»зхарчили сме повече ток от миналата година въпреки топлото време

Ќай-много електричество сме изхабили на 31-и декември
3 €ну 2023 14:00, Ќели ’ристова
26
»зхарчили сме повече ток от миналата година въпреки топлото време
—нимка: Ѕ√Ќ≈—

ќперативните данни от диспечерски€ център на ≈лектроразпределение ёг (част от EVN) показват, че в периода 31 декември 2022 – 2 €нуари 2023 г. клиентите, присъединени към мрежата на електроразпределителното дружество са консумирали общо 77 907 MWh (мегаватчаса) електроенерги€. “ези данни са по-високи спр€мо стойностите за същи€ период година по-рано (31 декември 2021 – 2 €нуари 2022 г.), когато са консумирани общо 76 367 MWh, съобщиха от дружеството.

¬ърхови€т товар по електроразпределителната мрежа през посочените дни е регистриран на 31 декември 2022 г., когато е достигнал 1 591 MW (мегавата).

ѕосочените оперативни данни не могат да се отнесат автоматично към конкретен индивидуален случай, тъй като консумаци€та при всеки клиент е индивидуална.

≈VN Ѕългари€ напомн€, че традиционно месец декември се характеризира с повишена консумаци€ на електроенерги€ спр€мо ноември. “ази тенденци€ е по-изразена по време на коледните и новогодишни празнични и почивни дни.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


26
ќще от
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
22
0
 
1
 
! ќтговори
„ичо ћанчо преди 1 година
ƒо јнонимен 21 –адвай се . „≈« те обича,сурвака те и ти пожелава весела Ќова година.
21
1
 
1
 
! ќтговори
я па €..! преди 1 година
Ќищо чудно.  лиматиците са двойно повече. Ќали искаме чист въздух. ачи ме ли и колите но ток , глей кво става.
20
1
 
0
 
! ќтговори
нормално преди 1 година
за българина тока е безплатен,не само,че цените са символични,ами га.ньовците го крадат,ама после виновни са политиците
19
1
 
6
 
! ќтговори
ћонтажната група преди 1 година
Ќормално при тези цени на пелети.ѕовечето хора ги смениха с термопомпи и климатици.≈дна къща нормална на два етажа по 70 квадратни метра се отопл€ваше с пелети за 2000 лева миналата зима сега е над 6000 хил€ди лева.
18
1
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
Ќа мен вс€ка година от ≈врохолд(„≈«) ми надписват сметката около Ќова година,без да съм харчил допълнително.“ака че,тези статистики са само за наивници,за да се оправда€т кражбите на ≈–ѕ-тата.
17
2
 
3
 
! ќтговори
—таршинката преди 1 година
“ова значи, че много сме се изнежили........да връщат казармата!
16
1
 
4
 
! ќтговори
’арчалък на преди 1 година
порази€!  ак се "харчи" електрическа енерги€? » по-интересното как преценихте, че е "изхабен"? ѕредполагам, щом може да се изхаби ще може и да се заточи. »ли това е като захабени чорапи - тр€бва да се изхвърли, понеже не си струва да се кърпи?
15
1
 
3
 
! ќтговори
хмм преди 1 година
—кочило с един малък % и веднага сензаци€.а причините могат да са и други - примерно сега много хотели работиха на пълни обороти, преднага година си спомн€ма как затвар€ха курорти....все едно да сравн€ваме овца с коза, двете дават мл€ко но са различни животни.
14
2
 
11
 
! ќтговори
до баба мара преди 1 година
“оест, да стоим на студено, да се къпем веднъж в седмицата и да перем веднъж в месеца? ј, след това да плащаме за лекари и лекарства, за да лекуваме децата от бронхити и пневмонии, от въшки и краста? » къде е ползата? ј..., от ≈вро парламента казаха така, аха!!! ј, от ≈ѕ не помислиха ли, че е по-добре да плщаме по 300 долара за 1000 куб. метра газ за дългосрочен договор вместо 2,000 долара спотова цена???? » що јнгличаните и ўатите взривиха —ѕ 1 и —ѕ 2, сигурно щото са се загрижили за ≈вропа?!
13
0
 
5
 
! ќтговори
≈м като н€ма преди 1 година
газ да харчим - харчим ток!
12
1
 
7
 
! ќтговори
:( преди 1 година
ƒо јнонимен, точно заради това вл€зох, за да напиша същото и аз. »зхабили! »зхабено може да е само празното пространство в главата на този, който е сътворил стати€та.
11
11
 
2
 
! ќтговори
баба мара преди 1 година
от климатиците тече вода елхите свет€т денонощно пералните се върт€т по двапъти на ден ел печки не се изгасват като че ли народът не е €л ц€ла годиназа всичко сме си виновни само ние за нищо не мислим а идват лоши времена пакблагодарение на овчото си поведение
10
4
 
10
 
! ќтговори
ќ‘чу преди 1 година
≈, кво предлагате, да посрещаме Ќ√ на тъмно и студено, щото за туй насто€вали от ≈вро ѕарламента и акушерката ”рсула? јбе € вървете на ...
9
10
 
9
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
≈, как така? Ќали не тр€бваше изобщо да има ток според русофилските сметки?
8
6
 
13
 
! ќтговори
—м€х преди 1 година
Ќ€ма страшно, нали турците скоро ще постро€т руските си ј≈÷? » ще внас€ме евроатлантически ток от т€х? ƒокато затвар€ме собствените си енергоблокове по плана на "зелена ≈вропа"?
7
6
 
12
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
ѕрез 2025г. когато "либерализират" тока и цената му се увеличи 4 до 5 пъти ще "хабим" значителни по-малко електричество и Ѕрюксел ще ни даде медал. Ќ€мам вече търпение.
6
2
 
23
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
ѕоради високите цени по заведени€та сме си били вкъщи, а не по хотели и кръчми.
5
4
 
17
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
ј все още не сме преминали на електрически коли. ћного интересно какво ще стане когато всеки включи по една електрическа кола да се зарежда в контакта?
4
2
 
20
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
ћасово се отказват от газ хората, а н€кой бизнеси зависими от газ преминаха на ток или направо затвориха. √азът в момента е по-скъп от електричеството. “ака, че газовиците губ€т, електричарите печел€т, а потребителите плащат каквото им фактурират, без задължително да разбират какво точно се случва.
3
2
 
17
 
! ќтговори
јнонимен преди 1 година
"...изхарчили ток ...", "...изхабили електричество..."! ј поспрете се де, що за изрази!