Голяма част от българската помощ за Украйна изобщо не е изпратена

Гаджев: Юнският пакет тепърва предстои да заминава
28 фев 2024 18:46, Анисия Иванова
179
Голяма част от българската помощ за Украйна изобщо не е изпратена
Снимка: БГНЕС

"Юнският пакет помощ, който гласува МС към Украйна, тепърва предстои да заминава, ще го товарят надявам се с БТР-те. Ноември месец помощта за Украйна ще се прати февруари, решението за БТР-ите няма да го коментирам", заяви председателят на комисията по отбрана в НС Христо Гаджев.

Комисията изслуша министъра на отбраната Тодор Тагарев.

"Министерството на отбраната отговаря за транспорта и логистиката. От ноември месец обаче чакаме да се прати помощта", каза Гаджев.

Той изрази надежда повече такъв подход, водещ до забавяне, да приключи. "Искаме да видим ясен план и график как ще се случва всичко оттук нататък," изиска председателят на комисията по отбрана.

"Няма да си лягат, докато не се случи, това, което са обещали в управленската програма, да се изпълни, а не да се събират и да пият кафе", отсече Христо Гаджев.

"Украйна няма време да чака. Най-добрият подарък, който украинците винаги са искали, е ПВО, 8-ми декември сме гласували ПВО да бъде предоставена на Украйна, още не е", добави председателят на комисията по отбрана.

На въпроса дали Тагарев трябва да остане след ротацията, Христо Гаджев заяви, че ще се видят оценките и анализите на министрите, но е важно да се прецени и дали изобщо ще се стигне до ротация. /БГНЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
1
 
22
 
! Отговори
Хмм... преди 6 месеца
Тя българската помощ за Украйна може да се бави и това на практика е добра новина, но пък самолетите от Англия с пришълци, които следва да ни се върнат по линия на въздушно-капковия Шенген хич не се бавят, кацат си най ефективно тук.
107
3
 
6
 
! Отговори
Киро Шпеко преди 6 месеца
Да попитам русофобите какво предпочитат повече: Ампутиран укрокрак и/или моят шпек?
106
0
 
11
 
! Отговори
Зелените екотерорист преди 6 месеца
Водят война срещу Русия, защото не искат ЕС да ползва фосилна енергия, а само вятър и слънце!Искат да живееме в една постиндустриална Европа като в Средните векове- бедна, мр ъсна и мизерна!
105
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До 96Пропусна Китай, Индия, Виетнам, Индонезия, целия Арабски свят, Африка и Латинска Америка ;))))Всички тези държави на всички резолюци на ООН за агресията в Украйна, НЕ подкрепиха Русия, даже повечето гласуваха против Русия. Както писах единствените подръжници са Сирия, Иран, КНДР, Еритрея.
104
3
 
11
 
! Отговори
Путински бензин преди 6 месеца
40% от петрола в света е от Русия и 50% от газа. 0.3% е от евроfekалиите на Екотерористите са за зелена енергия. Вземете и прочетете малко. А онзи ден финландския танкер за газ отново е заредил в Санкт Петербург и е отишъл да зарежда финланските чукчита.
103
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
В България се работи така бойко и пиара на бойко пеевски работят така на ремнта ремонт това е те ни знаят всичките са така на приказки той и макрон се пъчи той има ядрено оръжие като русия и великобритания 4-5 държави са с ядрено оръжие китай и индия не са сред тях с войски но знае ,че ако сащ не платят парите няма да се подпише.
102
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Хубаво е русофоба военолюбец да знае, че само 1 обикновен БТР без екстри струва колкото всичките му заплати и заплатите на жена му и *** му за 50 живота. Системата С-300 същото но за 100 живота.
101
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ние 2 години им изпращахме помощ, ся южния пакет може да почака, първо да видим как се справят укрите на фронта :)))
100
1
 
8
 
! Отговори
$$$ преди 6 месеца
Сандъци с тоалетна хартия .Това им стига на бушмените.
99
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Русофоби какво правите още тука, а не ходите да помагате на вашите приятели укронацягите в Донбас?
98
3
 
11
 
! Отговори
Урсула, Шолц, Макрон преди 6 месеца
Водят евроатлантически джихад срещу Русия!Супер са се радикализирали!! Чак страх ме хваща!
97
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ние истинските българи чакаме с нетърпение разпада на нато и ес за да се присъединим отново към Русия и нейните съюзници!!!
96
6
 
7
 
! Отговори
фаб 1500 с умпк преди 6 месеца
Като гледам какви Zлобни русофобски иZчадия пишат тук, нищо чудно, че всички държави ни мразят, а за запада ние сме "untermenshen". Е такива злобари като вас са правили мизерии в Гърция и Сърбия навремето.
95
1
 
9
 
! Отговори
Коя подред война преди 6 месеца
Вече ще загубим на страната на Германия и срещу Русия?? 3 та ли или 4 та??
94
1
 
12
 
! Отговори
Четете заспали! преди 6 месеца
Една от основните задачи, заради които беше сформирано правителството, е помощ за Украйна, коментира Гаджев!Сега кажете - колко от Вас гласуваха за хора с такава основна задача???
93
1
 
11
 
! Отговори
Как ще обясните преди 6 месеца
Че за 2 години само двама българи отидоха доброволци на фронта в Украйна? И нито един евроатлантик русофоб не отиде?
92
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Русия е велика сила и разруши икономиките на запада за 2 години. За 2 години Русия изпрати над 2 млн укронацяги и натовски наемници на вечна командировка при бандера.
91
1
 
7
 
! Отговори
До 93 преди 6 месеца
Пропусна Китай, Индия, Виетнам, Индонезия, целия Арабски свят, Африка и Латинска Америка ;)
90
0
 
7
 
! Отговори
Слава Урине преди 6 месеца
Някой може ли да обясни какво означава името "украйна"? "Накрая", "В покрайните"... На кое? В покрайнините на Русия ли? Хахаха. Това е държавата "урина" или на галено "ууссрайна".
89
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Митрофанова си е пуснала интернет фермaта - гледайте колко опорки и минуси. И нищо по темата на статията. Това е пропаганда. Не са истински хора.