Рибата се вмирисва откъм главата: Защо футболът ни удари дъното?

Политиката и футболът често са на едно игрище
28 ное 2023 15:30, Анисия Иванова
66

Президентът на БФС Борислав Михайлов подава оставка. Оттеглянето му беше поискано многократно, а случващото се във Футболния съюз стана повод за бурните протести, които видяхме на 16 ноември.

"Болшинството от феновете и медиите настояваха Борислав Михайлов да прояви разум и да подаде своята оставка, след което да бъде насрочен Конгрес. Другата седмица ще стане ясно кога ще бъде и как ще се проведе. Има дискусии кой Изпълком ще го свика, дали е легитимен", каза спортният журналист Иво Тонков в студиото на "България сутрин".

Той не очаква Михайлов отново да се кандидатира за шеф на БФС, но не го изключва като сценарий.

Още по темата
"Общественият натиск е толкова голям, че управниците в БФС трябва да предприемат някакъв ход. Някой трябва да му приеме оставката. Подава я, но това не означава, че слиза от пиедестала. Нищо няма да се промени, виновни са всички, а рибата се вмирисва откъм главата. Когато цялата ти структура е създадена по този начин, знаем как се работи в зоналните съвети. Не е редно големите отбори в България да бъдат равнопоставени на нискоразредните, които са зависими от БФС. Уставът трябва да бъде променен", каза още Тонков.

Журналистът цитира изказване на Михайлов, че Димитър Бербатов, Мартин Петров и Стилиян Петров не били учили и не били подготвени да управляват БФС. "Никой не е подготвен. През тези години трябваше да има някаква приемственост.

Спортният журналист Росен Ангелов отбеляза пред Bulgaria ON AIR, че винаги от БФС отчитат позитивното и дори си поставят отлична оценка.

"Едва ли е добро това, което оставят след себе си. Националният отбор продължава дълго време да няма класиране на голям форум, клубният футбол е на ниво, което в повечето случаи не е за коментиране. Михайлов вече си тръгна един път, след това се върна, дали да не очакваме нещо подобно... Нещата не зависят нито от клубовете, нито от самия Борислав Михайлов", смята той.

Според Ангелов въпросът е дали на следващия Конгрес ще видим масовка от кандидатури или ще се съсредоточим върху двама кандидати.

"Появи се името на Красен Кралев, който в сянка е заявявал подобни намерения. Човек като Лъчо Танев не отрече, а е тесен специалист в тази материя. Не е нормално клубове като ЦСКА и "Левски" да имат еднакъв брой гласове с клубове от четвърто и пето ниво", посочи журналистът.

По думите на Ангелов политиката и футболът доста сериозно са на едно игрище, а "нещото, което толкова време държеше Борислав Михайлов, може да се окаже нещото, което ще сложи следващия президент на БФС".

"Всеки от кандидатите трябва да изложи стратегия за развитие на българския футбол. Да имат мотивация треньорите да работят с децата. В елита трябва да задължиш клубовете да залагат на българските играчи", каза още Ангелов.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
4
 
! Отговори
до 34 преди 9 месеца
"Боби Михайлов редовно тренира с най-изтъкнатите футболни теоретици от НСА, в последната тренировка участва Преслава." Викаш къде няма талант има перхидрол, силикон и една перука? Ами така си е. То половината отбор са се дамгасоли все едно за някое тату студио бачкат + фризьорски салон. Опитах се да гледам един мач. 90 минути някакво мотаене. Все едно си на 5 ракии и отиваш да си разходиш кучето, ама го забравяш и после си викаш... абе аз не живея тука, бе! Нямам куче!
39
0
 
1
 
! Отговори
Водещия преди 9 месеца
40 Да що проблем?!
38
0
 
1
 
! Отговори
СОДОМиГОМОР преди 9 месеца
За тази Гнусна държава
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Този водещия от лгтб ли е ?
36
2
 
3
 
! Отговори
Tобо Баретата преди 9 месеца
33 хората немат нужда от некадърно бг образование имат нужда от добър и честен футбол от модерни стадиони и от перуките в СЦЗ
35
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Рибата се вмириска от към главата, а футбола се вмирисва от към перуката.
34
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А кой политик си подаде оставката след загубени избори? Борисов, Нинова, Христо Иванов, Атанас Атанасов? хахахахахаха
33
2
 
