Проф. Кунчев пресметна: По 10 000 дневно се заразяват с COVID

Пикът щял да е през декември с по 40 000 болни на ден
Обновена: 9 окт 2023 09:07 | 9 окт 2023 09:07, Камелия Цветанова
72
Проф. Кунчев пресметна: По 10 000 дневно се заразяват с COVID
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Данните в момента показват, че дневните стойности на заразени с коронавирус се движат около 300-400 случая на ден, това е без скритите случаи. Ако включим и тях, трябва да ги умножаваме по 20 на ден. Ако умножим по 20, това са до 10 000 души на ден. Децата ходят на училище, на детски градини, това е основният фактор", каза математикът от БАН проф. Огнян Кунчев в студиото на "България сутрин".

По думите му пикът се очаква да настъпи през февруари месец, като не се отчитат скритите случаи.

"Пикът е 40 000 души на ден. Скритата заболеваемост показва, че пикът пак ще бъде около 40 000 души на ден, но ще дойде много по-рано - началото на декември, когато не се вземат мерки. Ако се вземат мерки, трябва да стане сега. Ако има на ден 20 000, те достигат до възрастни хора, хора със заболявания, които са уязвими. Там се получават и смъртните случаи", коментира проф. Кунчев.

Пред Bulgaria ON AIR математикът напомни, че прекарването на заболяването е по-леко в сравнение с предишните.

"Експертите трябва да се съберем и да решим стойностите. Като има скрити случаи, кое броим ние? Не са ни извикали, но се събираме редовно, имаме сбирка с докторите. Ковид не изчезна и през лятото, изобщо не е изчезвал. Не сме обръщали внимание, но той си е съществувал през цялото време", смята гостът.

Ковид активира скрити заболявания, добави проф. Кунчев. "И през лятото имаше хора, които починаха от Ковид, по два случая на седмица, което не е малко. Изведнъж се увеличиха, станаха по 3-4 случая на седмица", отбеляза той.

Според него 8000 ваксинирани за 8 дни е малък процент.

"Ваксинират се хората, които си знаят вече уроците. 30 000 души на месец, това е малко, защото уязвимите случаи са съществено повече. Навсякъде докторите пишат, че колективният имунитет вече се сменя от вариант на вариант. Слабо се респектира от предишните варианти", уточни математикът.

Проф. Кунчев обясни и как ще повлияе сблъскването на Ковид-19 с настъпващите вече грипни заболявания.
"При предишните варианти можехме да боледуваме и от Ковид, и от грип едновременно. Не може да боледуваш от два варианта на Ковид едновременно. Като хванем слабия вариант на Омикрон, той пречи на други по-тежки варианти да ни заразят. Това е нашето спасение. Трябва да сме благодарни, че боледуваме през цялото време от Омикрон", заяви математикът.
 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Аре стига, бе! Че ние за месец всичките ще сме заразени и починали, за да ви попълним статистиката и тази на фон дер с нейните ваксини.
19
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До Анонимен 15 Изобщо не ги сравнявай "ония" ваксини със сегашните!Тях ги правеха по 10-20 години и ги изчистваха както трябва,за разлика от тия "експериментални течности" по думите на сума ти професори,айде че не ми се изброяват!!Не може за 3 месеца да направиш ваксина!Не може и това е!
18
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Трудно могат да се заразят с фалшив вирус, куне. Разболяват се от разни респираторни заболявания, които се "диагностицират" като ковид от един доказано фалшив тест. И децата с два грама мозък вече го разбраха.
17
4
 
21
 
! Отговори
Мишо преди 11 месеца
да ми ядете ковида 19, баце с тия воксини
16
5
 
11
 
! Отговори
Гутен морген преди 11 месеца
За предната стания говоря!а куню лук. Авия го знаем и за неговото мнение ми е .....местя го_|_
15
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Проф. Кунчев обясни и как ще повлияе сблъскването на Ковид-19 с настъпващите вече грипни заболявания. - Математик ,обяснява за вирусни заболявания ????? Сега остава да излезе някой вирусолог и да започне да обяснява теория на статистиката и висша математика :))))))
14
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 13. Не знам. Разтриумен съм по въпроса за ползата от ваксините. Кат малък са ми слагали ваксини да не боледувам от съответната болест и да не я разнасям, а сега ги слагат за да ги караш уж по-леко.
13
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
"По думите му пикът се очаква да настъпи през февруари месец,.." "пикът пак ще бъде около 40 000 души на ден, но ще дойде много по-рано - началото на декември, когато не се вземат мерки." Та какво казваш за мерките ,ще къртим пейки ,сертификати ,КПП по градовете ?? А и тия 40 000 на ден са малко ,виж 70 000 както беше предсказал миналата година ,е друго нещо ,много "вярно" :)))))))
12
3
 
28
 
! Отговори
баси преди 11 месеца
Значи,да съм благодарен,че съм болен,така ли!?Ми тогава защо ми е тая ваксина!?Тия нямат връзка с мозъка си!!!
11
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
И тоя голям калкулатор излезе. Слага произволно по 2-3 нули. Да му умножат мозъка с едно паве.
10
3
 
38
 
! Отговори
ЗАПОЗНАТ! преди 11 месеца
Изобщо не им вярвайте!!! Умишлено се вдига шум и се повишава бройката на болните,защото има много ваксини, които трябва да се поставят! Иначе отиват на *** след няколко месеца!!! Това ми го каза доктор от,,ТОКУДА"!
9
3
 
25
 
! Отговори
Аз преди 11 месеца
Р Кенеди младши спечели - има решение на висш американски съд - ваксините на шмайзер и модерните не са ваксини и са опасни за вашето здраве
8
3
 
39
 
! Отговори
Кух профил преди 11 месеца
Няма ли кой да сезира прокуратурата за този, че всява паника и напрежение в обществото. Колко ти е хонорара бе, кунчев-мунчев?
7
3
 
37
 
! Отговори
Странно преди 11 месеца
И лятото имаше, но ние не му обръщахме внимание, а сега какво е по-различно, или са такива нарежданията, че внесохте хиляди ваксини???
6
3
 
13
 
! Отговори
бан не направиха преди 11 месеца
лекарство, а взеха 560 милйона . уморяват хората . професор учи докторанти и прави пари от фонд научни изследвания . да дари за лекарство . сбъркано е като черна станция да изкача на екрана .хората не го търпят .
5
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Пет шамана по медиите, пропагандиращи измамама на века, а ВРЯКАТ КАТО 1005!
4
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ей само вкарвате паника сред народа, за да може фармацията да печели.
3
3
 
26
 
! Отговори
Нямате наяждане, бе! преди 11 месеца
Математик, който дава "експертно мнение" и за болести? Скрий се, *** :) ХАХАХХАХАХА
2
4
 
22
 
! Отговори
Аз преди 11 месеца
Е и? Аз го карах вече няколко пъти.
1
3
 
37
 
! Отговори
Верно ли? преди 11 месеца
Не думай! Как ги изчисли? Е, и? Какво да правим сега? Да се Факсинираме ли? Няма да стане. Слуга на фарма мафията.