Д-р Миндов: Притеснителното е, че Делта вариантът засяга децата

Учебната година трябва да започне дистанционно, смята лекарят
18 авг 2021 09:00, Ния Христова
69
Д-р Миндов: Притеснителното е, че Делта вариантът засяга децата
Снимка: БГНЕС
"Това, което е характерно и трябва да ни притеснява с новата вълна, е, че Делта вариантът засяга децата. В Съединените щати например, 2,4% от хоспитализациите са на деца, което е тревожно". 
 
Това каза в ефира на Нова тв председателят на Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари д-р Георги Миндов.
 
Той е на мнение, че учебната година трябва да започне дистанционно. 
 
"В България миналата година нямаше първа вълна през март, защото грипната ваканция на учениците съвпадна с коронавируса. Това ни спаси", допълни лекарят.
 
Д-р Миндов изрази мнение относно идеята за безплатните лекарства за лечение на по-леките случаи на коронавирус.
Още по темата
"Става въпрос да се сложи ред в този хаос, който беше в извънболничното лечение. По-скоро е една домашна грижа - структурирана в един алгоритъм, в една амбулаторна процедура, включваща много неща", допълни той.
 
Според д-р Миндов една от основните причини за претоварването на болниците е била липсата на алгоритъм или процедура, по която лекарите да работят. 
 
"Сега разполагаме само с един безплатен PCR тест, който можем да дадем на пациента. Нямахме диагностиката. Един пакет с изследвания - рентгенови и кръвни, са изключително важни за прогностичния процес", уточни още лекарят.
 
Той добави, че вече е късно за мерки. 
 
"Те бяха две - ограничаване на контактите и ваксиниране. Българинът отказа да прави и двете неща. Сега ще се готвим за болнично и извънболнично лечение", заключи председателят на Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
3
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ПРОДЪЛЖАВАТ ДА МАНИПУЛИРАТ ОБЩЕСТВЕНОТО МНЕНИЕ! БРОЯ НА ХОСПИТАЛИЗИРАНИТЕ ДЕЦА Е СЪЩИЯ КАТО И ПРИ ОСНОВНИЯ ЩАМ ! 2.4% ХРОНИЧНО БОЛНИ ДЕЦА СА СТИГНАЛИ ДО БОЛНИЦАТА СЪС ДИАГНОЗА КОВИД КАТО 80% ОТ ТЯХ ЗАТЛЪСТЕЛИ ДИАБЕТНОБОЛНИ ЯВНО ЗАТЛЪСТЯВАНЕТО Е ПРОБЛЕМ ВЪВ ФАЩ И ПРИ ДЕЦАТА!
32
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Кал : В целия Европейски съюз до сега няма един човек ваксиниран и вече с ПОДЕЙСТВАЛА ваксина, който да е починал от КОВИД - 19. Това са фактите господин Бай ***, данъкоплатеца......
31
1
 
6
 
! Отговори
Анализ на Падението преди 3 години
В случая фамилното име намеква за всичко
30
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако тази вълна се държи като предишните, пикът ще се падне точно около 15-ти септември. След това би следвало да има спад. Но ако пикът е по-висок от предишните, едва ли някой ще пусне децата присъствено. Ще си проличи до една-две седмици, накъде вървят нещата.
29
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
децата не са важни за президента фигурант и руска ***, дори и да умрат няма никакво значение, белите пликове си вървят
28
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като цяло народонаселението не вярва на всяка власт. Всички призиви за ваксинация на предишната удариха на камък, удрят на камък и при сегашната, така ще е и при бъдещата. Българинът е неверник, а най-много не вярва на учените, на доцентите и професорите и има защо - защото са продажни и се умилкват почти винаги около властта. Дори и онзи Мангър казваше - Премиерът ми е приятел. И хортаа си казват - Щом Мутрата ти е приятел бегай по-далеч от нас, не ти вярваме!
27
3
 
17
 
! Отговори
Кал-Ел преди 3 години
До 31 "Над 2 млн. българи вече са се наболи поне веднъж" Има лъжи, които и след многократно повтаряне, все още изглеждат смешно и тъжно.
26
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако се окаже, че наистина е опасен за децата, самите родители ще се втурнат да ги ваксинират. А това, дали ще е опасен, ще видим, не се притеснявайте. Тази информация ще се разпострани по-бързо и хората ще се стреснат, ако наистина е опасно. Никакви конспирации по Фейсбук и форумите няма да подействат.
25
6
 
