Модерни палатки запълниха складовете на "Държавния резерв"

Те са предназначени за реакция при бедствия и кризи
22 фев 2024 13:38, Анисия Иванова
9
Модерни палатки запълниха складовете на "Държавния резерв"
Снимка: ДА "Държавен резерв и военновременни запаси"

Държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“ (ДАДРВВЗ) закупи модерно оборудване, предназначено за бърза и ефективна реакция при евентуални бедствия и кризи. Оборудването включва последно поколение палатки, походни легла и възглавници, съобщиха от пресцентъра на Държавна агенция "Държавен резерв и военновременни запаси".

Палатките могат да се използват в различни климатични условия при температурен диапазон от - 20° С до +40 ° С и да предпазват от влиянието на околната среда. Независимо дали става въпрос за силни вятърни бури, наводнения или екстремни горещини, палатките са разработени да устоят на всякакви климатични предизвикателства. Те са многофункционални и позволяват ползване както за спални помещения, така и като полеви кухни или лазарет при извънредни ситуации.

Всяка палатка разполага с електрически надувател, който има мощността да я разгърне за по-малко от 10 минути, както и с ръчна бутална помпа, която да служи при липса на електричество. Към оборудването има и еквивалентен брой преносими LED фенери, които могат да бъдат захранвани чрез динамо, солар или с батерия посредством допълнителните аксесоари, като зарядно за кола и вграден USB порт.

Всички материали са разпределени на териториален принцип в Западна, Централна и Източна България, което ще даде възможност за максимално бърза и ефективна реакция в случай на нужда.

Оборудването бе прието лично от вр.и.д. председател на ДАДРВВЗ Асен Асенов в една от базите на агенцията.

Материалите са закупени с цел готовност за реакция при евентуални природни бедствия, каквито се наблюдаваха през последните години.

Едно от големите предимства на палатковите лагери е тяхната мобилност. Палатките са леки и лесни за транспортиране и могат бързо да бъдат превърнати в готови за ползване помещения. В сравнение с доставката и оборудването на фургони, каравани или други временни постройки, разгръщането на палаткови лагери не налага съобразяване с труднодостъпните локации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Който иска мир, да се готви за война.
7
0
 
0
 
! Отговори
До 4 анон преди 1 месец
мани ти палатки ми да не вземе да си повярва тагаренко и да тръгне нас да засилва към фронта... на тоя етап не би ме изненадал
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И какво им е модерното на тези палатки? Помня ги от казармата, но бяха зелени.
5
1
 
1
 
! Отговори
мак преди 1 месец
Ще има къде да живеят пострадалите от наводнения. За гостите - остават хотели.
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега тагаренко ще ги подари на окрайна, защото ще се окаже че не са ни необходими...
3
1
 
2
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 1 месец
Сумата която е похарчена?И чий приближена фирма ги е продала на държавата?
2
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Палатка за 1000, платена срещу 5000 - едва ли ще е сефте.
1
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Извадете данните от обществената поръчка да видим колко струва една такава "модерна" палатка! Да не се окаже че е колкото апартамент!?