Нови правила по летищата след влизането ни в Шенген

Остават 4 дни до приемането ни
27 мар 2024 22:12, Инна Ангелова
17
Нови правила по летищата след влизането ни в Шенген
Снимка: БГНЕС

Летищата в София, Пловдив, Варна и Бургас са готови да работят като част от Шенгенското пространство за свободно движение. Това ще се случи от полунощ на 31 март. Тогава пътниците, които пристигат на територията на страната от държава, членка на Шенген, няма да подлежат на паспортна проверка.

Те ще преминават само проверка за летищна сигурност и ще бъдат насочени към обособени изходи. В ефира на БНТ комисар Аксиния Манчева - началник на Гранично полицейско управление - София, даде повече разяснения.

"От 31 март отпадат граничните проверки за пътниците, които пътуват по вътрешни полети, които от и до България с държави от Шенгенското пространство. Останалите пътници ще преминават през гранична проверка. Ако имаме 4 пътници - първият, например, за Мюнхен, вторият за Цюрих, третият за Истанбул, а четвъртият за Лондон, то тогава на първите двама ще бъде извършена само проверка за авиационна сигурност без гранична проверка. Важно е да се отбележи, че те ще трябва да носят със себе си документи за самоличност. Другите двама ще преминат през цялата проверка, както беше и до момента"

Тя поясни, че изискването за декларация на деца под 18-годишна възраст, които пътуват само с един родител или настойник се запазва, когато детето пътува към трета страна. По вътрешни полети това отпада.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Ако идвате от Азия преди 1 месец
Африка или някои арабски територии, може да пътувате без документи! За истинските евроатлантици обаче трябват паспорт, лична карта, акт за раждане и кръщелно за да бъдат удостоверени! Честито!
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За 10 000 тарамбуки толкова, ако земем 100 000 може и 10% Шенген
12
4
 
0
 
! Отговори
Стохуев преди 1 месец
Язе съм отвикнал на проверки, пием си ракията боцкам си сланинка ебемси комшийките какво летище какви проверки
11
1
 
5
 
! Отговори
Gogo преди 1 месец
А другите ще ни проверяват ли?
10
2
 
5
 
! Отговори
Вместо по просто преди 1 месец
стана по сложно! Пак измамени! Хе хе хе! Който разбрал, разбрал нямам грешка!
9
1
 
7
 
! Отговори
калИННА преди 1 месец
3% въздушно капков Шенген, радвай се народе!
8
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На либерасткия планктон ще му се накъдри маникюра да постои 10 минути на опашка и затова ще вкара престъпния емигрантски контингент от цяла Европа.
7
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
кАпейки, вас това не ви засяга. Вие от панелките така или иначе излизате само за социалните като трябва да взимате. Няма нужда да философствате глупости. Кажете по- добре ако са ви дали вече в опорките що имаше още 5-6 колхозници дето като почна атентата заключиха вратите на залата та да не могат хора ааа..робите да излизат и прекъснаха противопожарната с-***?
6
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Въздушно-капков шенген и колко време спестявате, като и без това кесите на летището 1 час преди полета?
5
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А летището в Горна Оряховица защо не е готово?
4
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Заради тази безсмислица, оня цайсат бездетен боpcyk с академичните титли, напълни България с неинтегрируеми козоонождачи.
3
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никакъв Шенген до като барисав и шиши са на свобода, както и този министър на вътрешните работи.
2
4
 
27
 
! Отговори
. преди 1 месец
Абе тва с децата е доста особено , всеки може да вземе дете в друга държава и копче няма да му кажат ? Каква е тая простотия ? 0_о
1
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Къф шинген по летищата ? Няма да има паспортна проверка ами по лична карта. Досега анонимен в самолет не се е возил. Само глупости дрънкате.