17
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО ВАКСИНИРАНЕ Е ПЪЛНА ГЛУПОСТ! И ВСЕКИ КОЙТО ГО НАЛАГА Е ПРЕСТЪПНИК МНОГО ПО-ГОЛЯМ ОТ ДОКТОР МЕНГЕЛЕ- НЕЗНАМ КАКВИ ТОЧНО ЕКСПЕРИМЕНТИ СЪС ХОРА Е ПРАВИЛ НО ЗНАМ ,ЧЕ Е ПРАВИЛ!
24
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Над 2 млн. българи вече са се наболи поне веднъж. При население под 7 млн. души, като извадим 1 млн. преболедували и около 1 500 000 на възраст до 25 год. излиза, че ваксинацията в България не е толкова изостанала. Това се потвърждана и от ръста на инфекциите подобно на отличниците .
23
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Децата тръгнат ли на училище и големия мор за неваксинираните идва.
22
20
 
2
 
! Отговори
M преди 3 години
Предлагам всички, които са против ваксинирането да подписват декларация, че не искат лекарска помощ и ще си се лекуват/умират вкъщи сами. Те не вярват на медицината и подобни глупости нали така? Да пият чай от шипка и ще се оправят на 100%....
21
2
 
8
 
! Отговори
Кал-Ел преди 3 години
д-р Миндов се е запукал на амфети от сутринта. Преди години всичко си беше нормално по болниците (забележете че не се наричат лечебници а болници), лекарите напъваха сестрите по цял ден и цяла нощ, а сега шмъркат гадна синтетика. Тотално са полудели.
20
1
 
17
 
! Отговори
до 19 преди 3 години
Сега искат да си ваксинираме децата. Няма да стане!!!
19
12
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Притеснително е, ама маса хора не се притесняват. Не се притесняват, въпреки че имат деца. Не носят маски или ги носят под брадичките си, като беше забранено да излизаме, излизаха, сега не се ваксинират. Разумният човек разбира, че трябва да стои вкъщи. Работохолиците, към които смея да кажа, че и аз числя, понасят всякакъв тип изолация, защото я искат. Аз не само защото съм работохолик, даже въобще не е това причината, просто разбирам, че положението е сериозно.
18
4
 
17
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ПРИТЕСНИТЕЛНО Е, ЧЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА НИ ДАВАТ ВАКСИНАТА КАТО РЕШЕНИЕ , ПРИ УСЛОВИЕ , ЧЕ ТОЧНО ВАКСИНИРАНИТЕ СЕ ЗАРАЗЯВАТ И РАЗПРОСТРАНЯВАТ ВИРУСА МНОГО ПОВЕЧЕ ОТ НЕВАКСИНИРАНИТЕ, ЗАЩОТО НЕВАКСИНИРАН КОЙТО Е ПРЕКАРАЛ ВИРУСА ГИ МИНАВА НОВИТЕ ЩАМОВЕ С МНОГО ПО-МАЛКО СИМПТОМИ И МНОГО ПО-ЛЕКО ОТ ВАКСИНИРАН!
17
0
 
22
 
! Отговори
въпросче преди 3 години
Абе в Афганистан, защо няма Пандемия - всички без Маски, един до друг, биха даже Армията на САЩ - явно е, че не са Болни?!
16
1
 
15
 
! Отговори
Venom преди 3 години
д-р Минд(ил)ов, притеснявай се от хората с въжетата, винкелите и тръбите.
15
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българинът може да е всякакъв, но за децата си може да даде живота си! Затова: не посягайте на децата в България, страшно ще стане! За вас, платени гадове!
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я наще управляващи без значение кои са вземат единственият правилен пример даден от политик за когото животът на нацията е цел номер едно и това е Виктор Орбан в Унгария . Та този страшно умен човек се изплю хиляди пъти в очите на запада а по повод ваксините първо взе руската и второ каза че никога западни ваксини няма да сложи на децата на нацията защото водят до БЕЗПЛОДИЕ а той точно за обратното се бори хвърля стотици милиони евра да стимулира тяхната раждаемост но не тяхната ромска такава.