Германия не ни върнала сирийци, а българи с излежани присъди

Опозицията твърди, че са мигранти
135
Германия не ни върнала сирийци, а българи с излежани присъди
Снимка: БГНЕС

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обвини властта, че превръща България в наказателна колония за осъдени престъпници, които ни пращала Германия.

Тя се позова от сайта на Баварската държавна служба по убежищата,в който пише, че на 8 февруари от летището в Мюнхен за София са излетели и пристигнали 23 души, шест от които са били съдени за убийство, непредумишлено убийство, тежка телесна повреда, сексуални престъпления, отежняващи грабежи и пране на пари.

МВР шефът Калин Стоянов потвърди, че на 8 февруари в 12,40 часа с полет от Мюнхен в София са пристигнали 18 граждани на Сирия и шестима българи.

„Шестимата български граждани са с изтърпени наказания лишаване от свобода и след изтърпяване на наказанието са депортирани в Република България. Съгласно конституцията на български гражданин не може да бъде отказано влизане в страната. Съгласно чл. 32 ал. 1 от Закона за убежището и бежанците чужденец с предоставен статут на бежанец има правата и задълженията на български гражданин. Въпросните чужденци, съгласно закона за българските лични документи имат право на български документи за самоличност удостоверение за пътуване зад граница на бежанец, с което да напускат Република България“, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Повярвах ви 🤣🤣🤣🤣🤣
108
2
 
6
 
! Отговори
Тачо преди 1 месец
Няма кво да гадаете какви са,що са.До една година те сами ще ви се покажат.Тогава пак ще ревете и ще се чудите що тей стана.Българина явно си заслужава съдбата.
107
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Значи все пак става въпрос за чужденци...Пише си го в статията:"Въпросните чужденци, съгласно закона за българските лични документи имат право на български документи за самоличност удостоверение за пътуване зад граница на бежанец, с което да напускат Република България
106
1
 
7
 
! Отговори
Друг преди 1 месец
Не мога да разбера тази европа защо се самоубива!
105
3
 
17
 
! Отговори
иве преди 1 месец
До АнонименТова не са български граждани, а са мигранти със статут в България, статията лъже!!!!Връщат ни престъпни рецидивисти мигранти!!!!
104
1
 
9
 
! Отговори
Кольо преди 1 месец
А ние защо да не им върнем германци с неизвестни присъди?
103
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Въпросните лица имат документ, издаден по чл.32т.1 ,което не ги прави български граждани. Ако бяха такива нямаше да ги депортират след излежани присъди . Връщат ни такива, на които е даден статут за бежанец и се надяват, че хората няма да прочетат статията докрай.
102
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Копейкин надува мегафона, че ни пълнят с афгански рецидивисти, а те се оказват наши си родни хахахах А сега да се извини за лъжите си отново
101
2
 
14
 
! Отговори
Обективен преди 1 месец
.........съгласно чл. 32 ал.1 тези сирийци имат право на български паспорт ?????????? Ами защо ни ги връща Германия , а не им издава германски паспорти ????? Или идеята е като им дадем български паспорти , те да се върнат законно в Германия като български граждани ????
100
2
 
17
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
Тъпо обяснение, като тъпака на снимката!
99
1
 
14
 
! Отговори
Loyko преди 1 месец
Нали искаме българите мигрирали из Европа да се върнат в България и да работят за просперитета на България. За сега ни връщат само затворниците и престъпниците,защото нямат избор.Нормалните мигранти,коитро са се устроили и интегрирали в Европа,не чакайте да се завърнат.Те просто не искат и да чуят за връщане.
98
5
 
4
 
! Отговори
Бунгар преди 1 месец
Никой по света не е длъжен да ни храни и търпи нашите престъпници от България. В нашите затвори има около 13 000 затворника,но по света има над 39 000. Освен , че здраво мигрираме по света в нормалните държави,ами изнасяме сериозно и престъпност.Това,че сме велики,велики сме,но какви....???
97
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като са с излежани присъди, те не могат ли сами да се върнат? Не са ли свободни?
96
1
 
4
 
! Отговори
Хубавото преди 1 месец
На тази новина е, че още утре ще се върнат обратно в Германия - очевидно са високо квалифицирани специалисти в областта си. Тук какво да правят - да вземат на босия цървулите
95
2
 
13
 
! Отговори
ПрогнозаЗаВреме преди 1 месец
Ай, добро утро, ами сега, какво правим. Допълнителни затвори и преди това болници за пребити, изнасилени и унижени?Честита ви сглобка!
94
1
 
6
 
! Отговори
Що бря преди 1 месец
До Бай ИванСамо те ли управляват, другите в сглобката само в скута ли стоят?
93
0
 
2
 
! Отговори
дедо поп преди 1 месец
Лъже
92
1
 
8
 
! Отговори
Бай Иван преди 1 месец
Да им предоставим домовете и децата на тези, които гласуват за пплгдб+ , в крайна сметка те сами го желаят това ;) !!!
91
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И какво стана сега 6 български престъпника и 18 бежанци, дет май не са престъпници, а просто са обикновени лентяи.
90
3
 
18
 
! Отговори
Руя преди 1 месец
Тия национални предатели пак извъртяха нещата.Като сме *** народ така ще ни баламосват.Трайте си.