Турция ни прати още помощ за пожарите

Дойдоха 32 огнеборци с 11 технически превозни средства
19 юли 2024 08:00, Петър Бойчев
72
Турция ни прати още помощ за пожарите
Снимка БГНЕС

Турция изпрати допълнителна помощ на България в борбата с пожарите, които обхванаха страната, предаде БГНЕС. В допълнение към изпратените на 17 юли екипи за подкрепа тази вечер през граничния пункт Дерекьой (срещу Малко Търново) успешно бяха транспортирани още 32-ма души персонал и 11 превозни средства: 2 пикапа, 1 товарен автомобил, 5 водоноски, 1 грейдер, 1 булдозер и 1 влекач. Един хеликоптер вече пристигна България. Полагат се усилия за осигуряване на допълнителни хеликоптери и самолети, съобщи турската дирекция "Комуникации".

"България е не само наша съседна страна, но и наш приятел и съюзник. Продължаваме да предоставяме цялата възможна подкрепа, за да гарантираме, че България няма да се изправи сама пред тези трудни времена", се подчертава в съобщението.

Ден по-рано 20 пожарни коли и оборудвани екипи пристигнаха пак от Турция в отговор на изпратената от премиера и външен министър Димитър Главчев молба за съдействие в борбата с пожарите, съобщи БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още по темата: Турцияпомощпожари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
2
 
! Отговори
потребител преди 1 месец
Колко унищожени гори, покъщнини, диви животни изгорели. Всяка подкрепа е добре дошла.
38
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Турция и Гърция са най-близо до горещите области! Пазейки нас, те пазят и себе си.
37
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 25 нормално ,точно турци и българи във войната ,рамо до рамо воюват в днешна Румъния ,срещу Русия.
36
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Просто се чудя,как няма още коментари,че турците ще ни превземат и т.н.просто хората са хуманисти,а една българска поговорка гласи,цитирам "като купуваш имот виж си комшията" и ако е добър купувай имота.
35
0
 
10
 
! Отговори
Истината преди 1 месец
До Анонимен34Ти сериозно ли вярваш,че си по-богат от турците? За това ли нямаш никаква техника за гасене на пожари и идват турци да ти гасят пожарите ? Малко по-сериозно,че ставаш смешен !
34
4
 
5
 
! Отговори
Воден изгоря преди 1 месец
защото беше най-близко до границата с Турция и турските огнеборци са го подминали защото GPS-те им не са го забелязали, нямало е достатъчно и дим да се издига, само някакви 50-годишни ЗИЛ-ове са го открили но един два се счупили преди да го намерят !
33
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На кой терен са турците бе "съгледвачи" в кое село са забелязани, коя гора гасят, че не мога да разбера ? И как така горят площи със сянка и влага а нито една пожароопасна нива не се запали ? Кой пали тези гори, не е ли дървесната мафията която е предимно от ДПС ? Знаете ли защо сме бедни, защото първо сме проsти и второ много манипулурани и контролирани, ние не можем да мислим, ние само повтаряме това което ни кажат главатарите.......
32
2
 
21
 
! Отговори
До До 50 преди 1 месец
Умнико, никой няма да дойде у вас конкретно теб да светне. Напиши само репортаж за турските пожарникари или подобно, ще ти излязат материали за тях. Включително и Калин Стоянов има как ги поздравява, хората (турците) разказват, че е било тежко гасенето. ти стой у вас под климатика и се прави на дървен философ. И, да бях на терен, кой знае какво не свърших, защото огънят е силен, но колкото ми е по възможностите. Добре че се отзоваха съседите, пък ти си плюй, пожарите от плюМки не гаснат.
31
6
 
3
 
! Отговори
До 50 преди 1 месец
Сериозно ли ? Ти там ли си на терен ? Щото националните медии поне са там пред пламъците !
30
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 49 - Кой каквото ще да си води, факт че турците са на терен и работят хората. Кой ще да си чеше езика или трибуквието, полза няма.
29
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе защо никъде по новините на кадри и коментари нито се споменава за турски пожарникари и пожарни, а само тук продължават да пишат за Турска помощ, разбрахме за чешки хеликоптери и гръцки пожарни, но за турски само тук ? Тук ДПС пропаганда ли води тази "сиктирдосана" медия ?
28
3
 
21
 
! Отговори
До тартанци преди 1 месец
Най-голямата измама и лъжа от соца. Как турците искали да ни излямизират и изколят?! И не успели, защото ние сме се оказали корави и 500 г ония се мъчат, но ние не се даваме. Измишльотини от 1001 нощ. Османската е владяла много християни, дори в Анадола не са ги ислямизирали насила. Най-богатите къщи в Анадола са на гърци и арменци. Турците са били по войни, а жените и децата им са живеели в землянки. Не случайно, бунтовниците тук ги изказват нашите чорбаджии. Страх ги да не си изгубят бизнесите
27
8
 
11
 
! Отговори
Тратанци преди 1 месец
А мафията на ДъПъСъ пали пожарите....
26
31
 
11
 
! Отговори
Тратанци преди 1 месец
Абе за тия отдолу дето казват ,че Турция ни била приятел, забравихте ли 500 години кланета, обезлюдяване, кръвен данък, ислямизацията на най българските райони Родопите, Плиска Преслав ..... Вълк в овча кожа, това е Турция.
25
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Турция помага, ЕС спи. Интересни времена.
24
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да се обадят на Зеления шут да прати малко БТР .. поне тук ще свършат нещо полезно!
23
21
 
6
 
! Отговори
Фикси преди 1 месец
От Турчин и Грък хубаво не сме видяли, няма и да видим... Нека помагат и ние ще помогнем !
22
24
 
6
 
! Отговори
Ербаб генчо преди 1 месец
Точно Турците и Гърците ни мразят повече от всички, едните са християни а другите мюсюлмани но всички те са ВИЗАНТИЙЦИ !
21
12
 
6
 
! Отговори
Танчо преди 1 месец
И ние пращахме за земетресението. Благодарим и до там !
20
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пожарните може да са ни допотопни от съветско време, ама БМВ-тата 400 коня, а? Е, сега малко се молим наляво и надясно за помощ, ама в БМВ-то новото си е друго.