Проект: С дете на ресторант след 22 часа - мисия невъзможна

Родителите трябва да подписват декларация чие е то
4 дек 2023 18:39, Стела Стоянова
38
Проект: С дете на ресторант след 22 часа - мисия невъзможна
Снимка БГНЕС, архив

На ресторант с дете след 22 ч. - само с декларация. Това предвижда проект на постановление на Министерския съвет.

С него ще бъде изменена и допълнена Наредбата за специализирана закрила на деца на обществени места. Проектът за промени в подзаконовия нормативен акт е публикуван за обществено обсъждане в Портала за обществени консултации на Министерския съвет на 1 декември. Дискусията ще продължи до 2 януари.

Родителите на непълнолетни деца са наясно колко сложно е да отидат с тях на театър или концерт и каква опашка се оформя от хора, които попълват декларации на коляно. Сега това се предвижда да се случва и в ресторанта. Придружителите на хлапетата ще трябва да доказват чии са те. А ресторантьорите ще трябва да разпечатват декларации или да гонят клиентите, които не си носят такива, когато стрелките на часовника минат 22:00 часа, пише "Телеграф".

Регламентира се също изискване за собствениците, наемателите или ползвателите на търговски обекти, кина и театри, чиито обекти се посещават от деца, да поставят на видно място за клиентите информация за изискванията за придружаване на деца на обществени места, включително за изискването за представяне на декларацията по образец.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
важното е да няма излишна бюрокрация и тапи наредби които никой не чете и не спазва. Аре някой да изчегърта едно 80% от нормативната уредба и да дръпнем, а?
35
9
 
9
 
! Отговори
Социален Работник преди 5 месеца
Каква работа имат деца по заваденията след 22 ч?!
34
8
 
9
 
! Отговори
НемецО преди 5 месеца
Само в България я има тази свободия. Не е нормално почти денонощно да метат улиците и в 23 часа още да са по площадките през лятото без никакъв надзор и то далеч по-малки във време, през което възрастните трябва да са на спокойствие, а те в леглата.А тийнейджърите защо ли са "пробвали" какво ли не вече?!Хубави закони има в скандинавските държави за тази цел. А и в Германия след 20 часа е рядкост да срещнеш пищящи малки деца под прозорците (ако това не е общежитие за мигранти де)...
33
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Какви деца са тези на +16. Кога стават възрастни? Изведнъж на 18? Разбира се че трябва да има някакъв контрол, но той трябва да е съобразен по възраст, с различни мерки. Нерде 10 годишно дете, нерде 17 годишен тийнейджър. Но законът е еднакъв за всички. Това са закони, написани без грам здрав разум. От *** за ***. Гледам им се радват някои, напипали са целевата група.
32
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Не знам какъв е този "проект", но децата след 22:00 часа трябва да са си вкъщи по леглата!! А не да будуват по нощите...
31
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Моя 16 годишен дангалак тъкмо почнах да го водя с мен по кръчми. Давам му чаша вино или 1 бира да изпие. Ще го водя скоро и при някоя кака да му прави разни мурафети, не да ги учи от порнофилмите.
30
0
 
9
 
! Отговори
До 30 преди 5 месеца
Казвам, че си доста ***. Това е. Попитах кога си попълвал декларация като си ходил с детето ти на театър. Ти ми говориш за учители. Учителят изисква декларация за театър, защото законът е такъв. Сега ти учител си и попълваш декларация и за детето си ли?
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До 22, искаш ли да се обосновеш или толкова си можеш? Щом си функционал дай повече инфо :) а? ***?
28
17
 
7
 
! Отговори
Таня преди 5 месеца
Нашето момченце е на 10 и редовно вечеря с нас по ресторантите .Много обича ракийка със салатка , 50 грама му е лимита
27
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
То с кошмарите на левите майки дъщерите къде не е кошмар включително излиза как да правиш деца с тях?
26
4
 
12
 
! Отговори
ХАХАХАХАХАААА преди 5 месеца
ЧЕСТИТА ПРОМЯНА
25
8
 
27
 
! Отговори
Йгфйк преди 5 месеца
То по принцип след 22:00, децата отдавна трябва да са в леглата, дори и 15-16 годишните. А пък в ресторанти абсурд. Те кухните затварят по това време вече и кой ял ял. Просто трябва повече контрол и дисциплина вкъщи и всичко ще бъде наред.
24
5
 
16
 
! Отговори
Пишеш декларация,че преди 5 месеца
детето е с тебе.Чие дете?Трябва да докажеш,че това е твоето дете,тоест,трябва да носиш и акта му за раждане.Ами ак си сам?трябва ли да носиш и пълномощно от другия родител(майката или таткото,а не родител 1 или 2),че той е съгласен да водиш общото дете на ресторант?Ами ако двамата родители сте заети и чичото/лелята е на ресторант с детето,трябва ли да има освен декларация за съгласие и пълномощно от тях за чичото/лелята(бабата/дядото или който и да е от рода ви,имал неблагоразумието)?
23
3
 
30
 
! Отговори
маи не преди 5 месеца
вече се чудя има ли граница между неолиберализма и фашизма
22
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Поредна победа! Едно по едно, стъпка по стъпка, и ще премахнем децата от всички места! Ще освободим човечеството от тях. До пълна победа!
21
2
 
3
 
! Отговори
До 17 преди 5 месеца
Типичен функционално неграмотен си. Доказа го. Четеш и не разбираш.
20
2
 
10
 
! Отговори
Внимателно даПрочете преди 5 месеца
горния материал всеки, който възнамерява да отиде на дискотека с гадже, което е на 17 години 11 месеца и 29 дена!
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Зозо, бате, поздравявам те и за двете, браво, сериозно.
18
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
пълзящ фашизъм
17
0
 
30
 
! Отговори
dudunchobla преди 5 месеца
Да, нека да оставяме лични данни на хвърчащи листа на *** и пульо. Гениално!