Таванът на кешовите разплащания остава 10 000 лева

Бюджетната комисия отхвърли предложението "донос - бонус"
30 ное 2023 18:22, Стела Стоянова
4
Таванът на кешовите разплащания остава 10 000 лева
Снимка БГНЕС, архив

Народните представители от Комисията по бюджет и финанси гласуват на второ четене Законопроект за изменение и допълнение на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, предаде БГНЕС.

След проведеното гласуване до този момент депутатите отхвърлиха предложението за въвеждане на финансов стимул за лицата, които подадат информация, съдържаща конкретни факти и обстоятелства, които не са били известни на органите по приходите и водят до установяване и събиране на допълнителни задължения за данъци, задължителни осигурителни вноски и лихвите върху тях във връзка с укрити и/или недекларирани облагаеми сделки, доходи, печалби и имущества на обща стойност над 100 000 лв. Предложението беше размерът на възнаграждението за лицата да е 10 на сто от събраните от НАП и/или Агенция „Митници“ допълнителни приходи за бюджета като това предложение стана популярно като “донус-бонус”.

Народните представители отхвърлиха и предложението за намаляване на прага на сумите, допустими за извършване на разплащания в брой от 10 000 на 5 000 лв., както и въвеждането на изискване работодателите от ресторантьорския сектор, които предлагат услуги в заведения, категоризирани с две, три, четири или пет звезди, да изплащат възнагражденията на работниците и служителите си задължително по банков път.

По предложение на депутата от ГЕРБ-СДС Делян Добрев в Закона за опазване на земеделските земи се направиха изменения, според които фотоволтаици ще могат да се слагат на най-ниската категория земи - 7.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кеша е ЦАР!
3
3
 
3
 
! Отговори
VladTepes преди 2 месеца
Минималната заплата е съвсем адекватна за моментното състояние на икономиката още повече, че много хора плащат данъци и осигуровки върху нея при в пъти по-високи доходи.
2
1
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 2 месеца
Лудият Асан Василев кога си събере приходите от "бюджет" 2024г., отивам и си го режа в дъно :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Да не ви казвам къде ще иде безработицата с новата мин. заплата.
1
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да направят тавана на 100 лева.