Д-р Миндов: Притеснителното е, че Делта вариантът засяга децата

Учебната година трябва да започне дистанционно, смята лекарят
18 авг 2021 09:00, Ния Христова
69
Д-р Миндов: Притеснителното е, че Делта вариантът засяга децата
Снимка: БГНЕС
"Това, което е характерно и трябва да ни притеснява с новата вълна, е, че Делта вариантът засяга децата. В Съединените щати например, 2,4% от хоспитализациите са на деца, което е тревожно". 
 
Това каза в ефира на Нова тв председателят на Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари д-р Георги Миндов.
 
Той е на мнение, че учебната година трябва да започне дистанционно. 
 
"В България миналата година нямаше първа вълна през март, защото грипната ваканция на учениците съвпадна с коронавируса. Това ни спаси", допълни лекарят.
 
Д-р Миндов изрази мнение относно идеята за безплатните лекарства за лечение на по-леките случаи на коронавирус.
Още по темата
"Става въпрос да се сложи ред в този хаос, който беше в извънболничното лечение. По-скоро е една домашна грижа - структурирана в един алгоритъм, в една амбулаторна процедура, включваща много неща", допълни той.
 
Според д-р Миндов една от основните причини за претоварването на болниците е била липсата на алгоритъм или процедура, по която лекарите да работят. 
 
"Сега разполагаме само с един безплатен PCR тест, който можем да дадем на пациента. Нямахме диагностиката. Един пакет с изследвания - рентгенови и кръвни, са изключително важни за прогностичния процес", уточни още лекарят.
 
Той добави, че вече е късно за мерки. 
 
"Те бяха две - ограничаване на контактите и ваксиниране. Българинът отказа да прави и двете неща. Сега ще се готвим за болнично и извънболнично лечение", заключи председателят на Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
0
 
! Отговори
ПОЛИ преди 3 години
Щом ваксинираните също се разболяват и са преносители на вируса, защо се правят PCR тестове само на неваксинираните? Може би точно заради ваксинираните вирусът се распространява свободно.
52
3
 
7
 
! Отговори
Е,и? преди 3 години
Децата изкарват леко този вирус,къде е проблема? При американските деца е различно,техните тела са отровени от прекомерна ваксинация,джънк фуд,много от тях са затлъстели и с диабет.Известно е ,че този вирус обича мастните клетки и слаба имунна защита.
51
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вирус няма, нито делта - върхът на сладоледа.
50
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека всички бъдат равни пред ковида. Ковида беше геронтофил, сега е педофил.
49
6
 
5
 
! Отговори
!!!! преди 3 години
Като прочетох коментарите тука си направих два извода: В България живеят Бай ***, които знаят всичко за лекуването на вирусни заболявания и за всичко по принцип. И второ: До казаните си за ракия имат по една лаборатория в която научно са доказали вредата от ваксините. /А едни Нобелови лауреати по медицина искат с ваксината да поробят, чипосат и навредят на Баба Гинка от село "Горно ***"/.
48
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НЕ го слушайте Кал-Ел, няма смисъл, с него градивен разговор не се води
47
0
 
11
 
! Отговори
Островен милиардер преди 3 години
Че ако не се посегне на децата що го правим цирка
46
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
само за 1 ден в сащ (петък) са постъпили в болници 1803 деца с ковид. още се смейте чалгари прости
45
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен За Израел говорим :Тук става въпрос за хора с много тежки придружаващи заболявания. Колко милиона е Израел. 500 души от които половината били ваксинирани, а с какво и кога казват ли?Ваксината не е за цял живот. Тя ти гарантира да изкараш по - леко болестта.
44
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Към 15 август 514 израелци са хоспитализирани с тежък или критичен COVID-19, което е увеличение с 31% спрямо само 4 дни по-рано. От 514, 59% са напълно ваксинирани. От ваксинираните 87% са били на 60 или повече години. Има толкова много пробивни инфекции, че те доминират и повечето хоспитализирани пациенти всъщност са ваксинирани, казва Ури Шалит, консултант на правителството по въпросите на Ковид 19.
43
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При младежите и децата Делта варианта протича почти незабелязано. Двете ми деца го прекараха, ние с мъжа ми също. Не е приятно, но се преживява. Децата трябва да си изградят естествен имунитет, който е много по-добър от ваксиналния.
42
8
 
15
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 3 години
Засяга децата и предизвиква тежка хрема в корема.Целият ни живот стана един глупав вирус, няма други проблеми в столицата няма канализация, икономиката ни се състои от ресторанти и спа център, тока най-скъп в европа, миграция обаче по цял ден тука ни занимават кой кихнал и кой се закашлял.
41
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-гадно от гробар и глобалист няма!
40
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Грипа ви засяга мозъците, а не децата!
39
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Кал : То и от СПИН не се умира, ама.. КОВИД - !9 е катализатор и резултата в много от случаите е ....рев при доктора и парцел два на два.
38
11
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ТОЧНО РАДЕВ ПРИЕ ВАКСИНИРАНИТЕ ДА НЕ НОСЯТ МАСКИ , А ТОЧНО ВАКСИНИРАНИТЕ СА ГЛАВНИЯ РАЗПРОСТРАНИТЕЛ НА НОВИ ЩАМОВЕ!
37
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според официалните цифри до юни общият брой на смъртните случаи от ваксини в САЩ, ЕС и Великобритания достигна 22 797. Очевидно официално регистрираната цифра е само върхът на айсберга. Джоузеф Меркола припомня, че през 2009 г. в САЩ са организирани ваксинации срещу "свински грип". Започват да се разкриват отрицателните последици от ваксините под формата на синдрома на Гюлен-Бар. В крайна сметка тези ваксини бяха забранени. Но случаите на проява на синдрома на Гюлен-Бар се измерват в стотици, а не в хиляди.
36
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората трябва да се ваксинират, за да не заразяват останалите! Това би имало смисъл, но се оказва, че тези с ваксината също може да заразяват. Затова носим маски. Нали? Значи и това твърдение е невярно, поредния провал на учените.
35
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Към 19 април средният коефициент на смъртност след ваксинацията, според авторите на изследването, е следният (смъртни случаи на 1 милион дози ваксина): Файзер/Бионтех - 39,4; Модерна 20,2; АстраЗенека12.8, Джонсън и Джонсън - 7,5.
34
7
 
4
 
! Отговори
неудобен преди 3 години
А когато бяха само възрастни нямаше страшно нали, може и без "сухи съчки"... Но сега кои са сухите съчки? Затова пък може и пенсиите са се намалят, че са много високи. Когато става дума за деца сме много чувствителни, а за хората работили 40 години и плащали данъци, здравни, осигуровки и издържали същите тези деца, няма значение. Пълен геноцид, освен за определена група хора и техните отрочета!