Премиерът свика извънредна среща за смъртта по пътищата

Поканени са представители на прокуратурата, депутати и родители
4 сеп 2023 18:07, Петър Бойчев
41
Премиерът свика извънредна среща за смъртта по пътищата
Снимка: БГНЕС

Министър-председателят акад. Николай Денков свика извънредна среща по проблемите на пътната безопасност в Министерския съвет, съобщиха от пресслужбата на кабинета.  

В нея освен институциите, които имат отношение по темата, са поканени и представители на прокуратурата, Националното сдружение на общините в България, народни представители, Столичната община и родители на загинали в катастрофи.

Последният от серията трагични инцидента, предизвикали премиерската реакция, бе на 2 септември, когато 37-годишен мъж прегази 15-годишно момче на пешеходна пътека в центъра на столицата. Той е шофирал и с висока скорост, съобщиха от МВР. Водачът беше задържан и установен с над два промила алкохол в кръвта. Инцидентът е станал на пешеходна пътека на ул. ”Гурко”, където момчето е пресичало, припомня БТА.

Водачът ще бъде привлечен в качеството му на обвиняем за причиняване на смърт след умишлено нарушаване на правилата за движение по пътищата, съобщиха по-късно от прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
6
 
! Отговори
В. преди 1 година
Тези хора не работят ли. Само срещи. Бих разработил устройство да се захранва през запалката, което да проверява водача, да го известява за концентрацията и да изпраща сигнал ако е необходимо.
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да направят отделни закони за наркомани и алкохолици. Да ги гонят до като не станат хора или умрат.
15
1
 
5
 
! Отговори
Bg izmet преди 1 година
ВАВ ДАРЖАВАТА НА БАРЕТИ КАСКЕТИ И ДОЛНИ МЬСТИИ ТОВА СЕ СЛУЧВА.
14
0
 
2
 
! Отговори
Шаман преди 1 година
*** калинка
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен 11 преди 1 година
5,г..а..н..ь..0,не премиера,а ти трябва да мислиш,за себе си,а това което прави премиера се нарича партийна пушилка,така че толкова не се вълнувай.
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя хептен ни взима за балами! PR на марионетките, нищо друго!
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много са отзивчиви за въпроси, които не засягат линията, зададена от кукловода. Ама ги накарайте да питат народа за еврото, помощта за Украйна или джeдъpизма и ще чакате от умрял писмо.
10
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво очаква Денков от тази среща? Да му кажат какво да прави ли? Тотално некомпетентен индивид!!!!!!!!!
9
0
 
10
 
! Отговори
Питам преди 1 година
Деня преваля , а в Днес БГ нито дума за срещата Путин Ердоган в Сочи.
8
11
 
2
 
! Отговори
Зозо преди 1 година
....... Още един руски учен почина при съмнителни обстоятелства в Москва. Руските медии съобщават, че 77-годишният Мелников е ял негодни за консумация гъби и се е борил с тежко отравяне в продължение на две седмици. Не са известни обстоятелствата, при които се предполага, че е бил отровен................... Ааааааахахаххааааааааа, тоя от програмата Луна - 25 :)))))))))))))))))))) Руската некадърност няма край :))))))))))
7
1
 
9
 
! Отговори
хахахаха преди 1 година
СПРЕТЕ да продавате книжки,направете адекватни листовки,и на изпита да има КОМИСИЯ.Некорумпирана.Който е от провинцията,да кара в София СЛЕД допълнителен курс-тука е в пъти по-натоварено.Ченгярите не да пишат актове за КОЛАНИ-живота си е мой и ако искам ще сложа колан!!!!а да пишат актове за ЗАСИЧАНЕ,недаване на мигачи при завиване и престрояване,неправилно паркиране по кръстовища и пешеходни пътеки.Зелена върна за светофарите.И НОРМАЛНИ ПЪТИЩА!!!!
6
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва да се свържат пътните камерите в цяла България с КАТ и да глобяват на база превишена скорост ,защото за момента само отчитат трафика .Закона е приет на първо четене от парламента.Очаква се да бъде приет на второ четене.
5
16
 
4
 
! Отговори
Българите преди 1 година
Ето това се казва работещ премиер! Непрестанно мисли за доброто на народа! Поклон до земята Академик Денков!! Този път случихме на премиер.
4
1
 
13
 
! Отговори
истина е преди 1 година
Полицаите по пътищата са с пъти по малко от кабинетните плъ---хове , които вземат заплати само за тоз де вее !!Всеки шеф на КАТ в големите градове е назначил родата си на служба !!
3
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Събрали са се на празни приказки разбира се. Същтия смисъл и резултат както с домашното насилие. Между другото скоро не сте хващали някой пребил жена си. Сигурно са се изпонаплашили ха ха ха ха ха ха
2
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вче ще взимат колата и ще се плаща глоба в размер на стойноста на колата. Това ще решат на съвета.
1
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
лейтенант грюбер, как деля сглобката ? :)))