Д-р Миндов: Притеснителното е, че Делта вариантът засяга децата

Учебната година трябва да започне дистанционно, смята лекарят
18 авг 2021 09:00, Ния Христова
69
Д-р Миндов: Притеснителното е, че Делта вариантът засяга децата
Снимка: БГНЕС
"Това, което е характерно и трябва да ни притеснява с новата вълна, е, че Делта вариантът засяга децата. В Съединените щати например, 2,4% от хоспитализациите са на деца, което е тревожно". 
 
Това каза в ефира на Нова тв председателят на Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари д-р Георги Миндов.
 
Той е на мнение, че учебната година трябва да започне дистанционно. 
 
"В България миналата година нямаше първа вълна през март, защото грипната ваканция на учениците съвпадна с коронавируса. Това ни спаси", допълни лекарят.
 
Д-р Миндов изрази мнение относно идеята за безплатните лекарства за лечение на по-леките случаи на коронавирус.
Още по темата
"Става въпрос да се сложи ред в този хаос, който беше в извънболничното лечение. По-скоро е една домашна грижа - структурирана в един алгоритъм, в една амбулаторна процедура, включваща много неща", допълни той.
 
Според д-р Миндов една от основните причини за претоварването на болниците е била липсата на алгоритъм или процедура, по която лекарите да работят. 
 
"Сега разполагаме само с един безплатен PCR тест, който можем да дадем на пациента. Нямахме диагностиката. Един пакет с изследвания - рентгенови и кръвни, са изключително важни за прогностичния процес", уточни още лекарят.
 
Той добави, че вече е късно за мерки. 
 
"Те бяха две - ограничаване на контактите и ваксиниране. Българинът отказа да прави и двете неща. Сега ще се готвим за болнично и извънболнично лечение", заключи председателят на Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
6
 
6
 
! Отговори
афроамериканец преди 3 години
И аз не ги обичам тези мракобесници, но за съжаление накрая излизат прави, март месец в провинцията трябваха връзки, за да настанят на легло, дето не е в коридора. Всичко е субективно, сит на гладен не вярва, както и здрав не иска да търпи ограничения заради застрашените групи.
12
1
 
21
 
! Отговори
правете Добро преди 3 години
Притеснителното е, че продължават да ни играят театъра вече 2ра година.За духовно търсещите хора, истината сама им се разкива.Любовта ще ни спаси !
11
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Българинът отказа да прави и двете неща. Сега ще се готвим за болнично и извънболнично лечение" Израел, Англия и т.н. направиха и двете неща и отдавна са в болнично и извънболнично лечение. Ти кого плашиш бе?
10
2
 
23
 
! Отговори
Смърт на Изедниците преди 3 години
и Фалшивата им Пандемия! Ще Увиснете всичките на Площада в Нюрнберг - историята ще се повтори!!
9
4
 
3
 
! Отговори
Политолог преди 3 години
Мутрочалгокултурата доведе до това. Тотално опростачване, морален упадък и безхаберие в няколко поколения. В същото време един от кукловодите на този преход стои като сфинкс в Росенец и казва "Да, добре". Добре, ама народа не иска да смениш Тиквата със Слави. Народът има нужда от твърда военна ръка. Военни лекари, военни прокурори, военни началници на служби и тук таме някой цивилен като Петков
8
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вълните взеха да вървят в противоречие с вирусологията. Явно въртят няколко вируса иначе ако беше само един досега да е приключил.
7
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Миндило те децата са постоянно със сополи. Дай да им бухаме ваксини за една хрема. Я бягай от тук.
6
3
 
33
 
! Отговори
Светозар преди 3 години
Това е деветата статия за днес, зовяща за ваксинация. А денят едва е започнал. Ковид - пропагандата става все по - агресивна и настъпателна. Натиска става все по - силен. Не на ковид - ваксинацията. Хеле пък да пробват принудително. Ще има трето септемврийско въстание.
5
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Миндов да си гледа миндата и да не закача децата.
4
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тестове не се правят на децата. Това е още по- притеснително.
3
2
 
17
 
! Отговори
-10 преди 3 години
Притеснително е, че от слънцето се получава изгаряне на кожата.
2
12
 
2
 
! Отговори
неандерталец преди 3 години
Но на фигурантът децата няма да ги засегне.
1
2
 
31
 
! Отговори
завалията преди 3 години
И д-р Миндов е инструктиран - или пропагандираш и получаваш бонус, или си губиш мястото. Това е притеснителното в цялата почти двегодишна история, защото подсказва колко висок е залогът и колко глобален.