Тризначета се родиха с коронавирус, родителите им не са заразени

Учените в Мексико се чудят как вирусът е стигнал до тях
25 юни 2020 14:22, Нели Христова
13
Тризначета се родиха с коронавирус, родителите им не са заразени
Снимка: БГНЕС

На 17 юни на бял свят в  Сан Луис Потоси, Мексико се появяват преждевременно тризначета. Според здравните протоколи в страната, те трябва веднага на преминат тест за COVID-19. По-късно резултатите им са положителни. По-интересното обаче е, че родителите им не са заразени с коронавируса.

Трите новородени са в "стабилно състояние" и се "развиват благопрятно" според информация от централната болница в Сан Луис Потоси. "Едното от тях продължава да взима антибиотици, но иначе са добре. Надяваме се това да продължи, за да могат те най-накрая да се срещнат с родителите си", пишат от лечебното заведение. За сега младите родители са виждали децата си само чрез видео обаждания.

"Изводът, който можем да си направим от тази ситуация е, че вирусът може би се предава през плацентата. Но не можем да сме сигурни. Има теории, които трябва да разгледаме. Вирусът е нов и все още няма достатъчно литература, която да е достъпна в цял свят", казва държавният здравен секретар на Мексико Моника Рангел пред CNN.

Здравните власти заявиха, че подобен случай до сега не е имало по целия свят и това дава основание да се проведе научно изследване. Изследват се няколко източника на заразата, сред които е и млякото на майката.

Едно от бебетата е развило респираторна инфекция, но "реагира добре на антибиотици", заявиха служители.

"Сега, когато имаме отрицателния резултат PCR тестовете направени и на двамата родители, случаят е още по-интересен за научно изследване не само тук, в Мексико, но и в световен мащаб", казва Рангел.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
3
 
! Отговори
Газдов преди 4 години
Предава се през плацентата, ама майката е отрицателна, интересна логика е това. Пълни глупости са това.
9
3
 
6
 
! Отговори
Хмм преди 4 години
Една бърза теория на конспирациите: Какво ще стане ако се окаже че К19 си е съществувал и е едни от виновниците да се умира преждевремнно, а пък до сега просто никой да не е забелязал и да са казвали за причина за смърта, пневмония или усложнение от друга болест..... Хмм, интересно!
8
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно бащата е съседа.
7
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Друг вариант е да са родени здрави, да са заразени в неонатология(кувьози) или техника за обдишване, апаратура
6
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Веднага подпомагам учените - PCR тестът НЕ Е ефективен при вирусни инфекции, самият му създател го е казал. Ако искате да поличите някакъв достоверен резултат с тоя тест, трябва да се направят най-малко 3-4 теста на един и същи човек. И пак не е достоверно. А да се лекува вирусна инфекция с антибиотици... Лекарят ми е вече в истерия от смях.
5
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А комшията?Заразен ли е с коронавирус?
4
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само титана на мадицината Мангъров може да обясни как става тая работа. Той е големия разбирач.
3
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако тествам селската котка сигурно и тя ще се окаже заразена от вируса.
2
4
 
18
 
! Отговори
Значи тестът греши преди 4 години
Как така по цял свят заразени майки раждат здрави деца, а в Мексико здрави родители имат заразено поколение? PCR тестът може да е положителен и при налични в организма антитела. Кой знае какъв китайски тест са ползвали. Алтернативата е медик да е предал заразата.
1
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както в България бяха обявили една учителка че е заразена и на повторно изследване в частна лаборатория се останови че не е заразена.Явно по далари сме на нивота на Мексико