»ма върнати украински камиони със зърно заради лошо качество?

«емеделското министерство отрича
14 апр 2023 19:24, —тела —то€нова
28
»ма върнати украински камиони със зърно заради лошо качество?
—нимка Ѕ√Ќ≈—

—лед разпоредените от земеделски€ министър засилени проверки на камионите с украинско зърно, които влизат в Ѕългари€, вече има върнати камиони заради констатирано лошо качество на внас€ни€ слънчоглед. “ова съобщи пред ЅЌ– добруджански€т зърнопроизводител …ордан јпостолов.

"“ази информаци€ € имам от митнически служители на √ ѕѕ " ардам". »ма проби, които не отговар€т. јз ще изискам веднага след празниците по «акона за достъп до публична информаци€, информаци€ от централната лаборатори€ на јгенци€та по храните колко проби има пристигнали при т€х и за колко от пробите, които са изследвани, има наличие на вещества, забранени за употреба в ≈вропейски€ съюз", каза той.

—поред ћинистерството на земеделието обаче това не отговар€ на истината. «а "’оризонт" от агроведомството коментират, че н€колко камиона изчакват резултати от пробите за √ћќ, всички проби за радиоактивност са отрицателни. »ма само един камион, който не е бил допуснат в страната и то не заради забранени вещества, а заради наличие на вредители в зърното, посочват те. «асилените проверки у нас продължават.
 

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


28
ќще по темата: зърнозърно от ”крайна
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
22
0
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 10 месеца
–азбира се, че ще има върнато украинското зърно, зърнената мафи€ у нас скача €ко, иска да държи цените високи, нали народа тр€бва да се гърчи. јма заслужава си го, като ги търпи.
21
0
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 10 месеца
¬—≈ ќў≈ »ћј Ќј»¬Ќ»÷» ƒј ¬я–¬ј“ Ќј ѕќЋ≈√ЌјЋ»“≈ ћ≈ƒ»….
20
1
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 10 месеца
ƒа ама не. ¬ърнатото "украинско" жито може и да е наше. ѕросто зам€на. Ќашето ще храни есесовците, а украйнското ще ни трови тук.
19
1
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 10 месеца
» словени€ е вьрнала украинско зьрно заради опасни пестициди в него
18
2
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 10 месеца
а как така вече и митническите служители осведом€ват велики€ милионер на помощи и субсидии зарнар ла€нар български ? това да не е в държавата на връзкарите ла€нарски българи *** ? кога най- после та€ територи€ населена с ла€нарски българи ще се промени заедно с името си?
17
0
 
8
 
! ќтговори
’о’о преди 10 месеца
ѕравилно ,Ќќ защо чак сега.... ????
16
1
 
9
 
! ќтговори
’аха преди 10 месеца
јз вече и бонбони не купувам уcраински. ќбаче по магазините е пълно с т€хна стока и все повече става.  акто е тръгнало, изборът скоро ще е - или белгийски шоколад, 6или бонбони "„ерноморец".
15
2
 
12
 
! ќтговори
—лепок преди 10 месеца
ƒо јнонимен —амо умопобъркан евро...ей като теб може да твърди че н€ма радиоактивно украинско зърно. »ма и още как. ƒори от √угъл се вижда че земи земи в близост до ѕрип€т се обработват.
14
3
 
25
 
! ќтговори
јнонимен преди 10 месеца
»ма върнати украински камиони със зърно заради лошо качество" - н€ма такова нещо - ние €дохме, €дем и ще из€дем всичкото бракувано зърно от укри€
13
2
 
38
 
! ќтговори
ѕрави б€ха преди 10 месеца
–уснаците като казаха, че от първите 87 кораба, само 3 са стигнали до јфрика. ”ж сделката беше за гладуващите рам...
12
5
 
40
 
! ќтговори
Ќане преди 10 месеца
яжте укренски пестициди, сел€ни фрости, щом гласувате за юрохатлантици тиквени... ===)))
11
4
 
36
 
! ќтговори
Bg преди 10 месеца
¬ъобще нищо украинско не тр€бва да се пуска ! —понсорираме нацистки€ антихристи€нски режим на зеленски, заради който се лее река от кръв ! ’ора не купувайте украински стоки !
10
2
 
14
 
! ќтговори
–≈ ≈“ преди 10 месеца
до дупка. ƒа им платим Ќашето зърно по двойни световни цени, да им платим и хамбарите, а догодина да им купим и нови трактори. ’л€бът - по 5лв. Ѕългарските зърно и слънчоглед - най-добрите в света. —амо дето никой не ми го купува, а те го пробутват на балъците.
9
2
 
36
 
! ќтговори
-_- преди 10 месеца
«акони ще промен€т ,санкции ще наложат и ще ви насад€т на украински €йца .“о гол€м рев на ќќЌ и Ќј“ќ да има износ на украинско зърно за јфрика ,а то къде се озова при най -простите според т€х..√ледам в магазина ≈гипетски картофи ей Ѕога ми миришат на тин€. ой ги провер€ва???
8
3
 
35
 
! ќтговори
јнонимен преди 10 месеца
ѕосле н€какви са възмутени от чехът дето ни изобрази като клекало. “очно това е тази краварска колони€ отходната тръба на западнал€ците.
7
21
 
13
 
! ќтговори
јнонимен преди 10 месеца
 акво значение има?  аквото запов€дат от кравари€, това ще правите!
6
2
 
10
 
! ќтговори
за бг некачествено преди 10 месеца
а в ”  —иренето върви от 4.49 паунда в кути€ от 400 грама и стига до 5.99 паунда в зависимост дали е краве или овче. ¬ метални кутии е около 9.69 паунда за 1.5 кг.
5
2
 
15
 
! ќтговори
¬ие ми се св€т преди 10 месеца
сигурно на об€д съм €л украински хлаб....
4
6
 
31
 
! ќтговори
ƒќЋ”ѕЏѕЏЅЏ ЁѕЏƒЁЅЁ преди 10 месеца
«ащо това се докарва при нас и други европейски държави ние да не сме депо за отпадъци кой ще €де тези отрови
3
3
 
10
 
! ќтговори
јнонимен преди 10 месеца
 итайски стоки с лошо качество връщат ли?