БДЖ започва поетапно въвеждане на системи за видеонаблюдение

Скоро такава ще има и във вагоните, посочи министър Гвоздейков
21 май 2024 22:45, Красимир Ангелов
28
БДЖ започва поетапно въвеждане на системи за видеонаблюдение
Снимка: БГНЕС

"БДЖ-Пътнически превози" възнамерява поетапно да въведе системи за видеонаблюдение, както в локомотивите и мотрисните влакове, така и в пътническите вагони, собственост на дружеството, посочва служебният министър на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков в свой писмен отговор на депутатски въпрос, отправен към него от народния представител от „Продължаваме промяната – Демократична България“ Иван Белчев.

"Към момента е направен успешен експеримент за внедряване на система за видеонаблюдение в локомотивите и мотрисните влакове. Предвижда се поставянето на видеорегистратори в локомотивните кабини и кабините за управление на мотрисните влакове да способства за намаляване на посегателствата над подвижния състав и железния път, като хвърляне на камъни, поставяне на предмети върху жп линията и нерегламентирано преминаване през железния път. Всички тези действия ще бъдат записвани и ще улеснят установяването на техните извършители, с цел да им бъде потърсена отговорност", посочва още Георги Гвоздейков.

След финализирането на първоначалния етап – внедряване на системата в локомотивите и мотрисните влакове, БДЖ ще предприеме действия за въвеждането ѝ и в пътническите вагони, съобщава той.

Във връзка с питането на Иван Белчев относно застраховането на имуществото, министър Гвоздейков уточнява, че БДЖ има действащ застрахователен договор.

БДЖ си взаимодейства със службите по опазване на обществения ред, уверява служебният министър Георги Гвоздейков, отбелязва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Как сте, овце? Усещате ли как се "грижат" за вас по пътя към скотобойната?
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А условия за нормално пътуване кога?!
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
За нормални вагони пари няма, за видеонаблюдение има! Вероятно за ваше "добро" го правят. Биг брадър.
3
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
На счупените вагони само камери им липсват. Пълен цирк.
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кога ще се реши проблема с огромните разстояния между перона и стъпалата на влака на централна гара София? Хора с багаж, деца, трудноподвижни хора е невъзможно да се качват и слизат. Да се обър9не сериозно внимание!
1
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Абе вие вземете поддържайте хигиената в тия влакове,климатизирайте ги,намалете закъсненията та чак после мислете за какво наблюдение!