Авиационната ни индустрия иска спешна помощ за сектора

Секторът има нужда от около 20 млн. евро
25 мар 2021 20:24, Анисия Иванова
32
Авиационната ни индустрия иска спешна помощ за сектора
Снимка: БГНЕС

Асоциацията на българската авиационна индустрия поиска спешна помощ за сектора и подчерта необходимостта от генерална стратегия.

Към март спадът на полетите в Европа е 65%, съобщи БНР.

Още по темата

Тодор Иванджиков, председател на Асоциацията: "Решенията, които се вземат от отделните държави, не са най-адекватните за нас. Преди година ЕК почти веднага реагира как държавите да подпомогнат авиокомпаниите. ЕП също даде права на държавите да са по-флексибилни как да подпомогнат авиацията. В България това не се случи. Получаваме само неадекватни отговори. Заявките за чартъри намаляват, което бие камбаната за цялата индустрия, че можем да я изгубим и трудно след това да възстановим“.

Авиационният сектор в България е представен от 20 въздушни оператори, 30 авиационни и технически организации, 13 учебни центъра, 33 оператора за наземно обслужване за самолети. За 2019 година делът на авиацията е 6% от БВП. Заетите са около 5000.

Изчисленията са, че секторът има нужда от около 20 млн. евро, които да дойдат от държавния бюджет.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
5
 
! Отговори
GHT преди 3 години
Миналото лято трябваше да летя за 4 дни до Италия и обратно, но въведоха карантина за пристигащи от България. Не можах да летя, а авиокомпанията ми заяви, че това си е мой проблем. Те нямали били проблем да изпълнят полета. Сега аз не виждам проблем да си изпълняват полетите. Никой не ги е спрял, нека си летят напред назад. Май свършиха баламурниците с предварително закупени билети, а?!
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това Анисия какво име е? Да не е нещо руско?Що не пише нещо за аналната любов, ами се е захванала да пише за авиация?
24
2
 
9
 
! Отговори
Чичо Любо преди 3 години
До списвачката Анисия Иванова.На неуважаемата полу-грамотна ще препоръчам горещо преди да пише, да чете. Повече да чете и малко да пише. Иначе ще прилича на Чукчата, който бил писатель, а не читатель. Затова не четял, а пишел.
23
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди година и половина Дончев обясняваше как ще дойде стратегически инвеститор, със завод за производство на авиационни чаркове. През това време сърбите произведоха и изнесоха 12 сръбски тренировъчни самолета за армията на Ирак, произведоха няколко за своята армия и купиха 4 чисто нови медицински хеликоптера от Ербъс. Гърците пък си накупиха Кайова Уориър от разпродажбата на ЮС Армията.
22
5
 
19
 
! Отговори
Чичо Любо преди 3 години
И аз имам нужда от 20 млн. евро държавна помощ.
21
2
 
10
 
! Отговори
Мунчо преди 3 години
Този държавен бюджет, от който всички искат да цоцат, да не е каца без дъно.......
20
3
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
ха ха!..Голем смех!И аз са посмях добре заради тая "Авиационна ИНДУСТРИЯ" и щех да напиша нещо,но тоя път предвидливо прегледах коментарите.И добре направих..Защото щях да повторя вече направени забележки и макар че "Повторението емайка на познанието",то повторението в коментарите е .."Майка на досадата"..
19
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Специално за платените гербрски тролчета (все пак трябва да се грижим за неграмотниците):"Промишлеността (или индустрията) е сектор от икономиката, включващ добива на полезни изкопаеми (добивна промишленост) и преработката на суровини в междинни или крайни продукти (преработваща промишленост)."Да виждате някъде "хвъркати таксита"?
18
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гългарска авиационна индустрия... Някой списувател да знае какво е "индустрия"?В помощ на "журналистите" и "политиците" от ГЕРБ:"Фабрично производство на изделия чрез машинна техника." - Тааа, какво призвеждат "индустриалците" от чартърните полети?Още: "Название на един от трите сектора на икономиката: първичен селско стопанство, вторичен индустрия, третичен услуги."Плачещите, дали не попадат в графа "услуги", защото нито произвеждат зенчуци, нито самолети ...
17
10
 
3
 
! Отговори
V преди 3 години
В Русия е същото .Как титановата индустрия на русия се оправя без държавна подкрепа въпреки че никой не поръчва самолети ??? Ами ония тримата от Варна ??? Купили 20 самолета при положение че им трябват само 4-5 . Това се казва финансово неграмотни хора ха ха ха
16
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мярка запази ме! 5000 човека по 24 лева по 60 дни прави 7200000 лева или 3681000? за какви 20 милиона бленуват тия хубавци?
15
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хаха чалгясалите некадърници връзкари имали авиационна индустрия хахаха
14
6
 
6
 
! Отговори
ех ..! преди 3 години
Ами бати да вземе и да иде с джипката и да им даде на хората пари, няма да умират от глад, а ..?А бати може и едно банкянско орце да им друсне, няма да губи гласове бре!Избори идват, гласовете са важни.Ако трябва и нещо друго може да им врътне, колко му е !Бати е щедър пухчо-мецан.
13
3
 
8
 
! Отговори
мнение преди 3 години
Кой от какво има нужда, още от утре рано сутринта да си казва претенциите; желанията ще бъдат изпълнени, при условие, че ще кажете че ще гласувате за батко.Ако трябва и гащурките ще Ви перем на ръка, но гласа да не го загубим, той е важен за батко.
12
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Забравих, че сайта е собственост на зловещата организация МИТ прочетено на обратно и не може да бъдат споменавани щото цензурират, трият и чупят пръсти ако трябва.
11
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Познавам хора от този сектор. Те живеят в друг свят. Високи заплати. Работят бавно и спокойно зад паравана "сигурност и стандарти". Ако Бибиткo им даде пари 70% ще отидат в джоба на ***, 30% в чекмеджето. Няма смисъл да им се дават пари.
10
6
 
5
 
! Отговори
о, да ..! преди 3 години
На момента батко да им даде парици!Избори идват и на хората им трябват пари.Както е тръгнало, утре гробарите и те ще поискат парици, в противен случай няма да правят погребения съгласно каноните на Църквата. А тогава какво правим, а?Чистачката в блока и тя си каза думата - от януари месец на нея й даваме вече по 120 лв, а преди това беше по 40 лв.
9
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чакай сега,нали Частната собственост е "неприкосновена"никой на никого не е забранявал да лети или да си върши дейността,за каква помощ става на въпрос?
8
3
 
6
 
! Отговори
or преди 3 години
Иначе Балкан Аър ще фалира втори път?
7
6
 
6
 
! Отговори
слава преди 3 години
Като бяхме със СССР правехме самолети и въртулети и даже пътнически анчета а след 30г се молят кат просяци а няма даже един самолет