Първата платформа за автомобилни търгове у нас вече е факт

Продуктът е адаптиран за българския пазар
19 юни 2023 19:38, Анисия Иванова
10
Първата платформа за автомобилни търгове у нас вече е факт
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Аз обичам да казвам, че нашата технология с търговете е механизъм и инструмент за постигане на реална пазарна цена за много страни. Ние се ръководихме оттам, че е дошъл моментът, в който трябва да се появи и такъв инструмент на българския пазар конкретно за движимо имущество под формата на автомобили. Така ние просто взехме най-доброто от различните видове търгове и направихме един продукт, адаптиран за българския пазар. Това каза Анастас Матеев, съосновател и управител на Накантара, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

''Ние правим единен пазар, на който срещаме и частни лица, и бизнеси, и търговци, и лизингови компании.'', обясни гостът.

Матеев разказва, че от Накантара пускат постепенно продукта на пазара. Планират увеличаване на сделките, които имат, и достигане до повече хора, убеждавайки ги в качествата и преимуществата на това да участваш в търг или да проведеш търг за свой актив независимо от коя страна са.

''Платформата предлага 2 вида търгове: стандартен, който е много добре познат от телевизията и телевизионните формати, и търг за предложения тоест всеки, който се интересува от този автомобил, може да отправи предложение, като накрая продавачът получава това печелившо в търга предложение и решава дали да го приеме, откаже или да даде ново и влиза в един режим на договаряне'', каза още гостът.

Според Матеев има немалък процент успешни търгове. По-малко от тях обаче приключват със сделка, тъй като се изисква да се постигне някаква конкуренция с цел да се стигне някъде по средата на цената.

Относно бизнес модела Матеев разкрива, че получават комисионна от всяка сделка, но за да се случи това, трябва да има успешен търг. По принцип моделът е асиметричен, има комисионна и от двете страни, макар сега тя да е само от страна на продавача, като се променя в зависимост от пазара.

''Цените на употребяваните автомобили се повишиха поради редица фактори. Бих казал, че автомобили на пазара има. Няма го недостига от миналата и по-миналата година. Голяма част от купувачите все още не са свикнали с новите цени. Инфлацията също повиши цените на автомобилите.''

Какви допълнителни услуги предлага платформата вижте във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Що си мисля,че тия хич няма да ги бъде!?
8
0
 
5
 
! Отговори
голЕм тЕрикат преди 8 месеца
ПРОЦЕНТЧЕ И ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ ХИЧ НЕ Е ЛОШО!
7
0
 
6
 
! Отговори
Сметка преди 8 месеца
Поредните, които си мислят, че парите растат по дърветата. Основните сделки ще бъдат 10к-20к лева. При 1 процент такса, тези очакват да взимат 100-200лв за ползването на сайта им. Наистина нямат връзка с реалността.
6
1
 
3
 
! Отговори
И преди 8 месеца
Аз му пожела ам успех на тия навляци
5
2
 
0
 
! Отговори
Вие преди 8 месеца
Не сте хора
4
0
 
4
 
! Отговори
Какьв преди 8 месеца
Брокер убиец какви сделки какви пазарльци
3
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Проблемът го виждам в сключването на сделката върху реалната цена. Хората сме свикнали да укриваме данъци при този вид сделки
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Браво, пожелавам успех на това начинание
1
1
 
2
 
! Отговори
На преди 8 месеца
Златка най евтиното е краденото злато и на верка