7
 
! Отговори
VladTepes преди 9 месеца
България има силен теоретичен футбол - голям брой дисертации и хабилитации по футбол особено спрямо броя на населението. Има фундаментални изследвания относно методиките за подготовки на елитни спортисти в чалготеките, значението на алкохолната подготовка в спорта и влиянието на чалгата върху спортистите. Боби Михайлов редовно тренира с най-изтъкнатите футболни теоретици от НСА, в последната тренировка участва Преслава.
32
4
 
3
 
! Отговори
Тощо Куката преди 9 месеца
Футбола е спорт за богати. Бедни сме. Бедните държави нямат футбол. Толкова е просто. Какво се напъвате, не ви е Боби виновен. Дайте парите за футбол за образование и здравеопазване.
31
3
 
6
 
! Отговори
GOD BLESS USA преди 9 месеца
Перуките са в всички сфери на всичко в България
30
2
 
4
 
! Отговори
Коко преди 9 месеца
С парите дето трябва да се налеят да се оправи футбола и да се правят стадиони ще станем топ нация в поне 15 олимпийски дисциплини- художествена гимнастика, бойни спортове, лека атлетика и каквото се сетитие. Просто да направят бази за младите и да вкарат добри треньори от чужбина. Резултата след 10 г. ще ни прави много по щастливи отколкото с футбола. А и децата ни ще са здрави и спортуващи, макар не всички да станат професионални спортисти. Футболен фен съм но май,ната му на футбола, само мъка
29
5
 
4
 
! Отговори
Открий 10-те разлики преди 9 месеца
БФС ръководи футбола, тъй както ГЕРБ ръководеше държавата.
28
4
 
3
 
! Отговори
ЗАРАДИ БОЙКО преди 9 месеца
Футболиста от Бистришки Тигри съсипа футбола.
27
1
 
2
 
! Отговори
Има ли един поне преди 9 месеца
Истински полицай в България от службите?!Който да се противопостави на тези който вършат финансови измами и обират народа?!Всички до 1 ли са корумпирани!!!
26
3
 
4
 
! Отговори
предлагам преди 9 месеца
Професионалният футбол да се закрие за 5 години. Средствата да се насочат към детски,юношески и студентски футбол. Четири годишен мандат за президент и членове на федерацията. Трябва да се започне от нула. Бербатов, Стилян и Мартин бяха от юношески школи и отбори. Те са бъдещето.
25
1
 
4
 
! Отговори
Koko преди 9 месеца
Защо футбола удари дъното ? Защото ритнитопковците предпочитат да си удрят нефутболните топки в задните части на кифлите вместо да тренират. Няма методика, няма желание, няма старание. Не в виновен само Боби- разврата започва още от детска възраст от напомпаните мамки дето кривят джуки на транировките и спят с треньори. Поквара на всички нива! Да викат не нов президент на БФС, а поп- екзорсист- или ще изгони демоните или тотално ще погребе този спорт. Държавата да дава пари за художествена гимн.
24
1
 
4
 
! Отговори
ЧичоАдолфБешеПрав преди 9 месеца
22 В София мутри рекетират хората за пари и полицията ги пази!Те са мафия!Служат на Бойко и на Радев!
23
2
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 9 месеца
данъчни декларации на михаилов и кликата около него какви имоти имат за изминалите18 години
22
1
 
3
 
! Отговори
Дипломат преди 9 месеца
Народа и държавата са сасипани и ограбвани от мутри комунисти и корумпирани чингета.Няма как да съм щастлив.Като то гледам.Боря се с това.Но все едно един човек да се изправи сам в неравен бой с мафията.Тя е в всичко в БФС в общинския съвет в картел на горивата храните в полицията в президентството в парламента в бизнеса и така нататък.Едно е сигурно промяна е нужна в мисленето на народа първо!Да стане малко по критично когато го шият!Respect за агитките!Така се прави на запад!
21
2
 
3
 
! Отговори
Дъното на Европа преди 9 месеца
В Бобов дол убиват Българското население!