Уволнена шефка на Агенцията по вписванията става главсек на МС

Козарева е спечелила конкурс
Обновена: 2 юни 2024 20:03 | 2 юни 2024 20:00, Стела Стоянова
13
Уволнена шефка на Агенцията по вписванията става главсек на МС
Снимка БГНЕС, архив

Уволнената при кабинета Стефан Янев шефка на Агенцията по вписванията Габриела Козарева е спечелила конкурс и ще заеме постоянно постта главен секретар на МС. Козарева, която  и в момента е на тази позиция, но като временно изпълняващ, се е явила на конкурс, нямала е конкуренция и ще бъде бетонирана на него, пише clubz.bg.

Изданието припомня, че Козарева бе определена за и.д. главен секретар веднага след встъпването в длъжност на служебния премиер Димитър Главчев. На 8 май за поста е бил обявен конкурс с 10-дневен срок за подаване на концепция на тема „Усъвършенстване на основните процеси в администрацията на Министерския съвет в контекста на електронното управление“. На конкурса се е явила само Козарева и е класирана на първо място. От clubz изтъкват, че това е първият конкурс от този вид за поста главен секретар и той изненадващо се организира от служебен кабинет. Така Козарева ще бъде бетонирана на поста и отвъд краткия хоризонт на служебното правителство.

Габриела Козарева бе отстранена от Агенцията по вписванията при служебния кабинет на Стефан Янев с аргумент натрупани сериозни пропуски в работата на агенцията. Тогава правосъдният министър Янаки Стоилов обяви, че в агенцията е забавена обработката на огромен брой финансови отчети и несвързан Търговски регистър с информационната система на бизнес регистрите. Проверката в агенцията тогава започна по друг повод - отказ да се впишат рокади в две болници - "Лозенец" и "Александровска". Козарева е кадър на НГДЕК, завършила е право в СУ, била е зам.министър на спорта и е оглавявала и агенцията за насърчаване на малките и средни предприятия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
4
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 3 месеца
Мафията в действие .
9
1
 
1
 
! Отговори
Alex преди 3 месеца
Чат пат познавам някои от средите дето се бутат във властта. Един нормален нема. Само чомпили и селинжери. Мутариусите ще го продухат скоро ми се чини.
8
0
 
4
 
! Отговори
Боко Пеевски преди 3 месеца
Ако ГЕРБ ДПС ИТН дъното управляват България пак нямаше да има пари за нищо.
7
0
 
4
 
! Отговори
Боко и ШИШИ преди 3 месеца
Никога повече комунисти мачкали България лагери затвори ГЕРБ ДПС ИТН БСП и Радев слуга на СССР и възбуждане -Атака и НДСВ НФСБ ВМРО бандата на прехода!!!!!всички ревът срещу ПП ДБ защото им объркаха сметките!!!! Хора гласувайте за които си решите но после да не страдате със замразени доходи и ниски заплати!!! Цялата ни фамилия ще гласуваме за ПП ДБ защото искаме България да бъде европейска държава а не КО ЧИНА на Боко тиквата и Пеевски свинята
6
0
 
7
 
! Отговори
Хуйо преди 3 месеца
Да й е честито!Няма кандидати за главни секретари ,за главни прокурори,какво става в тази държава?А аз си търся подобна работа.Ми обадете се бе хора да направим тия конкурси по интересни.
5
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Поредната гербава калинка, марионетката на сикаджията от Банкя, това ни очаква ако не излезете да гласувате. Забравете за увеличение на пенсии и заплати, пригответе се за постни пици, защото гербавите олигарси ще усвояват милиардите които ви се полагат, но вие си го знаете нали.
4
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 3 - Скрита любов към руски език, нищо че иначе го плюят.
3
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Какво е туй главсек - секретарка ли :)))
2
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Всичките са така, върти-суче, партии сменя, всичко, каквото е възможно, само и само да е във властта или залепено за нея. От голЕм мерак да работят за благото на народа ще да е.
1
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Дърта ама се озърта :)))