Ръководството на Българска федерация по шах подаде оставка

Липсва адекватна държавна подрепа
30 ное 2023 18:07, Стела Стоянова
8
Ръководството на Българска федерация по шах подаде оставка
Снимка БГНЕС, архив

"В името на шахматното единство и на възможността за получаване на пълноправно членство в международните структури (ФИДЕ и ЕШС) взехме единодушно решение за оптимизиране на управленската структура на „Българска федерация по шахмат 2022“, удовлетворявайки, но не приемайки внушенията, с които се спекулира пред международната шахматна общественост и в публичното пространство у нас, подаваме колективна оставка".

Това обяви ръководството на БФШ 2022 в открито писмо до медиите.

По-рано тази седмица стана ясно, че водената от Васил Антонов организация ще проведе общо събрание на 13 декември в Плевен, на което ще бъде гласувано освобождаването на цялото ръководството и след това избирането на нови ръководители. "Мотивът ни е породен от гореизложените обстоятелства и по-конкретно липсата на адекватна държавна подкрепа. С тази оставка ние категорично настояваме за адекватност, законосъобразност, прозрачност и достойно финансиране на шахмата у нас чрез единствената организация, имаща законно право на такова финансиране – „Българска федерация по шахмат 2022“, допълват от БФШ 2022.

В писмото си от БФШ 2022 също така отправят критики към "Българска спортна федерация по шахмат", която заведе българските шахматистки на Европейското отборно първенство в Будва, където Антоанета Стефанова, Нургюл Салимова, Виктория Радева, Гергана Пейчева и Белослава Кръстева спечелиха историческа титла. От БФШ 2022 също така изразяват недоволство към изявление на спортния министър Димитър Илиев и председателя на Спортната комисия към Народното събрание Небие Кабак.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: оставкаБФШ 2022
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Стига с ТАРИКАЩЕНИ, всички федираций по спорт е България да се вразумят. ЕДНА НЯМА ЗА ПРИМЕР, СТИГААА.СТРАДАТ СПОРТИСТИТЕ, АКО ЛИ НЕ, ДА НЯМА ФЕДИРАЦИЙ и парите да отиват за постигнати резултати в Минестерството на спорта. То да ги раздава дерекно на спортистите.
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нурхел Салимова президен!
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 1: Какво да гледа Перуката бе той нали каза , че само заради злите репортери които го хейтили си подавал оставка иначе бил перфектен и еб**ти пича
3
7
 
0
 
! Отговори
Шаха е руски бизнес преди 2 месеца
Кой днес се интересува от шах? Всеки цени мата
2
1
 
1
 
! Отговори
its me преди 2 месеца
АХ, тези са много подкупни, понеже казах на Нинова, че е Турски шехматист, и всичките подали оставка, омг
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пepyko, Crлoбko, rлegaтe ли, чyвaтe ли?