Сглобката е в хватката на посолство, ротацията може да разклати кабинета

Коментар на проф. Антоанета Христова и Теодор Славев
Обновена: 27 ное 2023 22:37 | 27 ное 2023 22:01, Анисия Иванова
59

(Не)коалицията е много здраво сглобена по повод проблемите, които имат лидерите в сглобката. Те имат лични проблеми, хванати са в сглобката от посолството поради личните си проблеми. Очакват развитите в Украйна на военните действия, след Нова година ще се види явно посоката на преговорите и посолството ще отхлаби хватката на сглобката. Това коментира политологът проф. Антоанета Христова в студиото на "Денят ON AIR".

Като ключови за политическата посока у нас тя определи предстоящите евроизбори, изборите в Русия, в контекста на войната, както и изборите за нов президент на САЩ.

"Това са едни макросъбития, които ще предположат динамика в политиката у нас. В сглобката въпросът е "кой кого", тя е като в борбата - като паднат борците и не се пускат. Те вътрешно се противопоставят един друг, нещата са ясни за публиката", добави проф. Христова.

Според нея по-големият губещ след изборите е ГЕРБ, тъй като партията е отстъпила на местните избори ключови градове като София и Варна.

"Въпреки всичко и двете партии страдат, не се чувстват комфортно, особено ПП-ДБ, тъй като иска да се наложи. Всичко се случва както беше казано в записа, нищо не пречи в реализирането на програмата, която беше зададена", убедена е политологът.

Според колегата ѝ Теодор Славев по-голям потенциал да разклати правителството има ротацията, отколкото местните избори.

"Минимизират щетите от изборите. Въпросът с ротацията е интересен. ГЕРБ имат повече министри, отколкото формален е само вицепремиерът. Не визирам само Калин Стоянов. Той беше защитаван от ГЕРБ и ДПС. Възможно е ротацията да създаде голямо напрежение и да имаме избори 2 в 1 - за членове на ЕП и предсрочни парламентарни", прогнозира политологът в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той беше категоричен, че страната ни започва да изостава на фона на други държави на Балканите. А политическият гняв, който избирателите трупат, определи като перфектното поле за растеж на нови проекти.

"Това чакат българите - новия герой, 4 години. На база на опита Румен Радев е недобър кадровик - Стефан Янев, "Продължаваме промяната" са вдъхновени от президента в конфликтна ситуация, той им даде път. Дано не залитат в крайности, нямаме нужда от това като общество - всякакви бъдещи желаещи да се явят на политическото поле, имаме нужда от системност в политиката, политическата система е разклатена", добави Теодор Славев.

Проф. Антоанета Христова заяви, че готвената конституционна реформа ще бъде с малка легитимност и се творят закони, които ще бъдат дадени на Конституционния съд.

"Това, което се случва, е абсолютна мъгла на манипулацията. Но не могат да се ориентират точно какво се случва. Това няма да се промени, затова са се хванали и няма да има скоро хвърляне на оставка, това е шансът на тази коалиция, те се пазят в мъглата", коментира проф. Христова.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Антоанета Христова е герберастка. Също като Цветанка Ризова. На такива не трябва да им се дава думата.
27
4
 
4
 
! Отговори
ЕТНОГЕОГРАФИЯ преди 9 месеца
СПОРЕД исторически документи ситуацията на изток от ФРАНЦИЯ чак до времето на Сталин е била следната..........ТРЪГВАШ от Берлин или Виена на ИЗТОК през ХРИСТИЯНСКИЯТ ГЕРМАНСКИ СВЯТ и после ШАМАНИСТИ и чак после било началото на ХРИСТИЯНСКИЯТ РУСКИ СВЯТ.........ДАНЦИГ е сухоземен германски ОСТРОВ на ТЕВТОНСКИЯТ ОРДЕН с цел ЗАВЛАДЯВАНЕ И УНИЩОЖЕНИЕ НА ШАМАНИСТИТЕ..........ЧИНГИЗ ХАН е бил също ШАМАНИСТ......Доказани ФАКТИ
26
2
 
3
 
! Отговори
РИЦАРИТЕ са от ЕТНОС преди 9 месеца
ОТОН ВЕЛИКИ създава Свещенната РИМСКА Империя с едничката цел ПЪЛНО УНИЩОЖЕНИЕ НА ИСЛЯМА.....ОТОН е Името на Римският Император Нерон ВТОРИ то ест Римокатолическият Папа е Нерон Номер Едно.....Още ГЕРМАНЕЦА ОТОН ВЕЛИКИ заявява ултимативно на Арабите ДА СЕ РАЗКАРВАТ от ДРЕВНАТА ГЕРМАНСКА СОБСТВЕНОСТ континента АФРИКА плюс Испания и Португалия че след него ще стане още по.лошо за Исляма а после страхливия разгромен германец сключва сделка ФРАНЦИЯ да го пази!...Умишлена ЧУМА от Исляма за ВИКИНГИТЕ
25
3
 
