чака. Най-добрият подарък, който украинците винаги са искали, е ПВО, 8-ми декември сме гласували ПВО да бъде предоставена на Украйна, още не е", добави председателят на комисията по отбрана.

На въпроса дали Тагарев трябва да остане след ротацията, Христо Гаджев заяви, че ще се видят оценките и анализите на министрите, но е важно да се прецени и дали изобщо ще се стигне до ротация. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Видяхте ли какво стана със "свръх модерната" американска и натовска техника? Тотално изтребление. На 100 кв. м. 1 леопард, 3 бтр брадли и 1 трал машина. Супер модерната натовка техника е направена на пух и прах от рсзо, което е произведено през 60 те години и гаубици от 50 те години на миналия век. От тука можем да заключим, че Русия е поне 60 години напред във военно отношение в сравнение с пропадналия запад. Нали нямаха акъл, много пиеха и ядяха само картофи?
67
0
 
2
 
! Отговори
$99 $199 $9999 (гфк) преди 6 месеца
Искате ли да направим Граждански Фонд "Контракорупция" (ГФК), в който българите ще даряваме пари и ще предлагаме крупни суми (100-200 хиляди лева) награди за лица, които решат да счупят омертата и да започнат да чуруликат за далаверите на ГЕРБ? И ще финансираме честни медии и журналисти, да правят алтернативна телевизия?
66
1
 
10
 
! Отговори
На Боко Чекмеджето преди 6 месеца
Има да чакат хохлите. Другия месец на никой няма да му е до незалежная.
65
0
 
8
 
! Отговори
ЕС тата преди 6 месеца
Са решели в Париж сега да правят евробондове за нови еврозаеми за Украйна! Тоест един вид евроданък! Или евроданък война!
64
0
 
5
 
! Отговори
Краваророб преди 6 месеца
Видяхте ли наpкосите по улиците в америка на фентанил, който властите там са легализирали и с които се тровят маса народ в меката на демонкрацията. Поради липса на пари, освен фентанила хората употребяват и конска упойка, която нямало как да се забрани. Тотално зомбирани дpусалки и в комплект плюс още 60 милиона бездомни клошари по улиците. Да живее капитала и демокрацията!!!
63
0
 
10
 
! Отговори
Коко преди 6 месеца
А защо трябва въобще да се изпраща нещо?Този въпрос ме гложди 2 години вече !
62
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Е какво очаквате от внуците на ДС, само нискоинтелигентни жендари явили се на спонтанен протест не осъзнават колко са червени ППДБ, неокомунисти които когато те крадат не е корупция. Иначе след години Урсула и лабавите мъже от бившия ЕС само ще съжаляват, че не са ударили Путлера рано и първи, сега само ще гледат като крави(ари) пред заколение!
61
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
В освободените от укронацисткия режим области и републики кипи бурно строителство. Строят се жилища, пътища, водопроводи и всякаква инфраструктура. Жизненият стандарт на населението се е повишил 5 пъти в сравние с живота им в покрайна.Тези хора там са изключително щастливи и доволни. Там няма екотерористи и зелени НПО, които да блокират строителните и индустриалните дейности. Развиват се хората и не деградират като нас тук.Тук като видите градските разбити панелки все едно сте в Бахмут.
60
2
 
8
 
! Отговори
Слава на Русия преди 6 месеца
Германия е вече втора година в рецесия. Швеция я последва. Цели производства затварят. Еврото се превръща в т0алетна хартия. Геiропа бавно и стремително потъва в септичната яма. Междувременно Русия от 2020 до 2023 г. е увеличила 2 пъти запасите си от злато. С това злато и безграничните залежи на нефт, газ и диаманти подпира яко рублата. Дори в положение на война вече втора година, въпреки 13 пакета санкции, руската икономика бележи ръст с над 3%.
59
1
 
8
 
! Отговори
Контра преди 6 месеца
Какво става в укрорайха бе? Кебапчета и кюфтета има ли? Или само укро-месо? Как е контрата?
58
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 63КАКВО ПВО СТЕ ГЛАСУВАЛИ НА 8 ДЕКЕМВРИ ? >)))ДОБРО УТРО!!!Ракети за ПВО, не изправни, разбира се. Украйнците уж имали технологии да ги оправят.
57
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
По улиците на щатите живеят над 60 млн клошове и бездомници. Улиците им са пълни с колабирали наркомани. Постоянни престрелки между бандитските групировки, в които под 30 застреляни на ден даже не се съобщават. Пълно е с тлъстяци, хора изпаднали в дълбока депресия, gендъри, сатанисти и сектанти. Там сменят половете на деца и има еднополови бракове. Това ли искате? Ако искате значи сте болни. Споменатото по-горе е невъзможно да стане в Русия и Беларусь.
56
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
аз тръгвам към терминал2
55
2
 
6
 
! Отговори
ГАД ГАДЖЕВ преди 6 месеца
КАКВО ПВО СТЕ ГЛАСУВАЛИ НА 8 ДЕКЕМВРИ ? > не се крий кажи какво сте обещали
54
0
 
1
 
! Отговори
До 72 преди 6 месеца
Моят съвет е, почвай да ходиш без ***, за да свикваш, да ти е лесно по-нататък!
53
3
 
7
 
! Отговори
Безродни евроатланти преди 6 месеца
САЩ дават назаем, нашите богаташи - подаряват.
52
3
 
9
 
! Отговори
Ужас преди 6 месеца
Българските политици подаряват България на Украйна с религиозен фанатизъм!! Страшно е!
51
4
 
9
 
! Отговори
Дали сме преди 6 месеца
6 милиарда лева помощ на Украйна, подписали сме договор че гарантираме украинската сигурност с български войски в Украйна, дали сме си единственото ПВО, всички танкове и БТРи и Мигове?? И двата реактора на Белене?А гащ-ите ми и те ли са обещани на Украйна?!!
50
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Пък ТОЛКОВА РЕВАХА българите за тези БТР-и а то се оказа че още са в България
49
2
 
10
 
! Отговори
Чакай малко преди 6 месеца
Обещали са на Украйна единственото ни ПВО и се карат, че още не е пристигнало в Украйна??Тава българи ли са или украинци?!