8
 
! Отговори
ПРЕДИ ВОЙНАТА преди 9 месеца
Евродепутатът от ГЕРБ от бившата партия на ПОЛЯЦИТЕ в СДС каза по ПАНОРАМА цитирам по памет:"ТРЯБВА ДА ИЗОСТАВИМ ВОЙНАТА СРЕЩУ ИСЛЯМА И ДА ОРГАНИЗИРАМЕ НЯКАКВА ВОЙНА НА РУСИЯ".....то ест от МЮСЮЛМАНИТЕ ЛЕЙДИ ДАЯНА е разбрала че има заговор за унищожение на ФРАНЦИЯ с главни мафиотски босове Папа Йоан Павел Втори и Збигнев Бжежински и я УБИВАТ......ТОЧНО ПРЕДИ ВОЙНАТА във България дойде ПОЛЯК и от БНТ говореше че сме БРАТЯ защото БЪЛГАРИТЕ искали да избият ВСИЧКИ ГЪРЦИ та по тая линия
24
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Kaбинетът и със чук да го удряш няма да се разглоби... здраво е заварен! Американският посланик му е кум.
23
2
 
4
 
! Отговори
Германец преди 9 месеца
До 23 ей го робът пак чака някой друг да свърши работата.. ахахах още не сте зацепили май
22
3
 
1
 
! Отговори
ОРЪЖИЕ преди 9 месеца
Предполагаемото ЧЕНГЕ от Тайните Служби на ПОЛША е извършителят на атентатите на остров Ютоя АНДРЕАШ БРАЙВИК извършен с оръжие ЗАКУПЕНО в ПОЛША..........Причината е ПОЛЯШКИЯ НАМЕК чрез Папеса Йоана Англик че НЕРОН ПЪРВИ е укрил в ЛОНДОН обявената за БОГИНЯ от него САБИНА ПОМПИЛИЯ и там бременната от НЕРОН ПЪРВИ Богиня родила Първият АНГЛОСАКСОНЕЦ........на който полски майтап с Англия отвръща ФРАНЦУЗИЕН че било ВЕКОВЕ по-късно и НЕ бил Папеса Йоан Англик а съвсем друга Папеса....
21
2
 
3
 
! Отговори
ТОВА ЩЕ СТАВА преди 9 месеца
ЛЕЙДИ ДАЯНА по сюжет ОБРАТНО на ТРИМАТА МУСКЕТАРИ отива с ПИСМО до ФРАНЦУЗИН които е ХРИСТИЯНИН и тихичко промълвява :"ИМА ЗАГОВОР ЗА УНИЩОЖЕНИЕ НА ФРАНЦИЯ с главни мафиотски босове Папа Йоан Павел Втори и Збигнев Бжежински"....и УМРЯ.........Сумати години по-късно разследването за убийството на Лейди Даяна от Збигнев Бжежински и Папа Йоан Павел Втори е ВЪЗОБНОВЕННО заради убийството на Диего Армандо Марадона от Папа Франциск и притискат ИНФАНТИНО да има СВАТБА тире МОНДИАЛ между Турция и Италия
20
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Радев не е давал път на промяната, всичко беше организирано от Чичо Самчо
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Германец,идвай тук и ни покажи ка се прави..айде със здраве.
18
1
 
2
 
! Отговори
Гроби Таласъма преди 9 месеца
Непартньорите в Некоалицията в Недържавата. Подпис: Вашият тъма тархан Яга Албасти;)))
17
9
 
11
 
! Отговори
Германец преди 9 месеца
До 19 сега разбирам, защо 5 века сте били под турско робство.. просто е сте искали да си губите времето.. не народ, а племе без никакво достойнство цял живот наведено и живеещо жалък скотски животец с ракия докато сащ ги ду пят и зануляват
16
3
 
4
 
! Отговори
До Германец преди 9 месеца
Ами,факт!Живота е кратък,за да мъчиш да оправяш света..който иска,не да си губи времето ;)
15
1
 
11
 
! Отговори
Германец преди 9 месеца
До 16 хах робите си търсят нов поробител, защото ги мързи да се оправят сами ;) свободата се оказа тежка за тях!
14
6
 
9
 
! Отговори
Ивелин Михайлов преди 9 месеца
Според най-големия Исторически парк в света до Варна, правителството е в плен на посолството.
13
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Добре де,като сме в тази хватка на на посолство,що се мъчим,да обявяват референдум и да ставаме щат на брадъритите янки и готово.Гаранция че ще сме по-добре....ама няма,по-изгодно е така,хем не им висим като задължение да ни оправят,хем пък правим квото ни кажат...еми..няма оправия...живота ни минава а ние се лутаме,щото се мислим за тарикати и не знаем какво искаме.
12
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Остави тва ами кокорчо да спре на софииска община 1,6 милиарда за топлофикация за да си платят софиянци сметките а да не ограбват по бедните региони . Там имотите са скъпи и могат чрез данъка да си поемат сметките а не по бедни региони да им ги плащат заради тия дето искат властта само да усвояват .
11
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Препоръчвам на гражданите на България да не спазват законите, защото те не важат. Онези марионетки на посолството, включително и гербаджийскииското плямпало изобщо не се съобразяват със законите и конституцията. Лъжат на поразия било сглобка несглобка и алабала, щели да се въртят после пък нямало. Разни лица се размотават с флашки и чужди местожителства по изборите. И още не са уволнени. Нищо такова в законите и конституцията няма. Прокуратурата направена послушна мълчи. Закони за тези няма!
10
4
 
6
 
! Отговори
Чичо Ванчо преди 9 месеца
Наще мисинери и лобисти (политици) да се снишат и да чакат от къде ще задуха вятъра,от Козяк16 или от Драган Цанков 38.Да помагат на хохлите да натделеят с руснаците че иначе става лошо за сглобката.
9
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Гербаджийка се прави на политилог